Inlägg från: MartinaL86 |Visa alla inlägg
  • MartinaL86

    Mamma i December som bor i Skåne området?

    Fortsätt skriv här.. alltid kul att läsa hur det går för er!! ;)

  • MartinaL86
    Stumpan84 skrev 2009-11-13 14:46:02 följande:
    Hej hej! Bor i Malmö och har BF den 8/12 så bara 25 dagar kvar här! Mår bra förutom sömnbrist och känns som att gossen (jupp vet att det är en pojke) ska försöka krypa upp under revbenen på mig! Mitt andra barn, har redan en son på 6 år och han ser fram emot lillebror! Han börjar bli lika otålig som mig nu hahaHar köpt hem i princip allt förutom vagn... det ska fixas i nästa vecka....Nått mer ni vill veta så hojta!
    Hallå. Vad kul att höra. Samma här, det känns en hel del vid revbenen.. och man kan ju verkligen inte undvika att känna sparkar och liknande. Vi skall faktiskt få en tjej! :)

    Ja, vi har handlat allt som behövs förutom skötbord.. men det vet vi vilket vi skall ha.
    Jag har bf den 23/12. så idag är där 40 dagar kvar.. längtar så.
  • MartinaL86
    Kia82 skrev 2009-11-16 12:14:10 följande:
    Mina förlossningar har gått smidigt så det är inget som jag går och fasar över även om det är lite småpirrigt. Fick idag veta att bebben är fixerad och så här tidigt (v.35+3) har jag inte haft fixerade barn tidigare, dom har blivit det precis innan förlossningen.
    Okej. Jag är rätt så nervös, men inte så jätte jätte mycket som att jag går och tänker på det jämt. Jag tar mer dagen som den kommer.

    vad menas med det? : )
  • MartinaL86
    PriceLess skrev 2009-11-17 09:21:22 följande:
    Hej hejhär har ni en till som ska ha bebis i dec...BF 8 DEC..maila gärna..:)söker efter andra som också ska vara mammaleidga samtidigt.
    Hej! :) Vad roligt. är det första barnet?
    var bor du någonstans? Jag ska vara mammaledig from 1 december och framåt.
  • MartinaL86
    Kia82 skrev 2009-11-18 11:27:01 följande:
    Det är naturligt att vara nervös speciellt när det är första gången, jag var jättenervös när jag väntade Alice.Vad som menas med att barnet är fixerat? Att det har sjunkit så långt ner med huvudet i bäckenet att det sitter fast och inte går att rucka på.
    Oj. Ja okej. Är det farligt?

    Hoppas allt är okej annars.
  • MartinaL86
    MajaMi skrev 2009-11-21 21:34:29 följande:
    Hej! här är en till från Kristianstad :) beräknad 6 dec. Är spännande och lite smånervöst nu, första barnet! har jättejätteont i svanken/skinkan så jag går på kryckor.. så det kommer bli skönt när det är över nu så man kan bli "sig själv" igen ;) även om det är mysigt med magen också förstås..Vet inte vad det ska bli för kön, blir en överraskning.. men alla tror pojke för att jag bara har gått upp på magen och så har jag en lång rand på magen (pojkrand som de säger). Myter bara eller vad säger ni? ;)
    Hej. Grattis, det är verkligen inte långt för dig. Själv är jag beräknad den 23/12 men barnmorskan tro att hon kommer innan då jag redan börjat öppna mig och har täta sammandragningar. Så vi får se!! : )Är så förväntansfull.

    Oj, då det var lite värre att behöva gå på kryckor! Men snart är dom väck : )

    Jag har bara gått upp på magen och har också en liten rand mitt i, men vi har kollat upp det två gånger, på varje Ul och för oss blir det en liten flicka! :) Så man vet aldrig!
  • MartinaL86
    MajaMi skrev 2009-11-23 21:19:33 följande:
    grattis själv, blir ju e riktig julbebis för din del :) är det första? jag har inte känt några som helst sammandragningar eller förvärkar... fast alla gör ju visst inte det? hoppas inte jag behöver gå över tiden alltför mycket. ja man känner sig lite handikappad med kryckor men det är ju inte för alltid tack och lov...jaså där ser man, det är väl bara skrock då kanske.. det med randen ;) Funderat på namn och så?
    Tack så mycket. Ja vi får se hur lillan bestämmer sig för att komma ut, då till och med barnmorskan sa det till mig ai fredags att hon kommer definitivt komma innan den 23/12, så ja vi får se.

    Ja det är första barnet för oss båda, så känns extra spännande! :)
    Själv?

    Nej, det tror jag inte alla går igenom, med sammandragningar menar jag.. men jag har känt en del redan.

    Ja, vi har tex Ella Tinda eller Matilda. Så vi får se vad hon blir för något :)
    Själv?
  • MartinaL86
    Stumpan84 skrev 2009-11-24 22:03:38 följande:
    Jaha då vart man hemma! Åkte ju in den 17:e för misstänkt vattenavgång vilket bekräftades när jag kom in. Va då i 36+6. Dock så låg pojken väldigt högt upp så jag fick inte åka hem igen för att invägnta värkar utan fick snällt bli sängliggandes och fick enbart gå till toaletten och då fick jag ringa efter dom så dom fick lyssna på hans hjärta. När tredje dagen kom (fredag) och inga värkar hade startat så satte men gel på min tapp. Detta fick en massa värkar till att komma men det är vanligt med gel. Dom trodde jag skulle behöva iaf 2 doser till. Dock behövdes inte de. Under hela dagen så hade jag värkar var femte minut. Inte förens vid 12 på natten till lördagen så blev det riktigt jobbigt! Stod ut tills klockan va ca 4 på morgonen och då ville jag ha smärtlindring. Hon kollade min tapp och jag va då öppen 3 cm. Så det blev ner till förlossningen och ringa efter blivande fadern! Kom ner och mötte upp han vid halv 5 och satte mig i duschen. Sååååå skönt! Dock efter 1 timme så gav jag upp och ville ha lustgas! Då var jag öppen 4 cm. Andades in lustgasen och blev såååå avslappnad! Så skönt de va för jag hade inte fått sova på över 1 dygn. Dock så efter ett tag tog inte lustgasen topparna av mina värkar (jag va feg och ville inte höja för mycket) och då föreslog hon pedetin (tror jag de hette) som dels skulle få mig att slappna av och dels få mig till att öppna mig snabbare. Haffade den direkt och den funkade super! Trodde jag sov under hela mitt öppningsarbete =P Klockan 9 på morgonen va jag inne i krystvärkar och 09.42 va lilla Alex ute! =D
    Åh!! grattis så jätte mycket.. vad skönt att han äntligen är ute!! : )
    Kul att få läsa hur det gick till för dig!! Hur mår du nu?

    Snart är det dags här. Är beräknad till den 23:e men barnmorskan tror att hon kommer tidigare.. så får hoppas på det! :D

    Ha det toppen och njut..
    Kram!
  • MartinaL86
    Kia82 skrev 2009-12-02 13:41:01 följande:
    MartinaL86: Hur går det för dig, var ett tag sedan du skrev något?
    Hallå! Jodå det går bra för mig.. inte kommit någon liten ännu. Men känner mig helt okej annars.. sover bara riktigt dåligt och får ont i ryggen.Har även fått väldigt ont ned mot underlivet och benen, som en elektrisk känsla. Ibland kan jag knappt stå eller sitta då det gör så himla ont.. Men det är väl för att hon klämmer på alla möjliga nerver. Hon sitter iallafall helt fast med huvudet, så långt ned hon kan komma! :)

    Hur är allt själv?
  • MartinaL86
    Kia82 skrev 2009-12-04 10:57:34 följande:
    Vad skönt att allt är bra. Det är väl rätt så bra här också fast jag sover väldigt dåligt precis som du. Har mycket ilningar neråt bäckenet och när molvärken sätter in i magen så känns det på ett helt annat sätt nu än tidigare mer kraft liksom och lite tryck neråt, ont i nedre delen av ryggen också. Fick svinont i ryggen när de riktiga värkarna satte igång med bägge döttrarna så det är väl det främsta tecknet som jag har att gå efter när jag går och känner efter hela tiden, ja också värk i ljumskarna och nedre delen av magen. Min lille ligger också jättelångt ner och är helt fastkilad. Har märkt av mycket mindre rörelser nu dom sista dagarna, det är ont om plats och han sover mycket för att ladda upp inför "maratonloppet" som snart ska sätta igång. Åhh vad jag hoppas att det vill starta snart.
    Ja, det är mycket så i ryggen, men man klagar inte.. jag tycker att detta jag känner nu med allt vad det är så känns det bara som ett steg närmare vår lilla ängel :D

    Vill att vattnet skall gå eller att värkarna startar på riktigt, man blir ju lite otålig såhär i slutet har jag märkt! :)

    Det är ändå väldigt skönt att dem ligger med huvudet nedåt, och att dem är "fastkilade" :D

    Ja vi får hoppas på att dem kommer snart, när är du beräknad?

    Ha en underbar helg,
    Kram!
Svar på tråden Mamma i December som bor i Skåne området?