• Såpbubblan

    Hur skalar & kärnar jag ur plommon?

    Plommonpaj i all ära - men vilket jobb!!!!

    Hur gör ni när ni skalar o kärnar ur era plommon???

    Tacksam för alla tips å knep!

    Lägger du dessutom till ett smarrigt plommonrecept så blir det pluspoäng....

  • Svar på tråden Hur skalar & kärnar jag ur plommon?
  • 5 barnsmamman

    tack at du startade denna tråd jag har oxså funderingar fått så mycket plommon av svärmor frysa har jag hört med att man ska kunna göra.

  • virrevapp
    Såpbubblan skrev 2009-09-08 09:57:08 följande:
    Plommonpaj i all ära - men vilket jobb!!!!Hur gör ni när ni skalar o kärnar ur era plommon???Tacksam för alla tips å knep!Lägger du dessutom till ett smarrigt plommonrecept så blir det pluspoäng....
    Å plommonpaj, så gott! Gjorde en smarrig en i söndags :)
    För att skala plommonen; gör ett kryss i skalet och doppa hastigt i kokande vatten. Då lossnar skalet enkelt. Jag delar plommonen på mitten (skär runt kärnan) och plockar sen bort hela kärnan. Detta receptet har jag gjort flera ggr:

    www.recepten.se/recept/plommonpaj.html

    servera med vispad grädde smaksatt med lite florsocker:)
  • Annamamma 83

    Jag skala aldrig mina när ja gjorde paj ,det gick superbra ändå, gjorde även sylt o marmelad utan o skala o de blev också bra. Kärna ur är ju enkelt, bara skära på mitten i plocka ur kärnan.

Svar på tråden Hur skalar & kärnar jag ur plommon?