Inlägg från: Monismonis |Visa alla inlägg
  • Monismonis

    Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009

    Oj vad det skrivs...

    ÖnskanS: Kanske finns det fortfarande tid kvar för moderkakan att flytta sig? Min låg ju i vägen förut men verkar ha flyttat på sig nu. Får se sen i vecka 32 vad de säger. Men var går gränsen? Ska den vara helt i vägen eller räcker det med att den är väldigt nära utgången?

    Tels: Hur var vattengympan?

    Turbo: Jag vill gärna träffas! När som helst, men gärna efter gris-vaccinet. Den ska ju börja ges kring den 12 oktober. Men ni andra kan ju träffas innan dess så kan vi ses en gång till när jag nojjat färdigt med gris-sjukan, om du inte ligger och krystar ut dubbletter just då förstås.

    Kramar!

  • Monismonis

    ÖnskanS: håller tummarna för att moderkakan vandrar uppåt... Japp... jag håller mig hemma i stort sett. Men jag är ju sjukskriven. Har inte varit i en affär på över en månad och går omvägar till väntrummen på sjukhus och mvc. Min man ska börja jobba igen nästa vecka efter att tagit hand om mig en månad. Då kommer jag bli orolig för att han åker tunnelbana varje dag och passerar Stockholms central så jag har funderat på att skicka iväg honom till hans föräldrar ett par veckor så jag slipper oroa mig för att han drar hem något. Men nu är ju jag extrem och lätt galen. Det sägs ju att influensan mattats av. Men mina kollegor på skolan där jag jobbar vittnar om många som är hemma och sjuka. Så det är svårt att veta. Vaccinet kommer snart så då kan man leva som vanligt igen.

    Megamuppen: jobbar du i Skärholmen? Där är jag uppvuxen. Jag bor 10 minuter med bil därifrån, i Segeltorp (Utsälje) i ett radhus. Kom och bo här vettja! Vi trivs jättebra och det är ett väldigt populärt område, så även om priserna är höga här så lönar det sig i längden. Vi köpte vårat radhus förra året, en liten rackare på 90 kvadrat för 2,4 men nu har flera liknande gått för 1,9. Så skynda fynda! 90 kvadrat är lagom för en liten familj som vi är. Och en liten trädgårdsplätt på köpet. Nära bra skolor och dagis.

  • Monismonis

    Turbolina din buse, hålla på och smutta på inhalatorer så där... Måste du jämt drabbas på nattetid? Hade du gjort något speciellt innan eller hade du vilat ordentligt? Låter ju bra att du fick med dig Bricanyl hem. Konstigt att du inte fick det förra gången redan. Kan man inte knapra på dem i förebyggande syfte? Säkert inte. Hur går det med ichiasen? Håller med dig om att svinsjukan är överdriven, och risken att dö är minimal. Men risken att få njurstenar som fastnar just under graviditeten är också minimal, så jag är lite ödmjuk inför statistiken nu för tiden. Tycker absolut att ni våghalsar ska träffas. Jag får hoppa på nästa tåg istället.

  • Monismonis

    Nevadita: he he... ja, det kan vi göra!

    Megamuppen: Byggmästarvägen, det är parallellgatan till min. Du kollade kanske på gröna radhus medan jag bor i de röda radhusområdet innan. Kul om du flyttade hit!

  • Monismonis

    Vecka 30+0 !!!!!!

    Hurra hurraaa... Men snääälla tiden, kan du inte gå liite fortare nu? Jag trodde aldrig jag skulle skriva detta, men: jag är så trött på att vara gravid! Snälla lilla bebis, försök att komma liite tidigare än om 10 veckor, oki? Ska vi säga vecka 36? Det blir lagom.

  • Monismonis

    Just det, grattis Nevadita!

    Megamuppen: Wow, är det bara 5 veckor kvar för dig? Det är ju ingenting! Själv har jag två månaderrrr grrr... Men grattis till lägenheten! Hoppas ni orkar med allt flytteri, brukar inte vara så kul sånt där.

    tels: ja, men jag bor ju också i Huddinge! Då kan vi ju fika väldigt smidigt i Huddinge C.

    Turbo: Hur går det? Inga fler nattliga visiter på förlossningen hoppas jag?

  • Monismonis

    Megamuppen: Oj, BVC, det var en ny tanke. Har varit så fokuserad på allt annat så livet efter förlossningen känns som en fräsch tanke. Jag går av någon konstig anledning på mödravården i Älvsjö och tror att jag stannar kvar på deras BVC också. Men man får ju välja fritt, så jag kanske hoppar runt lite och testar vilka som är bäst.

    Har ni funderat ut några alternativ på namn till barnet? Vi har i princip bestämt vad hon ska heta nu. Känns inarbetat, men än finns det tid att ändra sig.

  • Monismonis

    Nevadita: Fin mage! Och skönt med sjukskrivning. Hoppas Försäkringskassan godkänner den. Men det beror kanske på vad läkaren skrev i intyget. Annars får man ju ta ut föräldrapenning 60 dagar innan bf. Men det är ju inte så kul att slösa dem i förtid. Men om det kniper så...

    Turbolina: Också fin mage! Men den ser nästan större ut på 28-veckorsbilden. Så svårt att fota sig. Tycker aldrig det blir som man tänkt sig.

    Megamuppen: Håller tummarna för att ni är nyblivna lägenhetsinnehavare nu.

  • Monismonis

    Nevadita: ja, jag tror man kan ansöka om föräldrapenning i efterskott.

    Tels: hur har det gått med alla besök? Hur var anime? Ska också dit någon gång snart.

  • Monismonis

    31+1 (yay!)

    Hej och hå

    Turbo: Varför fick du inte äta Niferex för läkaren? Det är något bättre med mig. Har börjat vänja mig vid mina krämpor. Fast jag har också svårt att sova. Får så ont i höfterna, ryggen och bäckenet. Ibland får jag nån jäkla kramp högt upp på låret som gör svinont. Tack och lov ingen halsbränna, men jag äter inte så sent. Däremot har jag börjat få svårt att hålla mig när jag blir kissnödig. Bm sa senast att det verkade som att bebisen lagt sig tillrätta med huvudet nedåt, så det kanske är huvudet som ligger och trycker på blåsan. Får göra som pensionärerna annars och köpa mig ett paket Tena, inkontinensskydd.

    Det här med babysitter är något jag missat helt. Trodde först ni menade en bärsele, en sån köpte jag begagnat på Tradera. En babybjörn i nyskick för 300 kronor.

Svar på tråden Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009