• Gaia81

    Tjattråden för oss som plussade runt den 19 Mars del 3

    Här är en till som är helt galt trött. Får ingen ordning på hb'n heller trots dubbla järntabletter och B12 Det är jobbigt att jobba heltid nu så jag funderar på att ta föräldraledigt en dag/vecka fram tills jag går hem på heltid den 13 november... Känns dock tråkigt att slösa dagar innan bebisen kommer.

    Min dotter är född i maj så jag är också lite osäker på hur jag ska bädda åt liten. Vi har köpt en syskonvagn på blocket. Det blev en jättefin EmmaLjunga twin city cross med mjuklift till liten. Däri får man inte plats med så mycket, men jag köper nog en sådan där overall/åkpåse i ett. Lindex har fina har jag sett. Det blir nog det i strl 56, sen har jag fleeceoveraller efter dottern från strl 62 och då får det duga ev med extra filt eller dyl. Dotterns gamla vagn har en hårdlift med täcke som hör till, men det blir nog fleecefilt i botten för att isolera och så overallen och ev täcke/filt beroende på tempraturen.

    För mig trycker det också på massor nedåt som jag inte alls minns med ettan. Ibland undrar man nästan om den hade tänkt komma ut redan nu.. Känner mig ruskigt stor och otymplig och det är tungt att ta hand om fler barn.. Och vikten pekar spikrakt uppår trots att jag inte ändrat mina vanor *suck* Benen och fingrarna är svullna och i slutet av dagen vill jag bara befinna mig i totalt horisontellt läge (Fast på sidan annars blir jag yr och får halsbränna..

  • Gaia81

    jösses vad det sparkar hårt ibland nu riktiga kickar får liten in och ibland trycker en fot, knä eller armbåge ruskigt hårt mot sidorna eller revbenen. Känns ju nästan som om livmodern är påväg in under revbenen ibland. Känner så igen det där med att det känns som om maten fastar på väg ner, huvva! Försöker njuta eftersom det är sista gången, men jag längtar väldans efter att liten kommer ut!!

  • Gaia81

    Thez, vet inte vad det är men jag har också kännt typ molande några gånger. Precis som menvärk, men det ger alltid med sig efter en stund. Vet inte riktigt vad det betyder..

  • Gaia81

    MrsNash: Låter som fixering på G

    Har era bm kännt hur bebisen ligger därinne än ? Min har inte det och det känns som om dem hade koll på det vid den här tiden förra gången.. jag tror dock att huvudet r nedåt och så rumpan åt ena sidan och benen åt andra, men det är ju så himla svårt att känna!

  • Gaia81

    Håller med om att bebisrumpan är väldigt kännbar!

    Mina ringar har också åkt av, väldigt svullen Men, men det är inte så långt kvar. vecka 33 imorgon. Var och hämtade en babybox på barnens hus idag, med små pytteblöjor i. Konstigt att man snart har en sådan liten plutt igen. Dottern börjar bli ruskigt otålig och säger varje dag att hon längtar efter bebisen och undrar när den ska komma..

    Jag födde på BF+10 förra gången, plågsamt länge... hoppas att denna liten vill komma tidigare! Dessutom tog förlossningen väldigt lång tid, 31 h med regelbundna värkar (55h från första värken/slemmisen), så jag börjar oroa mig lite. Det var i slutändan en väligt fin upplevelse, men vetskapen om tiden gör mig lite orolig..

    Idag har jag tagit körkort så jag är lite i lyckorus. Det är så himla skönt!!! Och från och med nu är jag också föräldraledig en dag /veckan fram tills den 13 november då jag går hem på heltid. Jag tror att det kommer att göra stor skillnad!

  • Gaia81

    Jag har inte varit här på ett tag... när jag inte jobbar så sover jag känns det som

    Jag vaccinerade mig i onsdags. Känns jätteskönt tycker jag, både för mig och bebbens skull Jag blev väldigt öm i armen och var hemma i torsdags med feber, men det gick över snabbt och nu mår jag prima

    Min bebis har också legat med rumpan ner, men i onsdags så hade den vänt sig rätt när jag var hos bm. Fast den är lurig för ibland tror jag att den vänder sig helt igen för den bökar så mycket.. Förra veckan när jag var hos bm var jag i vecka 35, nu ska jag inte dit förrens vecka 38, känns väldigt länge tycker jag ..? Tänk om bebben vänder sig igen och vi inte upptäcker det förrens mitt i vecka 38...

    Appropå flytningar och vatten och så där så har jag haft helt galet med flytningar (förlåt intimiteten), jag har fått byta trosksydd typ 4-5 ggr om dagen och det har varit jättejobbigt. Nu fick jag bahndling med vagitorier mot svamp och då blev det bättre! Fast det är fortfarand eme rän normalt. Förra helgen trodde jag att vattnet gick när jag låg i sängen och pratade med bm om det och hon sa att slemhinnorna "avvattnar" sig ibland och då kan det kännas som en sprut med vatten...

    Sedan är det häfitgt att vara i vecka 36!! Shit vad snabbt tiden går Jag jobbar 3 veckor till och jag vet inte hur i hela fridne jag ska hinna med allt på jobbet. Sedan borde man ju förbereda sig hemma också.. Packa väskan skulle vara skönt och så är det jätteskönt att ha det iordningställt hemma när man kommer hem tycker jag, skötgrejor och sån't på plats. Syskonvagnen som vi köpte på blocket står i hallen, men T's gamla liggvagn står orustad i källaren med delar som saknas -stress! Dessutom bygger vi om köket nu, så ALLT är upp och ner hemma..

    Tack för alla grattis om körkortet förresten Det är så himla skönt!

  • Gaia81

    Jag tycker det könns skönt att ha tagit vaccinet. Det ger ju liten skydd i början också, särskilt om man ammar.

    Jobbigt med vändningsförsök Är också skraj för kejsarsnitt...

    Jag har gått upp 18 kg sedan plusset (på hemmavågen)... SUCK! Men jag låg på +21 kg med dottern i samma vecka... Började ju dock på +6 kg den här gången mot förra, you do the math... Tung och otymplig som ett kylskåp känner jag mig! Dock så tror jag att jag samlat mer vatten den här gången och det borde jag ju kissa bort rätt snabbt iaf *glad för det lilla*. Annars har jag lite att suga tag i sedan. Det är ju inte så promenadvänlig årstid som bebisarna kommer heller... med det blir på med täckbrallorna och i med kidsen i dubbelvagnen och utmana backarna här i krokarna

  • Gaia81

    Är så svullen så jag håller bli tokig! Efter en hel dags knapprand eframför datorn är kroppen helt ur balans. Lite läskigt var att på väg till tåget när jag var inna på BR och köpte en present till min systerdotter så sa det bara smack och så svullnade vänster handen upp bortom rim och reson, kunde knappt knyta ihop den för den var så svullen. Kändes nästan som en sån där läskig latexhandske fylld med vatten, uhä! Och så blev jag lite rädd också... Nu käns det dock bättre även om jag fortfarande är svullen..

    En gravid tjej på mitt jobb har haft svininfluensan nu, hon fick som tur tamiflu i tid och blev bara ""vanligt" sjuk, hennes lilla tvååring var dock riktigt risig.. hon är iaf bra nu som tur var!

  • Gaia81

    Min dotter vaccineras i morgon förresten och bonussonen i skolan nästa vecka. Känns skönt att dem inte drar hem något till bebisen.. plus att mindre barn löper ju större risk för att bli allvarligt sjuka så det känns bra tycker jag.

  • Gaia81

    Jag kommer ihåg att jag kände som hugg i livmodertappen från någon vecka innan BF tills hon kom ut på BF+10 förra gången. Den här gåge har jag mer förvärkar och det trycker på som attans nedåt ibland, då känns det son det skulle kunna dra igång när som helst. Det molar mycket också tycker jag.

    Vi har ett kök i kartonger i vardagsrummet så jag hoppas att den stannar kanke tre veckor till, det skulle vara perfekt! Tänk om man fick önska..

    Litens säng och skötbordet är uppsatt på dotterns rum sedan några veckor så att hon får vänja sig vid att det står där och igår hjälpte hon mig att packa bebisens kläder till bb väskan, tror hon tyckte det var mysigt!

    Börjar känna mig lite nervös inför förlossningen nu. Det är ju sån stor upplevelse!

Svar på tråden Tjattråden för oss som plussade runt den 19 Mars del 3