Inlägg från: Hallonet80 |Visa alla inlägg
  • Hallonet80

    Tappa vikt fram till jul?

    Hej !
    Får jag oxå hänga på ? Blir så inspirerad när jag läser om er ! Jag var dukig i våras då jag körde med cambridge och gick ner 10 kg, höll det ganska skapligt under största delen av sommaren, men nu vet jag inte vad som hänt! Har gått upp 4-5 av de 10 kg jag gick ner !! Vill bara att de försvinner igen !!! Vägde idag 78,5, skulle egentligen behöva gå ner till 68kg, men vill till en början iaf gå ner till 74 kg. Får ta det lite i etapper... Mitt problem är för stora portiner, för lite motion och okynnesätande. Så det är egentligen mentalt, både vad det gäller motinerande och ätandet. Funderar på att läsa nån KBT-bok så man lär sig att tänka på ett annat sätt kring det hela...
    Ikväll ska jag iaf träna, typ medelgympa med inslag av aerobics, rätt kul, brukar gå 1-2ggr/vecka på det men behöver nog komma igång igen och gå promenader varje dag och ev jogga ibland.

  • Hallonet80

    Jag ska oxå iväg å träna nu !!
    Kan föresten rekomendera www.matdagboken.se där kan man se sin energiförbrukning, knappa in vad man ätit och tränat och se om man ligger plus eller minus på energikontot och följa sin vikt neråt !! Superbra och gratis !!

  • Hallonet80

    Tack !
    Jag ligger nu på 78 kg, vill till att börja med gå ner till 74. Helst skulle jag vilja ner till strax under 70. Vi försöker samtidigt bli gravida så det beror ju lite på när jag blir gravid hur långt jag har kommit. Mitt största problem är nog för stora portioner, har väldigt svårt att känna när jag är mätt å fortsätter äta tills jag är proppmätt. Sen okynnesäter jag nog oxå mellan måltiderna, men det har jag lättare att kontrollera. Motionen behöver jag få lite mer ordning på oxå...

  • Hallonet80
    BabyJay skrev 2009-10-01 14:58:00 följande:
    Nu har jag registrerat mig på matdagboken.se och hoppas det ska ge mig lite bättre koll.Har fuskat med fika igen... Blir så sur på mig själv. Känner mig stressad över skolan och då blir jag ett snask-monster....Men men, har haft rätta tankar denna veckan så då går det säkert bättre nästa vecka!
    Ja, vad kul ! Tala gärna om vad du har för nickname, om du själv vill förstås Så kan man peppa varandra där oxå ! Mitt nick är Blåbäret e mkt för bär jag !!
  • Hallonet80

    Hihi, hittade dej ! Var inte så svårt ! Det kan blir lite tradigt att knappa in allt man äter, men det kan vara bra att göra det nån gång ibland iaf så att man får en uppfattning om hur mkt man stoppar i sig å vilken påverkan godis, kakor gör. Och för all del vilken positiv påverkan lite träning gör ! Men det roligaste är ju att man kan se sin viktkurva, neråt då förhoppningsvis !!

  • Hallonet80

    den kära leken: Ja, vi har väl egentligen försökt ganska länge... Jag fick 2 ma förra året, efter det sista tog vi en ganska lång paus i försökandet av flera anledningar. Nu har vi varit igång med verkstan igen sen i somras, väntar äl till nästa helg och då blir det vårt 3:e försök denna gång ! Längtar enormt efter ett plus samtidigt som jag vet att det är då oron för mf börjar igen...Försöker iaf fokusera på andra grejer tills plusset kommer även om det e svårt ibland ! Har ni försökt länge?

  • Hallonet80

    Här har det inte gått så bra, särskilt inte idag Men tar nya tag imorn ! Appropå te så kan jag verkligen rekommendera ett ekologiskt rooibos te, rött te, med äkta vaniljbitar i. Det smakar lite lagom sött utan att innehålla nåt socker då vaniljen e lite söt i sig. Dessutom är det inget koffein i så man kan dricka flera koppar på kvällen utan att få svårt att sova. Är mums med en skvätt mjölk i ! Finns på Ica!

  • Hallonet80

    Helgen var inte lyckad för min del, vi hade fest med god mat å vin m.m, inte bra å det märktes på vågen. Idag har det gått desto bättre, ätit bra och gått promenad i rask takt i över en timme så nu är det ordentlig skärpning denna vecka !!

  • Hallonet80

    Idag blev jag glad när jag ställde mig på vågen Började ju på 78kg, men går upp så himla lätt så efter en utekväll å sen bakismat förra helgen visade vågen 80 kg i måndags, har kämpat hela veckan, eller nåja försökt iaf å idag visade vågen 77,9 !! Känns väldigt bra, nu gäller det bara att vara hård mot sig själv i helgen oxå !! Har så svårt att motivera mig till en promenad när det är så här trist väder.... Men har iaf träning på söndag inbokad.
    Trevlig Helg allihopa !

  • Hallonet80
    kobebis skrev 2009-10-19 09:02:46 följande:
    Hur är det här då?Ni har väl inte tappat gnistan? Jag är lite arg på mig själv att jag inte kan hitta den rätta gnistan, är för mycket fuskande Ska verkligen ta tag i det denna veckan. För jag vet ju hur lätt det är att det slår över och så går man upp i stället...Mitt mål till nästa vecka är att komma under 75 kg, väger 75,0 nu så det ska jag ju klara
    Har inte heller haft den riktiga gnistan, men kanske att det blivit nått bättre sista veckan. Är rätt nöjd med helgen då jag inte gått upp nått denna gång Men har ändå lite svårt att begränsa mig med mat å gott.... Har iaf börjat läsa boken "Gå ner i vikt med kognitiv terapi" Den kan nog vara till sotr hjälp tror jag !
  • Hallonet80

    den kära leken skrev 2009-10-19 12:23:44 följande:


    Jag har verkligen ätit superbra och tränat massor men vågen visade samma som förra veckan. Dock ner 1 cm om midjan och 1 om höften. Det känns rätt tröstlöst ibland bara. Och så kom den förbannade mensen i lördags med. Skulle ju bli gravid nu var det tänkt.
    Visst e det surt när vågen inte visar något, men en cm i midjan och höften e inte illa det ! Och det känner man ju av ganska fort vad det gäller hur byxorna sitter å det e alltid en skön känsla när jeansen sitter aningens lösare än innan ! Tråkigt med mensen jag faller lätt in i lite tröstätande när mensen kommer nu när man vill plussa istället. Inte så bra kanske... Jag har bim till nästa helg, så får väl se till att träna ordentligt å va duktig denna vecka ifall det blir trist resultat
  • Hallonet80
    Yoyna skrev 2009-10-19 13:00:01 följande:
    vägning idag, otroliga -3 kg sen jag startade för tre veckor sen! är glad men tyvärr syns det ju inte alls! men, men, bara att fortsätta kämpa!håller tummarna för plus snart den kära leken och hallonet80!
    wow, -3 kg ! Keep up the good work !
  • Hallonet80

    Jag e oxå med, men vikten bara vägrar att gå ner !! Men har kommit igång med träning ordentligt och har faktiskt minskat lite i cm så kör på idén att jag har byggt muskler som väger tyngre än fettet jag blivit av med ! Håller tummarna för en lyckad äl för din del Den kära leken !! Själv fick jag mensh*lvetet i måndags så har deppat en del sista dagarna (dock utan att ha tröstätit ) men nu e jag nog på banan igen !
    Kul med mamma-barngympa Yoyna !

Svar på tråden Tappa vikt fram till jul?