Inlägg från: Trynträ |Visa alla inlägg
  • Trynträ

    35+ tråden del 8 still going strong

    Nu äntligen har jag fått lite tid över att uppdatera i tråden. Den lilla tar all tid, kraft och ork.

    Hur som helst så kom lilla Agnes till världen den 27e september kl 02.05. Tog 13 timmar från första värken. Jag kände inget på förmiddagen utan då gick jag en 5 km lång promenad utan problem men två timmar senare satte det igång mitt under matlagningen.

    Till en början räckte det med lustgas men till slut fick jag nog och valde epidural. Något jag inte ångrar så här i efterhand. Man blev som en ny människa efteråt.

    Tyvärr så åkte den lilla på kemisk lunginflammation efter att ha inandats mekonium från fostervattnet så vi blev liggande på neonatalavdelningen i drygt en vecka. De fick dessutom operera ut moderkakan och sy några stygn på mig. För några dagar sen fick jag dessutom UVI och har fått antibiotika för det vilket gör att Agnes är konstant lös i magen. Känns inget vidare att hon fått starta sitt liv med så mycket antibiotika men det finns inte mycket man kan göra. Man måste ju bli frisk.

    Vi funderar dock på om hon fått en släng av kolik för igår kväll/natt så var hon otröstlig och det enda som hjälpte var bröstet vilket resulterade i massor med kräkningar så det blev en ond cirkel. Till slut fick hon inte äta mer eftersom hon verkade ha ont i magen så då åkte vi en tur i bilen istället och då somnade hon till slut. Nu på morgonen har jag provat mer upprätt amning och då kommer raparna upp medans hon äter så det verkar fungera bättre. Ska testa med nästa bröst sedan när hon vaknar nästa gång få se. Märkligt nog lyckades jag få henne att somna om ganska på en gång.

  • Trynträ
    onskeglittra skrev 2009-10-14 16:39:31 följande:
    Hej alla! Jag måste berätta så att ni vet. jag ändrade tid för mitt RUL då jag hade en oro att det inte var ok. Och mycket riktigt. Idag fick vi beskedet att liten somnat in för en vecka sedan. Denna vecka är vecka 18 . Så jag kommer att ligga lågt ett tag. Ska in på sjukhus o "föda" snart. Vi får se när jag orkar hänga med här igen. Kram på er!
    Å önskeglittra. Så fruktansvärt. *skickar över massor med kramar*
  • Trynträ
    Gaztongirl skrev 2009-10-16 11:07:54 följande:
    Luring och bojji07: Jag hoppas verkligen att ni har rätt. Men inatt har det varit en sådan lugn natt igen utan några känningar alls och Busan är lugnare idag också. Jag hoppas ju att det är för hon laddar, men har faktiskt börjat fokusera på nästa vecka istället. Funderar på att gå och få vaccin mot svininfluensa för bebis skull på måndag. Det som säger emot är om jag skulle bli sjuk av sprutan och det skulle sätta igång. Hur gör ni andra gravida och ammande för den delen?
    Hur många dagar har du gått över nu? Jag gick över 9 dagar och sen satte det igång pang på. Jag var typ öppen 5 cm på 1,5 timme så det gick väldigt fort från det första värken kom tills jag var tvungen att åka in till förlossningen. Ge inte upp. Jag kunde ju t o m gå ut och gå samma förmiddag utan problem så det kan starta med buller och bång utan att man känner nåt särskilt innan.
  • Trynträ

    Tack tjejer! Jag är inte hundra på att det verkligen är kolik för ibland är hon lugn som en filbunke. Det är bara det att hon vill ligga vid bröstet ofta och inte i sängen såvida hon inte sover. Men det kanske är helt normalt å andra sidan. Sen får hon ju antibiotika via mig så det kan vara därför hon är lite orolig också för hon bajsar jättemycket då. Jag längtar tills den kuren är över och att man blir helt frisk.

  • Trynträ

    Ia 70 skrev 2009-10-22 10:12:13 följande:


    Vad skönt!!!!Hej hej tjejer, vet Ni vad!!! Nu när jag har bestämt att Luka ska sova i sin vagga första vändan på natten (innan amningen) så sov han i natt fr ca 22.45-06.00 sedan ammade jag honom o så somnade han om bredvid mig o sover fortfarande...helt chockad!!
    Oj, imponerande! *lite avis är man allt. hehe*
  • Trynträ
    Mita 74 skrev 2009-10-26 19:51:07 följande:
    Jag har fått se våran lilla inneboende idag igen, det kändes så skönt. Jag hade nämligen en större blödning i lördags, så jag ringde i morse och jag fick en tid på en gång. Läkaren trodde att det var moderkakan som blödde men han sa att det oxå var rätt så vanligt så jag skulle bara vara lite försiktig med vad jag skulle ta mig an.Bebisen var 5,5 cm lång och den hade jätte fina hjärtljud. Ska på ett nytt ultraljud på ca 2 veckor.
    Va skönt att allt var ok.
  • Trynträ
    Gaztongirl skrev 2009-10-29 15:44:58 följande:
    Hej hej, kikar in lite snabbt.Förra torsdagen klockan 20.11 så kom Busan äntligen ut, efter en ganska jobbig förlossning. Det låste sig för mig och jag kände mig inte trygg med den barnmorskan jag hade. Men ut kom till slut iaf vägde då 3410 gr och 48 cm lång. Jag var ganska medtagen efteråt, allt bara snurrade så fick dropp för återhämtning. Amningen kom inte igång och Ellen fick feber. Sedan så ville jag att de skulle kolla mitt Hb för att se hur många järntabletter jag ska ta om dagen, då var värdet så lågt att jag fick blod också. Är nu hemma och är fortfarande lite spak, dessutom så är storasyster helt tvärtom.
    Grattis till tillskottet! Jobbigt med efterverkningarna bara men du ska se att det snart blir bättre.

    Här är man fortsatt förkyld men förhoppningsvis blir det bättre snart så man kan ut och gå igen för det är rätt segt att bara sitta inne.

    Var i alla fall och fotade oss för tidningen idag så det är gjort.
  • Trynträ

    Ia 70 skrev 2009-10-31 15:46:37 följande:


    Gaztongirl. GRATTIS GRATTIS
    bojji07: Ingen halsfluss Nu e hon på bättringsvägen i alla fall, så att det blir dagis nästa vecka. Sonen e med bättre.Luring : Tack detsamma

    Hur mår du nu? Bättre?
    Jo nu känner jag mig bra igen. Förkylningen verkar ha gett med sig så idag blev det en promenad med vagnen. Lillan höll sig lugn nästan hela tiden så det känns som det börjar ordna till sig lite. Hon skriker inte fullt lika mycket längre. Antagligen är det för att hon börjar se bättre nu. Det går t o m att lägga ner henne i sängen ett tag utan protester och då ligger hon och kollar på Pingu mobilen och skrattar till och ler emellanåt. Ser så sött ut. Vi funderar på att rigga upp kameran och spela in det hela så man har kvar det som minne.
  • Trynträ
    bojji07 skrev 2009-11-02 08:42:51 följande:
    Godmorgon En liten fråga som kommit upp gällande influensa vaccinet.Enligt en arbetskollegas info här så skulle det vara så att om man som gravid och pappan ej tagit vaccinet så får pappan inte vara med vid förlossningen på vissa sjukhus.Någon som hört om detta tidigare????
    Det låter jättekonstigt. Har han däremot fått influensa så får han nog inte vara med. Vissa blir ju sjuka av vaccinet så det låter ju väldigt skumt om man inte skulle få vara med bara för att man vaccinerat sig. De vill ju helst att man är med eftersom pappan är det bästa stödet för mamman under förlossningen.
  • Trynträ
    bojji07 skrev 2009-12-09 22:18:25 följande:
    Hej hej...nu är jag och Cassandra hemma från BB. 3895 g 50cm .född 091208 kl 06,29. inskriven på förlossning kl 06,05. så hon var ute på 24 min
    Grattis! Va fort det gick. Väntade ni hemma länge innan?
Svar på tråden 35+ tråden del 8 still going strong