Jenny1 skrev 2009-09-28 11:21:18 följande:
Det lät spännande! Kan man göra många och frysa in? Brukar barn uppskatta de? Tar gärna recept! Både på biffarna och såsen, och vad ni har för grönsaker till.
Det kan man -har i frysen just nu, hihi
Dottern är 2.5 år o hon tycker dom är jättegoda iaf...
Originalrecept finns säkert på nätet, men jag tycker inte dom brukar bli så bra när jag gör dom... Så jag har mixat lite själv o dom är faktiskt godare tycker jag, haha
Detta är på ett ungefär nu, för jag gör nog olika varje gång med mängd o så, hehe...
ca 2 dl okokta kikärtor (lägges i blöt under natten o kokas sedan ca 1.5 timme)
1 stor lök (gul elr röd)
runt 2 vitlöksklyftor
salt o peppar
persilja (jag använder fryst och det bruka gå år drygt ett halv sånt litet paket)
1-2 ägg
potatismjöl
oliv/rapsolja
Jag hackar lök o vitlök lite grovt o steker den mjuk o massa (!) olja, saltar o pepprar. Sen häller jag ner lökblandningen samt oljan i em mixer o tillsätter dom kokade kikärtorna. Mixar o knäcker i 1-2 ägg beroende på konsistensen -jag vill ha den ganska lös. Smakar av med ytterligare lite salt o peppar + persilja. Sedan rör jag i lite potatismjöl så smeten stabiliserar sig lite, men fortfarande är ganska lös/seg.
Klickar ut i stekpanna med rapsolja i o steker tills det blir gyllenbrun fin yta på båda sidor
Såsen gör jag på turkisk yoghurt, men vilken naturell yoghurt som helst funkar ju
Smakar av med tex vitlöksklyftor, salt o peppar eller chilikrydda/sås. Guacamole är föresten oxå väldigt gott till...!! Nyttigt fett med
Vi har antingen kokt broccoli till eller lite blandat med tomater, paprika o majs