Inlägg från: Melkers mamma |Visa alla inlägg
  • Melkers mamma

    Vi som väntar syskon till våra änglar del 8

    Jaxon: Stort GRATTIS till lilla Joline! Härligt!

    Jessica 26: Grattis till dig med!

    SofiaL och Änlamamma: Åh, så roligt att ni oxå fått + nu!!! Har ju väntat på att ni skulle komma hit!

    Gersemi: Kul att "ses" även i denna tråd! Tror att du är klok som pratar med BM om tröttheten, även om det säkerligen är helt naturligt! Kanske har allt det där med hästen gjort dig extra trött.

    Ego: Vet inte om jag skrivit att hjärtultraljudet i Uppsala gick bra! Allt såg normalt ut även denna gång. Skönt!! så nu behöver vi förhoppningsvis inte åka dit mer =)

    Just nu är jag inte så jätte nojjig. Bebis sparkar på i magen mycket och ofta, vilket är skönt. men däremot känns det som att tiden går så otroligt lååååååångsamt! Är nu i vecka 22 och det känns som en evighet tills det är dags för bebis att titta ut. Ibland tänker jag att det vore bra om man kunde bli nedsövd en sisådär 17 veckor, så att man slipper all oro och väntan...knasig, jag vet =D

  • Melkers mamma

    Vilja: skickar över ett "Lycka till" i denna tråd oxå! Om inte din lilla pojke redan är här, så är det snart, snart! Kram! =)

    Lilla Gry: Åh, det är jobbigt med illamåendet, så här är en som tycker lite synd om dig iaf! Själv mådde jag hur illa som helst heeeeela sommaren. Till och med på min bröllopsdag (midsommarafton) mådde jag illa hela förmiddagen. då sa jag högt till "pyret" att - det är bäst för dig att du kommer ut levande nu när du har gjort din mamma illamående på sin bröllopsdag!! ;D

  • Melkers mamma

    vilja: Skickar över ett stort GRATTIS även i denna tråd. väntar med spänning på förlossningsberättelsen!

    Toka2: Jag blir allt lite avundsjuk på dig som känner att tiden går så fort, själv känner jag nämligen tvärtom. Det går såååå seeeeegt! Alltför många veckor kvar (är i v.23)

    MY2004: Även jag nojjar över att jag tror jag ska få HF. Jag hade endel klåda under förra veckan och det kan ju vara ett tecken sägs det, men inte heller jag har för högt blodtryck, så det är antagligen obefogad oro....blir så trött på mig själv!

    ma och pa till en ängel: Hoppas, hoppas att allt är ok med det lilla, lilla pyret!

  • Melkers mamma

    Mitapita71: Tack för att du delade med dig av din förlossningshistoria! Det var intressant att läsa, för det lutar nämligen åt kejsarsnitt för mig med.

    Snorrpan: Grattis till lilla Ester på 1-års dagen. tänker på er och hoppas att dagen har gått så bra som den kunnat. Kram!!

    Ego: Var hos läkaren igår på cerklagekontroll. Allt såg bra ut så det var skönt, men jag blev ändå sjukskriven på 50% pga att jag har svårt att stå och gå utan att få en jättejobbig tyngdkänsla, tryck neråt.
    Jag tog oxå upp min oro att skadan på min livmoderhals ska förvärras om det blir vaginalförlossning och läkaren tyckte faktiskt inte att det var helt obefogat (inte bara en nojja) I värsta fall kan skadan förvärras då, vilket skulle kunna innebära att jag börjar blöda mycket samt att jag inte kan "bära" fler barn. För mig kändes detta avgörande, det måste bli snitt. vill ju ha möjligheten att kunna få fler barn i framtiden. Vi ska diskutera saken mer vid nästa besök.

    Kramar till er!

  • Melkers mamma

    piglet och änlamamma: Jag tycker oxå att det känns lite olustigt att vaccinera sig, när inte vaccinet är direkt testat på gravida förut, men samtidigt måste man väl lita på deras rekommendationer. Jag jobbar med barn och känner mig därför ganska utsatt, så jag känner att man inte har nåt val, men kul känns det som sagt inte.

    MY2004: Känner igen mig i det där att man blir orolig om bebben inte sparkar så mycket och orolig om den sparkar väldigt mycket...det är inte lätt =S

  • Melkers mamma

    Stort grattis till er som fått era små!!!

    pärlan82: säger som Gersemi, om det är möjligt skulle jag nog låna pengar av föräldrar eller någon annan i familjen om jag var du. Det är viktigt att du och bebisen mår bra!!

    Änlamamma: Grattis till Noel på 2- års dagen. Nu blir det tårtkalas i sommarlandet! Kramar till dig!

    Ego: På tisdag ska jag vaccinera mig mot den jä*la svininfluensan. Känns lite olustigt tycker jag med, men det är ju de de rekommenderar så man får väl försöka lita på sjukvården, men det är inte lätt...

  • Melkers mamma

    Snorppan: Stort grattis till lillebror! Skönt att förlossningen gick snabbt!

    Kram!

  • Melkers mamma

    SofiaL: så skönt att allt såg bra ut på UL!

    Pärlan82: Vilken tur med vinsten. Det var du värd!

    toka2: Kan inte låte bli att le när jag läser ditt inlägg, men förstår att det inte är så kul när man är mitt uppe i det.

    Ego: Var hos läkaren i måndags. Vi beslutade då att det blir kejsarsnitt för min del pga skadan på min livmoderhals. Känns bra att beslutet är taget så att man kan ställa in sig på det.
    Frågade oxå om jag kunde få göra fler ul för att stilla min oro (för allting) , så det fick jag. Ska dit om tre veckor och göra UL, kanske kan vi då oxå få ser om det är en liten kille eller tjej. :)

  • Melkers mamma

    Gersemi: nej, såna trådar går tyvärr inte att vara med i, man blir bara förbannad. Ska snart börja i en föräldragrupp och är nervös att det ska kännas likadant där. Men jag ska ge det en chans iaf.

    MY2004: Hoppas att det känns bättre för dig idag. Det är jobbigt när man stressar upp sig sådär, vet hur det känns. Kram!

  • Melkers mamma

    Hej tråden!

    Mycket krämpor och annat jobbigt just nu tycks det. Jag kan spä på med att skriva att jag varit superförkyld och helt däckad hela veckan, därav har jag inte riktigt hängt med här...

    Men det är jobbigt med migrän. Jag som i vanliga har huvudvärk ofta och migrän då och då har istället nästan ingen huvudvärk alls nu under graviditeten, bara att tacka och ta emot....men foglossning börjar jag känna av och "tyngdkänslan" pga cerklaget sitter förstås oxå i...men nog gnällt om mina krämpor...

    På tisdag ska vi på nytt ul. Det heter att vi ska göra tillväxt ultra, men egentligen är det ju mest för att förhoppningsvis lugna mina nerver ett tag. Ser fram mot detta samtidigt som det oxå är olustigt, är ju rädd att de ska upptäcka något som inte är bra, men försöker vara positiv och ser fram mot att kanske äntligen få veta om det är en pojke eller flicka. Det var dock den 12/11 förra året som vi på ul fick veta att något var fel med Melkers hjärta. Nu ska vi dit den 10/11 och det känns tyvärr lite deja vu. Vädret var lika grått då som nu.
    För att liva upp mig kollar jag i kataloger på babysaker och barnvagnar. Vi har nu bestämt oss för att det blir en brio, men det där är ju verkligen en djungel!

    Kramar till er!

  • Melkers mamma

    Ayla: Välkommen till denna tråd! Jag är så glad för din/er skull, så roligt!!!

    Ang. oron så är det inte lätt att hålla jobbiga tankar borta. Vissa dagar går det bra, men andra dagar är det svårare. Jag tror att vi får lov att acceptera att det är så det är för oss änglaföräldrar. vi går inte i samma naiva glädje bubbla som andra gravida som inte har våra erfarenheter. Mitt lilla mantra som jag brukar säga till mig själv när jag blir orolig för nåt är "tänk inte det värsta, ta reda på fakta först". Jag har blivit väldigt krävande när det gäller vården och blir för det mesta tagen på allvar.

    Toka: Jag tycker du resonerar klokt!

    Linda 1987: även jag har planerat snitt denna gång. Förmodligen blir det antingen den 25 eller 26 januari, om inte bebben vill ut tidigare förstås.

    Ego: Har varit hos läkaren idag och gjort cerklage koll samt ul. Allt såg bra ut, skönt! Vi fick oxå veta att det med största sannolikhet är en liten tjej i min mage :)
    Känner mig såååå glad och lättad. Hoppas att känslan håller i sig länge

  • Melkers mamma

    Trazzel Maja: Stort Grattis!!!

    Toka2: Grattis till lilla Valdemar på 4 årsdagen. Hoppas att dagen gått så bra som den kan!

    Stark längtan: Man upphör aldrig att förvånas över hur konstigt endel människor resonerar. Har oxå fått kommentarer som; det var ju tur att det hände innan födseln (!!!) En granne till oss sa till min man kort efter att vi mist Melker
    -Ja, det är ju tråkigt, men det är ju sånt som händer (!!!) Man kan tyvärr bara konstatera att folk som inte upplevt det vi upplevt inte förstår!

  • Melkers mamma

    Toka2: bra att du förklarade för dagisfröknarna. Det är alltid bättre om folk vet, tror jag.

    Ica: Jobbigt att tanterna i telefon är så hårda. Själv fick jag tre vul innan vecka 12. I och för sig berodde det till viss del på att jag hade lite blodiga flytningar, men de var väldigt schyssta måste jag säga.
    Tänkte precis skriva att du kanske kan vända dig till privat klinik, men såg att du redan tänkt på det. Trist att de inte kan ha lite större förståelse när man förlorat ett barn (oavsett orsak).

    Ego: Igår var det 1 år sedan Melker lämnade oss. Men dagen blev väl ändå så bra som den kunde. på em åkte vi till kyrkogården och tände ljus. På väg dit tittade solen fram och lyste faktiskt riktigt länge. Sedan gick vi tillsammans med våra mammor och fikade. På kvällen tände vi en ljusballong för Melker nedanför vårt hus, vid sjön. Sedan stod vi och tittade på den tills den bara var en liten ljusprick och slutligen försvann bakom grantopparna...
    Känns lite lättare idag när solen skiner för fullt.

  • Melkers mamma

    Gersemi: Tack för en fin kommentar! Usch så jobbigt för dig med huvudvärken. Håller tummarna för att det släpper snart och att det inte har något samband med din graviditet!!! Kram till dig oxå!

  • Melkers mamma

    My2004: Wow onsdag det är ju snart! Snart, snart har du din lill hos dig (om du inte redan har det!

    Pärlan: Du är ju oxå snart i mål! Hurra, då slipper du foglossning och annat besvär!

    Toka2: grattis till halvtid. Det är en liten milstolpe tycker jag!

    Gersemi: Hur mår du? tänker på dig!

    Ego: Var hos bm idag. Gick in i v.31 igår, så det närmar sig iaf. Lilltjejen ligger bra på kurvan och tycks växa som hon ska, skönt!

    Kramar till er!

  • Melkers mamma

    Farfalla: Då är vi nästan i samma vecka. Jag är nu i vecka 32. Börjar oxå känna att magen är stor och så är det ändå 8 veckor kvar!!!!

    Gersemi: Förstår vad du menar. Jag tror att det där är något slags självförsvar, man är rädd att det ska gå tokigt igen och därför ställer hjärnan in sig på någon slags krisberedskap (min teori) Brukar försöka tänka att det inte är någon idé att gå i denna krisberedskap för om väl det värsta skulle inträffa igen, så blir slaget lika hårt ändå. Det här blev snurrigt, kanske är det nån som förstår vad jag menar.

    Barba bok: Ja, visst blir man ledsen och känner sig ensam när andra går i sin glada, naiva babylycka. Det är ju inte alltid rätt tillfälle heller att säga vad man själv varit med om, men det är sååååååå jobbigt att hålla inne med det.
    En tillfällig vikarie på mitt jobb frågade mig häromveckan om jag hade flera barn (än barnet imagen) och då sa jag nej och tänkte tyst tillägget, inte här på jorden. Orkade inte med att säga sanningen och att han skulle må dåligt över sin fråga, just då. För det gör ju i stort sett alla när/om man säger det ärliga svaret.
    Jag brukar i och för sig då tillägga till den som frågat och man ser att de mår dåligt över att de ställt frågan att: det är helt ok att du frågar, jag lever ju med detta varje dag och är stolt över min lilla son.

    Cat79: Välkommen hit! Ja, det är BESTÄMT att denna gång ska det gå bra för oss alla!!!!

    Piglet: wow vecka 40!!!! Bebis när som helst!!!

    Lilla Gry: skickar över en kram till dig!

    Ica: Det är klart du ska handla till ditt lilla pyre. Det gör det hela mer verkligt tycker jag.

    Ego: Vi var och inhandlade både bilbarnstol och skötbord igår. Det kändes lite nervöst men underbart.
    Kram till er alla!

  • Melkers mamma

    Pärlan och Piglet: hoppas så att ni nu har era fina små barn i er famn och att allt gått bra!!!

    Orkar inte kommentera så mycket idag, men vill hälsa er nya välkomna till tråden!

  • Melkers mamma

    Vill oxå skriva ett stort GRATTIS till er Piglet och Pärlan!!! Tänk att ni nu har era små hos er, underbart!!!

Svar på tråden Vi som väntar syskon till våra änglar del 8