Inlägg från: Sally09 |Visa alla inlägg
  • Sally09

    Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?

    hej hej, jag skrev nyss i andra tråden också, har en kompis som slutade umgås med mig sen min graviditet resulterade i flicka men inte hennes... kan aldrig tro att detta skulle vara vanligt men så var det iaf. själv önskar jag mig också helst en viss sorts barn;

    GLADA! =)

  • Sally09
    Thide skrev 2009-09-28 16:05:24 följande:
    Det är en sak att önska något som gravid men det finns väl ingen mamma som inte tycker att det egna barnet blev det allra bästa när det väl är fött. Om man som förälder skulle föredra eller vara avundsjuk över ett annat barn är man väl lite störd eller?
    jag vet, hon har alltid haft ett sjukligt behov av att hävda sig mot andra. det hon har har alltid varit bäst. det här med att hon såg sig själv som flickmamma har hon alltid tjatat om. kanske för att hennes pappa valde bort henne när hon var liten och det har alltid bara varit hon och mamman. tror det är enda relationen hon kände sig trygg med, mor och dotter... hon är vad jag vet en jättebra mamma till sin son, men har nog svårt att komma och se mig med min dotter efter hur hon betedde sig under graviditeterna. jag tror hon ser det som att jag "vann" på något sätt. nej friskt är det inte...

    tycker det är helt okej att önska sig i förväg men vara öppen för att kunna bli glatt överraskad om själva önskningen inte slår in. med barn kan det ju liksom bara bli bättre än föreställningen man hade som låg bakom önskan ändå. man sitter väl där och tänker, vilken tur att jag inte fick prinsessan jag drömde om, då hade jag ju missat den här lilla skate killen istället!
  • Sally09

    nu har det väl lugnat sig men tyckte ett tag det kändes som att många fler pojkmammor än flickmammor här känner ett behov att försvara sig på något sätt. som om ni tror att ni måste övertyga alla här att ni är hemskt glada för era söner. självklart är ni det!

    ser flera som skriver att ni då aaaaldrig velat ha en flicka iaf. men inte ska vi behöva hävda oss mot varandra, finns flera som skrivit typ - fy för flickor har sett vänners döttrar som är så himla jobbiga osv. det handlar väl inte om att vi behöver ha två läger som slåss om vilka som har det bäst. jag har en tjej och vet ingenting om hur det är att ha en son, kanske är det ingen större skillnad, kanske är den jättestor. ni med söner vet inte hur det hade varit med en dotter.

    men grejen är väl att vi egentligen inte har något behov av att veta det heller, man vill ju ha de barn man haft turen att få. vi kan nog konstatera att alla är glada för just sina barn, vi behöver ju inte försöka få någon annan att tro att de gått miste om något för att försöka höja vår egen lycka eller hur?

  • Sally09

    fam kaos skrev 2009-09-28 22:21:20 följande:


    Fast för statistik under bara en månad här på Fl och se vilka trådar det finns flest av, för visst blir man irriterad som pojkmamma av den generella inställningen att flickor skulle vara bättre.Om du letar lär du hitta ungefär 100 "jag blir så besviken om det är en pojke" på EN "jag vill inte ha en tjej" trådar.Och anledningen är allt som oftast de korkade fördommar som även visat sig i denna tråd "Flickor vill gå och shoppa" "Flickor är lugna och söta" "flickor bråkar och trotsar inte"Det är ju så sjukt fel det bara kan bli.
    jo, jag har också lagt märke till det. förstår om ni blir provocerade som sitter med era härliga killar och läser om folk som ser det som ett straff om de fick en egen... trodde väl bara inte att det var så många som faktiskt tog åt sig ändå. jag menar dessa människor och deras åsikter är ju rent idiotiska när det får gå så långt.
  • Sally09

    fam kaos skrev 2009-09-28 22:32:53 följande:


    Jo de är ju det och samtidigt tänker man dessutom vilken press det sätter på tjejerna att verkligen leva upp till dessa fördommar. Tänk om de får en aktiv sportig tjej som inte är det minsta intresserad av att sitta still eller se söt ut eller sminka sig.
    jag håller med, dessa förväntningar som finns... när min dotter kom så sa alla -Åh vad roligt, nu har du någon att dela hästintresset med! ja för hon kommer ju automatiskt gilla hästar, alla tjejer gör ju det... jag tar det med ro. jättekul om hon gillar hästar, men lika kul för sambon om hon hellre följer med på fotboll.

    tror att det är föreställningar om hur pojkar och flickor är som sätter griller i huvudet på folk. men hur kan man på allvar tro att ett barn är så enkelspårigt. att en flicka tvunget blir på ett sätt och en pojke på ett annat och att sen tycka att det ena sättet då är mer önskvärt, är vi inte vuxna tänkande människor?
  • Sally09

    fam kaos skrev 2009-09-28 22:43:14 följande:


    Många kanske tappar den förmågan att tänka när de ser plusset på stickan.
    ja kanske är det så... tycker inte den ena sidan ska trycka ner den andra bara, som sagt har man flicka vet man inte hur det varit med pojke eller tvärtom. lika tråkigt att höra från någon med bara pojkar att flickor är så gnälliga, flamsiga osv som ni pojkmammor måste tycka om vi drog till med stereotypkommentarer som att pojkar bara bråkar och är högljudda... det går väl inte att tävla om sånt, alla är ju olika oavsett kön
  • Sally09

    vad säger ni alla! vi borde kanske sätta ihop ett slags test i lite olika grenar, shopping, personlig kontakt med föräldrar, ljudnivå, gnällsekvens, livlighet, charm, bråkighet osv så vi kan låta en tjej och en kille representera ALLA andra i vardera kön och sen tävla så får vi se vilken sort som är bäst egentligen... spännande!

  • Sally09

    fam kaos skrev 2009-09-28 23:02:48 följande:


    Låter som en perfekt ide, så får vi det avgjort med en gång och så kan alla som har barn av samma kön som förloraren vara avundsjuka på de andra som har barn av samma kön som vinnaren.
    ja det var min tanke precis, lite jobbigt nu när alla går runt och är avundsjuka på varandra från båda lägren eller ska hävda att just deras sort är bäst. vore ju så mycket enklare om vi kunde få svart på vitt vilken sort som faktiskt är att föredra. särskilt för de som får en av varje så de vet vilket som är det bästa barnet, måste ju vara jättejobbigt annars!
Svar på tråden Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?