Jag brukar skära bort kanten, men jag vet inte om det är så man "ska" göra. Jag googlade och i en av kommentarerna här framgår det att man kan äta kanten, det finns även förvaringstips:
www.recepthjalpen.se/parmesan.html
Jag skulle hellre frysa in hela bitar än att riva den först. Förresten är det frågan om ni inte kommer att mumsa i er hela biten innan den hinner bli dålig ? riktigt bra parmesanost är gravt beroendeframkallande
Förutom att äta den nyriven till pasta kan du t.ex. äta den i bitar till vin eller alkoholfritt alternativ. Om du har en fin balsamvinäger så är det jättegott att droppa på. Du kan även riva den och lägga i "rundlar" på bakplåtspapper och ställa in i ugnen så att det får smälta + få en liten aning färg, "parmesanchipsen" stelnar sedan när de svalnar. Mums! (Man kan göra parmesanchips i mikron också, men det gäller att hålla noga koll för det går snabbt från halvsmält till förkolnat ...)