Inlägg från: solen13 |Visa alla inlägg
  • solen13

    Är verkligen Montessori för alla?

    Hej!
    Ja som sagt, är verkilgen Montesori för alla? Det bygger välpå att barnet letar sig själv kunskap och vad händer med de barn som inte vill eller bryr sig om att leta sig vidare?

  • Svar på tråden Är verkligen Montessori för alla?
  • solen13

    Min styvson går på en Montessori skola som är av en annan åsikt nämligen, "montessori är för alla". Men min styvson (tycker jag) inte klarar av det. Han är 10år, har just lärt sig klockan men har lite problem med det är han räknar med klockan och så, kan inte riktigt hela alfabetet.
    Nu i trean (han har redan gått om 2an en gång) så ska de plannera in 4uppgifter per dag och om e inte gör dessa ska de tas hem och göra hemma.
    Problemet nu är att han har inte tagit hem dagens arbete under några dagar så förra veckan kom han till oss å onsdagen och hade med sig "dagsläxa" hem. Samma sak på torsdagen och fredagen. Så han satt hela onsdags em och kväll likaså torsdagen och fredagen samt ett antal timmar i helgen med dessa läxor. Är det verkligen okej.
    Min man pratade med fröken i dag och hon menar på att de har ju så många barn och det är upp till varje barn att själv säga till och ta hem dagens arbete.

  • solen13

    Men då passar ju i alla fall hon. Min styvson bryr sig inte om att ta sig framåt, han trivs bra där han är (i sin bubbla om man kan säga så). Han har ingen direkt ordning på sitt rum, kläderna huller om buller i garderoben, alla leksaker i samma backar, böcker ligger lite där och lite där. Inte direkt rädd om saker heller.

Svar på tråden Är verkligen Montessori för alla?