• Anonym
  Äldre 18 sep 15:54
  96958 visningar
  12 svar
  12
  96958

  Hur mycket % har ni fått i invaliditet om ni skadat er och fått ut på försäkringen?

  Jag har en olycksfallsförsäkring och för två år sedan skadade jag mig illa i en olycka i mitt knä. Jag kan inte längre springa, inte sätta mig på huk, svårt med trappor. Jag går dock utan att halta. Jag har dagliga smärtor i knäet och upphakningar då knäet låser sig. Jag ska nu få en invaliditetsgrad av min läkare för att kunna få ut något på min försäkring. Jag har inte ett hum om vad en sådan skada jag har kan hamna på för %. Det finns ju 1-100%. 100% måste väl vara att man typ knappt kan röra sig eller?

  Ni som fått gjort en invaliditetsbedömning- hur stor procentsats fick ni och hur mycket problem hade ni med den skadan? Jag har även massor av fula operationsärr över hela knät så jag undrar också hur läkarna har bedömt ärr? De bedöms också i procent enligt min försäkring.

  Lite luddigt kanske men ni som råkat ut för något och fått ersättning kanske förstår

 • Svar på tråden Hur mycket % har ni fått i invaliditet om ni skadat er och fått ut på försäkringen?
 • Äldre 18 sep 15:57
  #1

  Kompisen fick 30000för en Wiplashskada

 • Anonym Trådstartaren
  Äldre 18 sep 16:14
  #2

  Oki tack...men det säger ju inte så mycket vad man får ut. Det beror ju på invaliditetsgrad och försäkringsbelopp som % ska tas ifrån...

  Jag har bara 1 mille....har förstått att det är lite...det är bara en försäkring genom facket...

 • Anonym
  Äldre 18 sep 21:59
  #3

  Har Folksam genom facket , ramlade genom en glas rut å skar av 4senor 1 nerv och stora kroppspulsådern .. har stora ärr på min min arm och fick "endast" 20.000 :- för ärren , detta var två år sedan .. vänta på kallelse till handkirugen specialist läkare för invaliditets bedöming eftersom jag inte har känsel på två fingrar och halva handen. Men ersättningarna är ju olika eftersom dom räknar ju procent , och jag har en 1.000.000. ca i försäkringsbelopp och fick 2% på ärren.  Så man vet kan ju inte säga hur mycket man kan få eftersom dom bedömer så olika.

 • Anonym Trådstartaren
  Äldre 19 sep 09:04
  #4

  Det är samam försäkring som jag har då! Så man kan få för ärren innan 2 år har gått?

 • Anonym (Korsb­and)
  Äldre 19 sep 09:17
  #5

  Jag fick 37.500 kr i ersättning från Folksam för en korsbandsskada. Jag hade ung samma besvär som du ett år efter operation fast jag kunde springa och sitta på huk kortare stunder. Det bedömdes till 5 % invaliditet. Det jag kan trösta dig med är att det blev bättre i mitt knä efter ett tag. Det var ju ganska nice med pengarna när jag fick dem eftersom jag var ganska ung och det var mycket pengar för mig då.

 • Anonym
  Äldre 19 sep 09:55
  #6
  Anonym skrev 2009-09-19 09:04:53 följande:
  Det är samam försäkring som jag har då! Så man kan få för ärren innan 2 år har gått?
  Nä det är två år på ärr och invaliditet , det var tcå års sedan för mej den 18 juli , fick erättning sista aug typ.
 • Växjöm­amma19­76
  Äldre 19 sep 10:00
  #7

  jag har jobbat som försäkringssäljare/rådgivare på Trygg-Hansa i några år, och jag vet att då jag jobbade där så räknades en tumskada som 5% invaliditet! Om tummen ej fungerar, och för att det ska räknas som en olycksfallsskada så ska själva händelsen uppfylla dessa krav: Kroppslig, Oförutsedd, Plötslig, Yttre händelse (kroppen ska ha varit utsatt för ett sk yttre våld mot kroppen som kommer plötsligt och helt oförutsett).

 • Anonym
  Äldre 19 sep 10:03
  #8

  Jag har en whiplash med kronisk smärta och nedsatt funktion, det är en ganska omfattande skada som kräver sjukgymnastik och värktabletter, särskild hjälp mm resten av livet. 10 procent hamnade den på efter ett par års bråkande med advokat inblandad.

 • norpa
  Äldre 2 jan 17:40
  #9

  Jag har också en knäskada (menisk och korsband) och fick drygt 4% invaliditet. På det fick jag ut 50 000 kr + 20 000 för två operationsärr.

  Jag har väl typiska besvär som att jag inte kan hålla på med bollsporter (snabba vändningar) eller löpning. Har också svårt att typ ta kliv upp på stolar med skadade benet först.

  Vad jag reagerade på hos dig är att du har låsningar i knät och detta EFTER operation? Vet läkarna vad det beror på? Hos mig kom de på tre år efter skadan att min menisk var trasig och därför låste knät då och då (bucket handle tror jag det kallas).

 • Äldre 24 aug 12:45
  #10

  Hej!

  Jag har skadat min finger på jobbet och jag fick operation, och skadat mycket. Nu vet inte hur man får ersättning? Vad måste man anmäla eller ansöka skada ersättning? Är någon vet vad måste man göra?

 • Äldre 7 apr 08:00
  #11

  Hej, jag hoppas att du har fått hjälp nu, det var ju ett tag sedan. I annat fall så är det arbetsskadeförsäkringen som det ska anmälas till, arbetsgivaren är ansvarig för allt som händer på jobbet.

 • Anonym (stymp­ad för livet)
  Mån 4 sep 2017 16:54
  #12

  har lite funderingar kring min arbetsskada jag åkte på 2015, fick amputera en del av fingret, mitt privata försäkringsbolag har klassat det som 2% invaliditet och fick ersättning därifrån, men nu väntar jag på vad Afa försäkringen ska säga och eventuellt ge för ersärttning för skadan.

  Ringde afa idag och frågade lite grann hur det går med utredningen och om dom samtidigt har fått in alla papper och journaler från sjukvården. jovisst har dom fått in dom flesta papper för som dom behöver som underlag men svarade samtidigt att dom väntade på utredningen som mitt privata försäkringsbolag har gjort/bedömt och skulle beräkna ersättning efter vad dom kom fram till.

  Så min fråga är har inte afa försäkring egna tabeller som dom ska gå efter?

  Jag är väl försäkrad genom arbetsgivaren som i sin tur överlåter all försäkrings hantering till afa genom TFA/TFA-KL?

  Står så fint på afas hemsida att man kan få ersättning för lyte & men, ärrbildning, invaliditet m.m., men endå ska dom höra efter vad min privatförsäkring har gett mig för ersättning.

  Jag tycker inte alls att det har med saken att göra för det är en helt annan försäkring.

Svar på tråden Hur mycket % har ni fått i invaliditet om ni skadat er och fått ut på försäkringen?
Logga in
Bli medlem