• Cotten

    Tjattråden för oss som plussade runt den 19 Mars del 3

    Thez skrev 2009-09-26 12:43:53 följande:
    Jag har blivit så fruktansvärt trött nu den senaste tiden, jag äter mina järntabletter 2 ggr/dan och sover på nätterna men vaknar jättetrött o e det hela dagen, känns som om jag inte sovit på flera veckor.Hur känner ni andra? Är ni oxå så här trötta?
    Trött är bara förnamnet! Kan lugnt sova en hel natt (med diverse avbrott för vadkramper och toalettbesök) och sedan 2-3 timmar varje eftermiddag (då jag inte är på jobbet förstås). Har också lågt hb och äter 2 järntabletter/dag.

    Det värsta just nu är ändå uppstötningarna! Det känns som att maten inte kommer längre ned i matspjälkningskanalen än 10 cm ned i matstrupen, sedan ligger det där och trycker, och trycker, och trycker....
  • Cotten

    Nu ska jag ställa en fråga som har med "tiden efter" att göra. Funderar på hur man ska bädda i vagnen o.dyl inför vintern och vad vi ska köpa för overall eller liknande till nytillskottet. Vad säger ni som har barn sedan innan? Ska man ha åkpåse OCH overall, bara åkpåse, fårskinnsfäll + täcke och kudde + overall? Jag har ingen aning om vad som är bäst, och man vill ju varken att bäbben ska frysa eller bli för varm...

  • Cotten
    Smulan80 skrev 2009-10-05 10:02:55 följande:
    Sen är jag jätteöm på vissa ställen i magen. Kan man bli det av hårda sparkar? Är verkligen kraft i de där små benen nu.
    Jag är också väldigt öm när man trycker lite lätt på magen. Det är där bebisen trycker ut sin stjärt ganska effektfullt, så jag antar att det beror på det.
  • Cotten

    Hej!

    Var hos BM i morse och fick göra ett ultraljud för de upptäckte att bebisen ligger i säte. Har nu fått tid till förlossningen för ett vändningsförsök. Någon som har erfarenhet av detta? Har bara hört att det gör ont och är obehagligt...

  • Cotten
    Filliduttan skrev 2009-10-07 19:53:34 följande:
    Cotten: Min barnmorska sa att de kan vända sig nedåt så sent som i vecka 36. håller tummarna för att din bebbe vill vända sig själv eller att det blir ett lyckat vändningsförsök. Jag har varit lite nojjig över det där, dottern vände sig åt rätt håll väldigt tidigt, så nu var jag nervös bara för att den här lilla krabaten låg nedåt i vecka 30. Men idag när jag var hos barnmorskan så hade den vänt sig nedåt och var ruckbar, så hon trodde inte att den skulle snurra tillbaka igen. Det kändes skönt att höra. går in i vecka 33 idag.
    Jag är ju i v35 nu, och de gör inga vändningsförsök förrän efter 36 fulla veckor. Så om inget har hänt nästa fredag ska jag till förlossningen för vändningsförsök måndagen efter. Jag har ju förlikat mig vid tanken på att föda barn nu, det känns inte helt bra att också börja förbereda sig för ett ev kejsarsnitt. Känner att jag måste börja förbereda mig för det nu i god tid för att hinna förlika mig vid den tanken också, även om bebisen fortfarande kan vända sig.
  • Cotten
    Ikkapikka skrev 2009-10-11 10:34:57 följande:
    lillan har antagligen inte vänt på sig än. Hoppas att hon gör det till nästa besök om två veckor, annars blir det Ultraljud för att kontrollera läge och ev vändningsförsök. Någon som har erfarenhet av det? Har förstått att det kan vara rätt obehagligt
    Jag ska göra vändningsförsök på måndag, återkommer om hur det var!
  • Cotten
    MrsNash skrev 2009-10-13 19:53:51 följande:
    bebisen har vänt sig IGEN och lagt sig på tvären i magen, rätt högt upp, och då min moderkaka ligger mitt i framkanten av livmodern så gör det så sjuuuukt ont, det spänner, drar och ömmar som satan. Hoppas verkligen den lille flyttar på sig SNART. Annars blir det vändningsförsök här med men tidigast om två veckor.
    Jag är också ruskigt öm på magen, det känns som att man har ett färskt operationssår när man rör sig. Tydligen är det så att om barnet inte ligger "rättvänt" så har det lättare att ta spjärn och trycka utåt och göra ont på mamma. Det är som en jordbävning där inne ibland, så jag hoppas att det är diverse vändningsförsök bebisen håller på med på egen hand.

    Är det någon som redan har vaccinerat sig? Det vore intressant att veta hur kroppen kan reagera på vaccinet, om man mår dåligt efteråt och så. Tror att jag har bestämt mig för att ta vaccinet nu i alla fall. Men det får bli nästa vecka när jag vet hur allt blir med vändning o.dyl.
  • Cotten

    Vi köpte en Teutonia Lambda.

    Nu kan vi säga exakt när vi ska hämta den till butiken också, för kejsarsnittet boakdes in i dag! Vi var på förlossningen i morse, och liten bäbis vill inte vända sig med huvudet nedåt, så det blir kejsarsnitt 11 november. Känns inte så kul, för jag vill föda vaginalt. Men Jag vill absolut inte föda i säte, det gör de inte ens i Varberg dit vi ska. Och nu vet vi i alla fall när det blir, och jag har ca 3 veckor på mig att förbereda mig. Men SHIT vad verkligt allting blev helt plötsligt!

  • Cotten
    MrsNash skrev 2009-10-19 13:46:53 följande:
    Ja just det ja du skulle på vändningsförsök idag. Så det blir kejsarsnitt alltså, förstår dina tankar bakom det hela. MEN va skönt att ha ett datum och börja planera efter det! Men om bebisen vänder sig under tiden då, avbokas inte kejsarsnittet då eller vågar man inte chansa då att den stannar åt rätt håll? Min bm pratade om nåt gammal husrecept för att få bebis att vända sig rätt, det var att stå mycket på alla fyra......thihi. Testa!
    Den kan ju fortfarande snurra runt, men läkaren trodde inte att chanserna för det är speciellt stora med tanke på hur den ligger. Skulle den göra det kan man ju boka av kejsarsnittet. Det finns husmodersknep, många är helt bisarra! Att stå på huvudet lite då och då är i alla fall humant! :)
  • Cotten

    Hej!

    Jag vaccinerade mig i går. Har ingen feber ännu, men satans ont i armen! Ångrar mig i alla fall inte!

    Sista dagen på jobbet i dag, JIPPIIIIIIE!!

Svar på tråden Tjattråden för oss som plussade runt den 19 Mars del 3