Inlägg från: Lindreas |Visa alla inlägg
  • Lindreas

    Visst f*n måste man tjäna på hunduppfödning?

    Jag håller med dig, jag förstår inte varför man INTE skulle tjäna på att föda upp valpar? Det är säkert dyrare än vi tror att besikta, vaccinera och allt det där med valpar, men ändå måste man ju göra en rejäl vinst på varje kull?

    Hoppas någon med erfarenhet kan upplysa oss okunniga! :)

  • Lindreas
    Sofiero skrev 2009-10-05 19:17:29 följande:
    Inte ett dugg, men att ingen kan erkänna att de gör det.
    Men jag förstår inte varför man inte skulle kunna erkänna det? Varför tar man annars valpar/kattungar som man sen säljer?
  • Lindreas

    Okej, så seriösa människor som föder upp valpar "på riktigt" tjänar kanske inte så bra då... Men säg att jag parar min tik (som jag inte har nu då...) med grannens hane av samma ras och säljer valparna för 12000:- styck, då har jag ju ändå gjort en vinst, eftersom jag inte behöver betala språngavgift... Eller, kanske en valp till hanens ägare. Och självklart ska man besikta och försäkra valparna, men jag tror att man som privat uppfödare tjänar mycket bättre än professionell. Eller har jag helt fel nu? :)

    Och såklart, kan man pricka in valp-förlossning i början av semestern så förlorar man inte mycket inkomst heller. ;)

  • Lindreas
    Lallan skrev 2009-10-05 20:56:33 följande:
    Jaja, läste visst lite slarvigt samma ras var det redan ja.
    Ja, precis, men såklart handlar det ju om renrasiga hundar, annars kan man ju inte ta särskilt mycket betalt, då finns det ju ingenting att gå på, vad gäller lynne och liknande. Köpa blandras är lite som att köpa grisen i säcken, enligt min mening, men de är inte mindre charmiga för det. ;)
  • Lindreas

    Jag vill också bara förtydliga, när jag skriver oseriös uppfödare så menar jag inte att uppfödaren på något sätt gör något fel eller så, bara att man inte har en registrerad kennel och så... :)

  • Lindreas
    janniahlholm skrev 2009-10-05 21:42:11 följande:
    haha ja det är lika bra att förtydliga det för annars lär det bli hus i helvete :P
    Det är alltid bra att vara övertydlig på fl, även om den här tråden verkar vara befriade från folk som är ute efter bråk. ;)
  • Lindreas

    Kan inte bli bättre än såhär skrev 2009-10-05 21:49:17 följande:


    För vår familj kostar det ca 250.000 per år att resa Europa runt och ställa ut våra hundar. Så de pengar som vi får in på valpar täcker ej de utgifter vi har på dem.
    Ja, men då faller ju du in under kategorin "seriösa uppfödare" och det är självklart att ni inte tjänar pengar på att föda upp hundar. Men då har era valpar rejäl stamtavla och meriterade föräldrar?
  • Lindreas

    Kan inte bli bättre än såhär skrev 2009-10-05 22:03:33 följande:


    Absolut, vi är ledande i Europa inom vår ras och de hundar vi avlar på är enbart champions i flera länder samt har de flesta även världsvinnar titlar. Det är ju det som är drivkraften, att få fram så framgångsrika hundar som möjligt och exportera valpar ut i världen och på så sätt få ut sitt blod. Riktigt underbart då ens valpar tar titel efter titel runt om i världen.
    Alltså, jag har inte riktigt förstått det, men är det ungefär som att skaffa barn som gör bra ifrån sig i världen? ;) Jag menar absolut ingenting negativt, men jag förstår inte riktigt varför man gör det?
  • Lindreas

    Kan inte bli bättre än såhär skrev 2009-10-05 22:13:23 följande:


    Vad var det du inte förstod? Att man är stolt då man lyckats efter 35 års uppfödning av samma ras fått fram så bra hundar och linjer som efterfrågas runt om i världen? Att få fram en bra hund är inget svårt men att hålla samma höga standard år efter år och få fram världsvinnare år efter år, det är allt annat än tur.
    Jaha, men då förstår jag! Vad roligt att ni lyckats så bra, med något ni brinner för! Får jag vara nyfiken och fråga vad det är för ras? :)
  • Lindreas

    Nu är jag mer insatt i hur det funkar med avel och uppfödning, och förstår att det kostar rejält med pengar, om man vill ha hundar som man med stolthet kan sälja!

    På blocket kan kanske sälja hundar utan stamtavla, men jag köper nog helst av någon som är registrerad och där föräldrarna är testade och kontrollerade efter konstens alla regler. :)

  • Lindreas

    Okej, ni har alla övertygat mig om att hunduppfödning inte är särskilt luktrativt. Dock hävdar jag fortfarande att personer som parar sin tik med "vilken-hane-som-helst-av-samma-ras" tjänar pengar på det, men ingen seriös hundägare väljer väl att köpa en valp som man inte vet något om?

Svar på tråden Visst f*n måste man tjäna på hunduppfödning?