• Valdis

    Visst f*n måste man tjäna på hunduppfödning?

    Diskuterade med en släkting som föder upp en hundras om att hon måste ju f*n tjäna pengar på sin uppfödning, enligt henne så är det inte så.
    Hon sa att alla tror det men att det kostar med att föda upp hundar också.

    Jag kan i min oerfarenhet inte förstå vad det är som kostar.

    Ta tex om du föder upp amstaffar, dom kostar mellan 12-13000 kronor för en valp.( Den rasen min släkting föder upp säljer hon för 15 000 per valp!!)
    Och ja okej, du ska ge valpen mat och vetrinärbesikta den innan den säljs, men vad kan det kosta? Högst 2000 kronor per valp?
    Och ta då exemplet med amstaffen, dom föder ju en hel del valpar för det mesta, säg i snitt 8 stycken.. Då borde det ju i min ekvation bli 80 000 kronors vinst på en kull. Eller?

    Ni uppfödare, upplys mig, vad har jag missat!

    (Ps, den här släktingen det pratas om är dessutom sjukskriven och hemma så hon förlorar inget på att vara hemma från jobbet och se till valparna.)

  • Svar på tråden Visst f*n måste man tjäna på hunduppfödning?
  • Lindreas

    Jag håller med dig, jag förstår inte varför man INTE skulle tjäna på att föda upp valpar? Det är säkert dyrare än vi tror att besikta, vaccinera och allt det där med valpar, men ändå måste man ju göra en rejäl vinst på varje kull?

    Hoppas någon med erfarenhet kan upplysa oss okunniga! :)

  • Sofiero

    Jag tycker också att man borde tjäna på djuruppfödning fast alla nekar till det, att "folk bara tror det". Men då är det lite konstigt att BÅDE en ragdoll-uppfödare (~6-7000) och en sphynx-uppfödare (~15000/unge) "i princip går med förlust med sin verksamhet"...

  • Valdis

    Ja, vad är det vi har missat? Eller är det fult att säga att man tjänar pengar på sina djur?

  • Sofiero
    Valdis skrev 2009-10-05 19:16:45 följande:
    Ja, vad är det vi har missat? Eller är det fult att säga att man tjänar pengar på sina djur?
    Inte ett dugg, men att ingen kan erkänna att de gör det.
  • Lindreas
    Sofiero skrev 2009-10-05 19:17:29 följande:
    Inte ett dugg, men att ingen kan erkänna att de gör det.
    Men jag förstår inte varför man inte skulle kunna erkänna det? Varför tar man annars valpar/kattungar som man sen säljer?
  • Kattägd

    Jag föder inte upp varken hundar eller något annat men tänk på att det kostar massor att gå på utställningar (anmälningsavgifter, resa, pälsvård, kanske ta ledigt från jobbet osv..), importera avelsdjur, blodgruppera föräldrarna, testa för sjukdomar som är vanliga i rasen osv.. det är inte gratis kan jag säga. Jag tror inte man tjänar mycket på att föda upp hundar, inte om man gör det som jag anser att man ska.

    Det är ju klart man tjänar om man bara parar två hundar och sedan bara besiktar och säljer för 10 000kr.

  • Mrs Winter
    Valdis skrev 2009-10-05 19:13:16 följande:
    Diskuterade med en släkting som föder upp en hundras om att hon måste ju f*n tjäna pengar på sin uppfödning, enligt henne så är det inte så. Hon sa att alla tror det men att det kostar med att föda upp hundar också.Jag kan i min oerfarenhet inte förstå vad det är som kostar.Ta tex om du föder upp amstaffar, dom kostar mellan 12-13000 kronor för en valp.( Den rasen min släkting föder upp säljer hon för 15 000 per valp!!) Och ja okej, du ska ge valpen mat och vetrinärbesikta den innan den säljs, men vad kan det kosta? Högst 2000 kronor per valp?Och ta då exemplet med amstaffen, dom föder ju en hel del valpar för det mesta, säg i snitt 8 stycken.. Då borde det ju i min ekvation bli 80 000 kronors vinst på en kull. Eller?Ni uppfödare, upplys mig, vad har jag missat!(Ps, den här släktingen det pratas om är dessutom sjukskriven och hemma så hon förlorar inget på att vara hemma från jobbet och se till valparna.)
    Har du inte tagit reda på av din släkting vad det kostar per valp att föda upp den? Med alla avgifter inkluderade? Gör det isf annars.
  • Valdis

    Mrs Winter skrev 2009-10-05 19:21:55 följande:


    Har du inte tagit reda på av din släkting vad det kostar per valp att föda upp den? Med alla avgifter inkluderade? Gör det isf annars.
    Såklart jag har, hon hade inget vettigt svar. Bara att det kostar. Och några utställningar springer hon inte på direkt.
  • Valdis
    Kattägd skrev 2009-10-05 19:21:53 följande:
    Jag föder inte upp varken hundar eller något annat men tänk på att det kostar massor att gå på utställningar (anmälningsavgifter, resa, pälsvård, kanske ta ledigt från jobbet osv..), importera avelsdjur, blodgruppera föräldrarna, testa för sjukdomar som är vanliga i rasen osv.. det är inte gratis kan jag säga. Jag tror inte man tjänar mycket på att föda upp hundar, inte om man gör det som jag anser att man ska. Det är ju klart man tjänar om man bara parar två hundar och sedan bara besiktar och säljer för 10 000kr.
    Men ändå, räkna lite på det... Ja det kostar kanske säg 30 000 då att importera en kanonhund och sen ger den valp efter valp... redan efter 3 valpar då så är det intjänat, och sen allt som den kostar, ja säg några valpar till då.. Men sen då, ren vinst? Alltså jag vet inte, det är därför jag frågar..

    Och det där med utställning är väll folks största nöjje antar jag.
Svar på tråden Visst f*n måste man tjäna på hunduppfödning?