Inlägg från: Selin07 |Visa alla inlägg
  • Selin07

    Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?

    Jag undrar varför det e tabu och inte önska sig något av könen..dvs uttala sig om det. Självklart älskar man sitt barn oavsett kön...men jag vet många av mina kompisar som som har 2 tjejer eller 2 killar vill helst ha en motsatt kön. Speciellt killmammorna..de längtar efter att köpa klänningar och tjejkläder..jag vet inte hur många söta baddräkter och diverse kläder jag har fått av de vännerna. Och jag tycker inte det nåt konstigt med det...Man säger ju kanske utåt att det inte spelar roll osv...men tror faktiskt många önskar sig en av varje...sedan finns det klart undantag...men det första man tänker på så klart är att barnet är friskt och man får vara tacksam att man får barn...Men för att jag har en dotter tror jag inte att nån är avundsjuk ja om man inte har ett starkt önskemål om att få en flicka..


    Mamma till Elin 8/1-2007 och gravid BF 3/10-2009
  • Selin07

    Jag ser vissa i tråden som skriver jag skulle aldrig vilja ha en tjej eller max 1 osv...på nåt sätt är det mer legitimt att säga så än att säga tvärtom. Då blir det påhopp...jag tycker också sådana uttalanden låter som om mer försvar...innerst inne önskar man sig en tjej men går i försvarsställning..man får det man får..var glad att man får barn..det finns folk som kämpar i flera år och får missfall gång på gång och här diskutterar man vilket kön som är bättre att få..vilka ilandsproblem..

    Mina kompisar erkänner åtminstone att de skulle vilja ha en tjej..inte att tjejer är jobbiga. Om jag får 2 tjejer så skulle jag också undra hur det skulle ha varit att ha en kille..men aldrig skulle jag vara avis på de som har det..

    Nu tillhör jag ju de som tycker att det kvittar med kön..älskar mitt barn oavsett kön. Jag har en tjej och jag är så stolt och glad över att hon finns. Skulle vara lika glad för kille också. Eller 2 killar eller 2 tjejer..

    Jag ska få min nr 2 när som helst nu..och det ända jag tänker på är att allt ska gå bra. Jag är tacksam att jag kan få barn överhuvudtaget..


    Mamma till Elin 8/1-2007 och gravid BF 3/10-2009
  • Selin07

    Fast jag som har en tjej nu får alltid höra..ja jag hoppas du får en kille den här gången..det e väl självklart att du vill ha en kille...skulle jag få en tjej nu skulle folk fråga om jag inte vill skaffa nr 3. Jag har kollegor och kompisar som har 2 tjejer och de har också fått kommentaren...så jag håller inte riktigt med om att det e fokuserad bara på de som har fått 2 killar..

    Och min svärmor säger att killar är lättare att ha med än tjejer. Hon har fått 2 tjejer och en kille. Det kanske finns en sanning i det. Tycker båda könen har sina perioder och för och nackdelar...


    fru Ingeborg skrev 2009-09-30 16:22:47 följande:
    har bara läst TS! Jag har nog upplevt en viss likhet. Fick en son och nu till nummer två så fick jag höra jämt att alla hoppades att jag skulle få en flicka som nummer två. Varje kommentar svarade jag med att jag hoppas på ett barn och ingen apa När dottern väl kom fick jag höra att gud vad skönt för mig att jag fick en tjej denna gång. O jag svarade att det var ju skönt att jag inte fick en APA utan ett BARN! Visst det är jätteroligt att ha en av varje. MEN jag förstår inte varför det är roligare med att ha tjejer och alla dessa kommentarer om det. Svärmor ex är jätteöppen med att hon vill helst ha flickor som barnbarn. Jag tycker det är hemskt att höra. Är min son då inte lika mycket värd??? Självklart säger hon att han är det men det är ju ändå "lite roligare" med en tjej, = i mina öron.. Tjejer är mer värda!! jag blir jättearg över detta!!! En kompis som fick sin andra pojk nu har fått kommentaren flera gånger.. jaha då blir det ett 3e barn med för visst vill du ha en tjej med?
    Mamma till Elin 8/1-2007 och gravid BF 3/10-2009
  • Selin07
    straw2008 skrev 2009-09-29 20:15:05 följande:
    Fattar inte argumentet att man vill ha flicka för att det finns fina klänningar?? Är ni seriösa?? Är ni ? Måste verkligen veta?
    Ja visst finns det söta klänningar för tjejer. Det e ju mycket roligare att köpa tjejkläder än killkläder..Det kommer jag nog att tycka om jag nu får en pojke också. Utbudet är bredare.
    Mamma till Elin 8/1-2007 och gravid BF 3/10-2009
  • Selin07

    Nemen lugna ner dig... Har jag sagt att jag har önskat mig en tjej för att köpa klänningar Det är inte i min fantasi. Jag tycker det e roligare att handla till en tjej då det finns mer utbud. Det e min åsikt. Jag gillar att handla unisex och även tjejiga kläder..visst har det hänt att jag har handlat hello kitty..att du inte gör det behöver inte betyda att alla andra ska göra det du gör...läs mitt inlägg innan du överreagerar...ja det här standard grejen skulle aldrig handla spiderman..skulle aldrig sätta på rosa klänning till min tjej....jag tycker om att en tjej ser ut som en tjej utan att vara princessig och kille en kille...men unisex kläder gillar jag mycket också...ser inget fel med det....men min fokus ligger inte på kläder eller kön..men självklart kan jag tycka att det e roligt att handla kläder..


    straw2008 skrev 2009-10-01 08:38:50 följande:
    Men va? Det finns inte klänningar för killar men varför tror du att det är roligare att handla till en flicka? Fortfarande, detta är bara i era fantasier, jag älskar att handla till min kille. Antar att ni som hänvisar till shoppingen bara handlar på hm där det bara finns hello kitty eller spiderman, skulle aldtig jag göra, där jag handlar finns det precis lika mkt fina pojk/flick kläder! Skulle aldrig önska mig ett kön pga att få köpa klänningar till den ? Hjälp det här blir bara värre o värre?
    Mamma till Elin 8/1-2007 och gravid BF 3/10-2009
  • Selin07

    Det hör jag ständigt om också Och att killar är lättare på den fronten..har slutat lyssna..killar och tjejer har sina olika perioder...och man får ta det. De är också individer. Min tjej är rätt så busig också..riktigt yrväder...så det här med att tjejer ska vara lugna stämmer inte riktigt på min tjej..hon busar för full och det e roligt. Jag tycker det bra att hon är livlig


    fru Ingeborg skrev 2009-10-01 11:20:44 följande:
    du är den första jag hör det ifrån Jag har fått höra att killar är värre som småbarn och tjejer svårare som tonåringar Så vi kommer leva i ett ständigt krig i 20 år
    Mamma till Elin 8/1-2007 och gravid BF 3/10-2009
Svar på tråden Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?