Inlägg från: fam kaos |Visa alla inlägg
  • fam kaos

    Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?

    Selin07 skrev 2009-09-28 21:57:21 följande:
    Jag undrar varför det e tabu och inte önska sig något av könen..dvs uttala sig om det. Självklart älskar man sitt barn oavsett kön...men jag vet många av mina kompisar som som har 2 tjejer eller 2 killar vill helst ha en motsatt kön. Speciellt killmammorna..de längtar efter att köpa klänningar och tjejkläder..jag vet inte hur många söta baddräkter och diverse kläder jag har fått av de vännerna. Och jag tycker inte det nåt konstigt med det...Man säger ju kanske utåt att det inte spelar roll osv...men tror faktiskt många önskar sig en av varje...sedan finns det klart undantag...men det första man tänker på så klart är att barnet är friskt och man får vara tacksam att man får barn...Men för att jag har en dotter tror jag inte att nån är avundsjuk ja om man inte har ett starkt önskemål om att få en flicka..
    Men det är ju skillnad, att man vill ha en av varje är ju ganska naturligt. Det som blir knäppt är när mammor går runt och inbillar sig att alla som har pojkar är avundsjuka på deras flickor. Det är ju som om de med gula tröjor skulle gå runt och inbilla sig lite snobbigt att alla som INTE har gula tröjor är avundsjuka på dem.
  • fam kaos
    BymBym skrev 2009-09-28 22:04:57 följande:
    jag tror absolut inte att ALLA som har pojkar går och är avundsjuk på mina flickor. Läser du mitt inlägg så står det att jag kan förstå att vissa människor kan tro det om man möter såna mammor som t ex mina väninnor.Och vadå naturligt att vilja ha en av varje?? Precis lika mycket inbillning
    Nej det är inte inbillning, det ÄR mer naturligt att vilja ha en av varje kön än att ALLA pojkmammor skulle vara avundsjuka på de som har en flicka.
    Utom i din värld då
  • fam kaos
    BymBym skrev 2009-09-28 22:09:48 följande:
    Så som du beskriver ser inte alls min värld ut
    Nej, det skrev jag ju, där önskar ju alla att de var lika lyckliga som du och hade en dotter istället
  • fam kaos
    Sally09 skrev 2009-09-28 22:16:18 följande:
    nu har det väl lugnat sig men tyckte ett tag det kändes som att många fler pojkmammor än flickmammor här känner ett behov att försvara sig på något sätt. som om ni tror att ni måste övertyga alla här att ni är hemskt glada för era söner. självklart är ni det!ser flera som skriver att ni då aaaaldrig velat ha en flicka iaf. men inte ska vi behöva hävda oss mot varandra, finns flera som skrivit typ - fy för flickor har sett vänners döttrar som är så himla jobbiga osv. det handlar väl inte om att vi behöver ha två läger som slåss om vilka som har det bäst. jag har en tjej och vet ingenting om hur det är att ha en son, kanske är det ingen större skillnad, kanske är den jättestor. ni med söner vet inte hur det hade varit med en dotter. men grejen är väl att vi egentligen inte har något behov av att veta det heller, man vill ju ha de barn man haft turen att få. vi kan nog konstatera att alla är glada för just sina barn, vi behöver ju inte försöka få någon annan att tro att de gått miste om något för att försöka höja vår egen lycka eller hur?
    Fast för statistik under bara en månad här på Fl och se vilka trådar det finns flest av, för visst blir man irriterad som pojkmamma av den generella inställningen att flickor skulle vara bättre.
    Om du letar lär du hitta ungefär 100 "jag blir så besviken om det är en pojke" på EN "jag vill inte ha en tjej" trådar.
    Och anledningen är allt som oftast de korkade fördommar som även visat sig i denna tråd "Flickor vill gå och shoppa" "Flickor är lugna och söta" "flickor bråkar och trotsar inte"
    Det är ju så sjukt fel det bara kan bli.
  • fam kaos
    Miu skrev 2009-09-28 22:23:48 följande:
    Vi fick en son som barn nr 1. Och jag har aldrig någonsin tänkt tanken att jag hade velat ha en tjej, har heller aldrig fått någon slags kommentar eller liknande ang. kön. Men nu när vi fick veta att barn nr 2 är en tjej så är precis alla överentusiastiska över att vi kommer att ha en av varje. Som sagt en av varje... inte att det är en tjej. Det var först nu man fick upp ögonen för hur könsfixerade folk faktiskt är. Både dom man känner och helt okända människor. Så jag har nog kommit fram till att en av varje är mångas dröm, men vem som kommer först spelar ingen roll.
    Jag tror också att det är vad de flesta vill rent generellt. Men om man får en son först så tror uppenbarligen flickmammorna att man är avundsjuk om man ÄVEN vill ha en dotter.
  • fam kaos
    Sally09 skrev 2009-09-28 22:30:34 följande:
    fam kaos skrev 2009-09-28 22:21:20 följande:
    jo, jag har också lagt märke till det. förstår om ni blir provocerade som sitter med era härliga killar och läser om folk som ser det som ett straff om de fick en egen... trodde väl bara inte att det var så många som faktiskt tog åt sig ändå. jag menar dessa människor och deras åsikter är ju rent idiotiska när det får gå så långt.
    Jo de är ju det och samtidigt tänker man dessutom vilken press det sätter på tjejerna att verkligen leva upp till dessa fördommar. Tänk om de får en aktiv sportig tjej som inte är det minsta intresserad av att sitta still eller se söt ut eller sminka sig.
  • fam kaos
    malinagirl skrev 2009-09-28 22:37:16 följande:
    Det är precis så avundsjuka pojkmammor resonerar.
    Fast eftersom ALLA pojkmammor är avundsjuka på de gnälliga tjejerna så måste ju ALLA också då anse att tjejer är gnälliga och varför är de då avundsjuka på de som har gnälliga tjejer?
  • fam kaos
    malinagirl skrev 2009-09-28 22:38:53 följande:
    Många pojkmammor är avundsjuka stött på en del, jag är både pojk och flickmamma. Jag tycker det är trist att det är så.
    Jag tycker det är trist med fördommar som dina.
    Kanske inbillar man sig om man har en flicka att de som inte har flickor är avundsjuka just för att man är så osäker och egentligen hade velat ha en pojke. När man nu hade oturen att få en flicka så ersätter man känslan av nederlag med att intala sig att alla som ju fått en pojke minsann skulle vilja ha en flicka.

    När vi ändå ska komma med fördommar menar jag.
  • fam kaos
    Sally09 skrev 2009-09-28 22:42:01 följande:
    fam kaos skrev 2009-09-28 22:32:53 följande:
    jag håller med, dessa förväntningar som finns... när min dotter kom så sa alla -Åh vad roligt, nu har du någon att dela hästintresset med! ja för hon kommer ju automatiskt gilla hästar, alla tjejer gör ju det... jag tar det med ro. jättekul om hon gillar hästar, men lika kul för sambon om hon hellre följer med på fotboll.tror att det är föreställningar om hur pojkar och flickor är som sätter griller i huvudet på folk. men hur kan man på allvar tro att ett barn är så enkelspårigt. att en flicka tvunget blir på ett sätt och en pojke på ett annat och att sen tycka att det ena sättet då är mer önskvärt, är vi inte vuxna tänkande människor?
    Många kanske tappar den förmågan att tänka när de ser plusset på stickan.
  • fam kaos
    malinagirl skrev 2009-09-28 22:49:29 följande:
    flickor är inte gnälligare än pojkar det är invidiuellt men det heter så för att man som pojkmamma intalar sig  det för att man inte fick någon flicka, och det är lika bra det för dom är ju så gnälliga en pojkmammans försvar för att hon inte fick en flicka. Jag har alltid önskat mig en liten tjej och blev så glad när hon anlände efter två killar.
    Pojkar är inte stökigare än tjejer, det är individuellt men det heter så för att man som tjejmamma intalar sig det för att man inte fick någon pojke och det är ju lika bra det för de är ju så stökiga, en flickmammas försvar för att hon inte fick någon pojke. Jag har alltid önskat mig barn och blev så lycklig när jag fick två undarbara härliga perfekta pojkar!
Svar på tråden Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?