Inlägg från: kokulan |Visa alla inlägg
  • kokulan

    Vad ska man göra med äggvitor?

    ANOF skrev 2009-09-10 19:13:24 följande:
    Spicy Women skrev 2009-09-10 19:02:14 följande: Det har blivit för mycket ovidkommande i tråden och folk som vägrar skriva utförligt. Därför är jag nu mer förvirrad och vet inte vad jag ska göra. Därför vill jag nu att ni skriver VAd jag ska göra och HUR med dom ingidienserna jag har. Jag har: 10 äggvitor, 1 äggula, grädde, smör, creme fraich, socker, lönnsirap, kakao, jordnötssmör, gelatin, majsena. Jag vill att ni nu enbart skriver vad jag kan göra av det här för att det inte ska bli förvirring i tråden. Jag har mixer.
    Mixa ihop 10 äggvitor, 1 äggula, grädde, smör, creme fraich, socker, lönnsirap, kakao, jordnötssmör, gelatin, majsena. Grädda i 300 grader i mitten av ugnen i 20 minuter. Jättegott.
  • kokulan
    ANOF skrev 2009-09-10 19:21:29 följande:
    Min ugn går inte till 300 grader. Jag tycker inte heller det verkar vara något recept som är bra.
    Va synd för det är Jättegott, så där på Tina-vis du vet. 250 grader fungerar också, men kör med 22 min istället.
  • kokulan
    Dilong skrev 2009-09-12 22:24:59 följande:
    Ta inte illa upp. Men inser du hur otroligt mycket fett det är i majonnäs? Det är inte speciellt långt ifrån samma fetthalt som smör.
    Men du, det är en myt att man blir tjock av fett... För det har ts sagt.

    Men ts kanske glömmer bort att största orsaken till fetma är fett och kolhydrater. Så rödbetor och majonnäs blir man faktiskt FET av. På riktigt.
  • kokulan
    ANOF skrev 2009-09-12 22:54:43 följande:
    Det blir mellan ca 10-20 ägg i veckan. Det är inget konstigt. Om man äter ägg med majonnäs så är det inte ägg på ägg utan det är helt enkelt ägg med olja och salt.
    Hur gör du din majonnäs då? beskriv utförligt så att jag kan göra likadant. Jag vill veta mer om din majonnäs. Lägger du ägget eller oljan först i bunken, eller använder du kanske skål? Eller är det saltet som ska i bunken först? Använder du handvisp eller elvisp eller mixer? Hur många äggulor brukar du ta per gång?

    Jag vill veta mer utförligt.
  • kokulan
    ANOF skrev 2009-09-12 23:03:56 följande:
    Men VAD ÄR DET SOM ÄR SVÅRT???? jag tar EN gula och EN dl matolja som jag kör i mixern och blandar det med salt. Vad är det du behöver veta? Sen handlar den här tråden INTE om tillredningf av majonnäs utan om vad som ska göras med vitorna som blir över. Men det verkar inte vara någon som kan skriva det så därför ska tråden avslutas!
    MEN VARFÖR BLIR DU ARG???? JAG KÖR DIN TAKTIK PÅ DIG. Ser du nu hur intelligensbefriad du verkar???

    Sorry, men kan inte låta bli.
  • kokulan
    ANOF skrev 2009-09-12 23:25:40 följande:
    Jaha. Jag har sagt att jag vill ha någon mat man kan göra av vitorna. Det verkade som om man kunde göra suffle, men det vägrade folk skriva om. Om det inte är någon som vill skriva om det så är det ointressant.
    28 recept på suffle.
    www.tasteline.com/Receptsok/suffle
    Nu har jag jobbat åt dig,
    Men du får öppna länken själv.
  • kokulan
    Jmia skrev 2009-09-12 23:33:04 följande:
    Öppna.. ? V g beskriv utförligare.
    Måste veta om du har bärbar eller stationär dator. Eller kanske en mus kopplad till en bärbar?
  • kokulan
    snorkråka skrev 2009-09-12 23:36:55 följande:
    Men guuuuuud vad lat du är! Kan du inte lika gärna öppna länken när du redan gjort allt annat? Inte ska ts behöva göra det?;)
    Hmm va oartigt av mig *rodnar.
    Om TS ger mig in adress så lovar jag att omedelbums åka hem till ts och öppnalänken till henne i hennes dator, gå i genom alla recepten och om ts hittar något passande, tillaga anrättningen till henne.
  • kokulan
    Jmia skrev 2009-09-12 23:38:22 följande:
    Mus.. ? Jag har väl inga möss.. Jag har ett tangentbord och en skärm och något man klickar med. Varför förvirrar du mig?
    Men nu blir ju JAG förvirrad. Inga MÖSS?? VAD menar du EGENTLIGEN?
Svar på tråden Vad ska man göra med äggvitor?