Inlägg från: pärlan82 |Visa alla inlägg
  • pärlan82

    Vi som väntar syskon till våra änglar del 8

    hej alla underbara mammor!
    skriver inte så ofta här men läser nästan varje dag...

    grattis till alla er som ligger å snusar bebis! å grattis till alla nya plus! till alla skickar jag stora kramar!

    ego: kan inte riktigt fatta men jag är i v.30 nu samma vecka som zelda föddes i, det känns både jobbigt men oxå bra. var på ul förra veckan å "klumpen" växer på bra. ska göra ett ul till i v.34 mest för att se att han lever bara. kom överens med min läkare att om han inte kommit ut senast 3/12 (har bf 12/12) så blir det igångsättning den dagen. foglossningarna blir bara värre å värre å det blir inte mycket sömn. men det får göra så ont det vill bara "klumpen" kommer ut å är frisk. min mans syster ska ha barn vilken dag som helst nu å jag ser fram emot det jättemycket. trodde aldrig att jag skulle känna så inför andras barn igen (det har ju mest varit avundsjuka på den fronten) å det känns så bra att vara genuint glad för någon annans skull!

    kram madde

  • pärlan82

    Kaka: NEJ, fy va jobbigt! massa kramar

    SofiaL: så många delade meningar om vacc. tror jag ska ta det ändå, så jag inte smittar "klumpen" när han kommer ut.

    Angelyne: Grattis till lilla Eira, vilket fint namn!

    Cachet : Grattis till er lille Gustav!

    Gersemi: Vad skönt att det var bra på vul.

    Snorppan: stora kramar

    Piglet: det är säkert ingen fara! det brukar väl visa sig ganska fort...

    ego: var hos bm förra veckan å mitt blodvärde är dåligt, det var nere i 82 nu, å ville läkaren att jag ska få en järntransfusion nästa vecka men jag skulle hämta ut droppet själv på apoteket, visst inga problem! gissa om jag fick en chock när jag fick reda på vad det kostade... 1560kr!!!! vi har inte dom pengarna nu, jag är arbetslös å det är många andra utgifter nu innan "klumpen" kommer. så jag beställde droppen(de hade det inte hemma) men jag kommer inte kunna hämta ut det på tisdag... hur ska jag göra nu?

    ng som vet varför det inte är bra med dåligt järnvärde när man är gravid? kan bebisen ta skada? frågade min bm men fick inget riktigt svar...

  • pärlan82

    snorppan: grattis till underverket! skönt att allt gick fort. det är ju lite lurigt när man blir igångsatt... min svägerska blev igångsatt förra veckan å gick med värkar i 29 (tror jag) timmar innan bebisen kom. jobbigt värre.

    ego: ska på tul nästa tisdag å ska disskutera med läkaren om andra alternativ för min järnbrist. vi har ju inte så bra ekonomi just nu men gissa vad som hände i förrgår!? jag åker dit för fortförning (klumpit värre) så det blev 3000 kr i böter, så typiskt men jag får skylla mig själv...kommer alltid att hålla fartbegränsningarna fom nu!

    kram på er

  • pärlan82

    toka2:kördei 90 på 70 väg! fast till mitt försvar så trodde jag att det var 90. kunde ju tittat på hastighetskyltarna men de var "inte synliga"...

  • pärlan82

    toka: ojojoj låter som om det var fullt upp...

    livet är konstigt ibland... fick ju böter i onsdags å blev nere då barnvagnen som jag beställt skulle komma denna veckan. ingen kul att lägga de pengarna på böter lixom, men så igår så var jag med min mamma på bilbingo! och tror ni inte att jag vinner... fattar knappt själv men jag vann 10800kr!!! hel sjukt.. men väldigt välkommet.

    kram på er!

    ngn som har koll på bf-listan?

  • pärlan82

    sofiaL: va härligt att det var bra! tycker att inför varje ul så ställer man in sig på det värsta. har gjort 6 st ul denna grav å varje gång så har jag varit säker på att få höra att ngt inte är bra... men allt har varit bra, å nu börjar jag se mållinjen kan knappt fatta själv.

  • pärlan82

    sofiaL: jadu, det är väldigt lugnt här inne för tillfället...själv försöker jag ladda upp inför ullaredsresa imorgon! tar på mig bältet för foglossningarna å kryckorna åker oxå med.
    idag när jag var ute med hundarna så vek min vänster fot sig så jag stöp rakt på knä som tur var men värsta skrubbsåret blev det... inte första gången det händer, enl min sjukgymnast så är mina leder överröliga nu, å det är tydligen ganska vanligt hos gravida...

    var inne å kikade på bf-listan, undra om ngr glömt att plocka bort sig tro! de kanske inte hinner utan ligger å snusar bebis. det börjar iaf närma sig nu!

    kram på er alla!

  • pärlan82

    meryl: grattis! va jobbigt att det blev så dramatiskt förlossning men så skönt att allt gick bra till slut! många kramar

    MY2004: snart så! tycker att man glömmer alla krämpor som man får i slutet av grav. spelar ingen roll hur många man har gått igenom... troligen en försvarsmekanism för att man ska orka å våga gå igenom det igen å igen å igen...

  • pärlan82

    my2004: å jag känner likadant! är i v. 36 nu å är så orolig inför förlossningen. kan lixom inte riktigt se att allt kan gå bra denna gången... jag har även kännt så mycket förvärkar så att jag trott att det är på gång snart.

    vet inte hur man ska tänka...

    stor kram

  • pärlan82

    toka: fy vilken helg! hoppas det lugnar sig å lillkillen blir bra snart. ibland kan man bara spy på sjukvården. glömmer aldrig då zache var 4 år å han skar upp sin kind (hela kinden hängde på han) å vi fick sitta från 15.30 till 23 innan vi kom in på op. å fick sytt.

    stark längtan: allt kommer att gå bra ska du se, förstår att du är nervös själv är jag säker vid varje ul å varje gång vi ska lyssna på hjärtljud att det inte finns ngr...men så skönt efteråt å veta att allt är bra!

    ayla: välkommen å lycka till!

    ego: räknade att det är 17 dgr till igångsättning nu, inte många dgr men det känns hur länge som helst fattar inte hur jag ska orka.... vill ha ut han NU!!! samtidigt som jag är fullkomligt livrädd för förlossningen, försöker tänka positivt men det kommer bara hemska tankar...

    kram på er alla

  • pärlan82

    ica: jag gjorde så att jag ringde gyn (hade iofs haft lite lite blödningar vid ansträngning) men det var inte därför jag fick komma utan för att jag förklara vad jag hade varit med om först zelda å sen de båda mf efter henne så jag fick komma veckan efter å göra vul! så skönt att se klumpen så tidigt. orkar du så pröva det! annars kan du väl ringa spec. mv, där brukar de vara mer tillmötesgående.

    kram på dig å välkommen hit!

  • pärlan82

    gersemi: usch va jobbigt hoppas att huvudvärken ger med sig snart!

    melkers mamma: tiden bara rinner iväg man fattar inte vart den tar vägen.

    toka: bara resten kvar då=)

    my2004: onsdag, det du! jag sätts igång veckan efter 2/12 om inte "klupen" kommit ut självmant.

    ego: fy farao! säger jag..nu är jag verkligt trött på att vara gravid. kan inte sova på nätterna, är uppe nästan hela nätterna å vandrar. är jag inte kissenödig så är det foglossningen eller knäet som jävlas eller så är det oron som kryper närmare å starkare särskilt på nätterna...snälla låt dessa sista dagar gå fort nu!
    nästa torsdag blir zelda 2år! min lilla ängel redan 2, å snart ska hon bli storasyster.

  • pärlan82

    stark längtan: ja visst är det lika bra att vara ute i tid.

    my2004: strunta i det, å säg till gubben när du ligger på bb att det vore väldigt trevligt om han kunde få upp grejorna innan du kommer hem.

    jag fick oxå upp gardiner å adventsaker idag. men nu är mina fötter så svullna att det knappt går att stödja på dem. så nu blir det läggdags för barnen, ut med hundarna en kort sväng å sen VILA!

    kram

  • pärlan82

    ja det är nog bra att ha ngt att kalla bebben för när den är i magen...särskilt för oss som har änglabarn. min läkare sa att det är väldigt viktigt just för att kunna knyta an till detta barnet å se det som en egen idivid.

    så min lillkille heter "klumpen" det har han hetat sen jag gjorde ul i v.9 då var det ju bara en klump med ett hjärta...

    grattis till er nya å lycka till med era nya grav!

    kram

  • pärlan82

    piglet76: å fy va jobbigt! hoppas att det startar av sig självt istället då!

    ska in på onsdag för igångsättning å jag är rädd för att samma sak ska hända mig...jag klarar inte att vara gravid längre är ett nervrak nu, å kommer flippa ut totalt om det inte sätter igång snart. å andra sidan är jag livrädd att det ska börja å för vad som kan hända...svammel bara jag vet, men just nu vet jag varken in eller ut!

    kram på er alla

  • pärlan82

    hej alla underbara mammor! kom idag hem ifrån BB med världens underbaraste zimon i famnen. blev igångsatt i onsdags, tog hinnorna vid 10.15 å fick värkstim. dropp å 13.18 kom han ut lille zimon 3500 g å 50 cm lång ett riktigt praktexemplar =)

    kram

  • pärlan82

    hej alla underbara mammor!

    grattis till nya plus!

    ojdå piglet, förstår att den förlossningen var kämpig, men tur att allt gick bra till slu!

    min förlossningsberättelse är inte så lång...

    onsdag 2/12
    9.00 bedömmning om igångsättning, min läkare känner å livmodertappen är mjuk å öppen ca 2cm, frågar om jag vill åka hem å bli igångsatt på torsdag. jag säger absolut inte vill få det gjort NU! det finns plats på förlossningen.

    10.15 de tar hål på hinnorna.

    11.00 får värkstimulerande dropp, värkar börjar lite.

    12.00 ordentliga värkar de tar bort droppet. börjar med lustgas står upp.

    12.15 är öppen 5cm får västerviksbedövningen (gör jätteont å hjälper ingenting)

    13.14 får krystvärkar lägger mig ner å är fullt öppen.

    13.18 2 krystvärkar senare å lille zimon tittar ut!

    jättebra förlossning underbar personal.

    torsdag 3/12 vill åka hem å zimon blir läkarundersökt, läkaren hittar blåsljud på hjärtat! jag blir livrädd, ser allt flimmra förbi hjärtoperation, begravning sorg hopplöshet...läkaren försöker förklara att alla barn har blåsljud första tiden innan blodet kopplats om. ska göras en ny undersökning om ett dygn. timmarna går väldigt sakta, å jag är supernervös!

    fredag 4/12 får träffa en annan läkare, hon är osäker på om hon hör ngt blåsljud alls, vill att vi träffar samma läkare som igår! får gå till neo. å träffa läkaren han lyssnar å lyssnar känns som en evighet. till slut säger han att blåsljudet är borta å att allt är jättebra! jag blir överlycklig å kan knappt fatta att det är sant!
    får åka hem med min bebis!

    nu njuter jag av varje sekund å är så oerhört tacksam att zimon har kommit till oss kan inte sätta ord på hur lycklig jag är!

    snart är ni här allihop! å livet är unerbart att leva igen...

    kram

Svar på tråden Vi som väntar syskon till våra änglar del 8