Köttfärs ska man i och för sig vara försiktig med, men det låter konstigt att det skulle vara en matförgiftning. De gånger jag har varit matförgiftad har det absolut inte varit så lindrigt (vi snackar 15 timmars konstanta kräkningar, ont i magen, diarréer), och med en så snabb reaktion borde det ha varit en mer aggressiv matförgiftning än att orsaka en enstaka kräkning. Jag tycker att det låter osannolikt att det är en matförgiftning. Så här skriver Vårdguiden:
"Det tar mellan en och 48 timmar från det att den infekterade maten har ätits till dess att symtomen bryter ut, beroende på vilket smittämne som ligger bakom smittan. Insjuknandet blir ofta dramatiskt och den drabbade personen mår ofta mycket dåligt med illamående, kräkningar, diarréer och ont i magen. /.../ Matförgiftningar som orsakas av bakterier går över av sig själva efter mellan 12 timmar och två dygn. Virusinfektioner kan ibland vara längre."