Inlägg från: Lindreas |Visa alla inlägg
  • Lindreas

    våran väg genom och efter ett ma/mf

    Hej tjejer!

    Får jag vara med här? Fick konstaterat ma den 29 september och missfallsbehandling samma dag. Utslag på äl-test den 9 oktober, och även ett negativt grav-test samma dag, har förstått att det ändå är ganska snabbt? :)

  • Lindreas

    Röd ros skrev 2009-10-22 14:54:24 följande:


    alltså jag har en sådan underbar känsla av att det tagit sig den här gången och hur jag än försöker intala mig att det är för tidigt eller att jag bara e glad över att äntligen ha äl i gen så kan jag inte skaka av mig denna underbara känsla. Kommer att bli så besviken om mensen kommer den här månaden. Ville bara säga det...
    Visst är det väl skönt att veta att kroppen fungerar, men det finns fler som blir besvikna om mensen kommer... :S Fan, man går ju runt och känner och känner och känner och lurar sig själv. :(
  • Lindreas
    Lindisen81 skrev 2009-10-23 15:10:23 följande:
    jag passade på att vila när dottern sov. ja visst, lite väl snabba puckar... för OM jag nu skulle vara gravid så skulle ju inte det synas så tidigt, hehe. nä man får ha lite is i magen, tror mitt psyke bara behövde se testet för att förstå att allt från ma är borta och så...
    Man hamnar lätt i test-träsket tycker jag. :) Jag har testat två gånger redan, på tre dagar, och resultaten är tvär-negativa, men ändå kan man inte låta bli att testa igen. ;) Om cykeln följer samma mönster som innan ma så borde jag få mens idag, men ingenting tyder på det. Bara en jävla massa flytningar, ont i brösten, trötthet och illamående. Samma symptom som vid graviditeten, men säkert bara kroppen som inte riktigt fattar läget. :S
  • Lindreas

    Röd ros skrev 2009-10-23 16:06:46 följande:


    Låter ju onekligen gravid, jag håller tummarna för att tanten håller sig borta och att plusset snart visar sig...
    Ja, jag hoppas också, i hemlighet. Men jag intalar mig att det är pms, och att kroppen reagerar lite för mycket. Men jag hoppas att det antingen kommer ett plus snart eller att mensen kommer igång så man kan börja om igen. Har inte fått mens sen ma, men måste erkänna att vi nog aldrig legat såhär mycket sen vi först blev tillsammans, förstår inte riktigt vart den här lusten kommer ifrån? Men likadant var det innan jag plussade förra gången. Så vi får väl se...

    Tack för tumhållningen! Måste ge mig iväg och köpa en bunt nya tester tror jag. :D
  • Lindreas
    mithrandil skrev 2009-10-23 19:24:10 följande:
    Lindreas: Hej! Jag har visst inte välkomnat dig ännu. Min son kräver min uppmärksamhet så mycket att jag nästan aldrig hinner sitta vid datan längre och när jag väl sitter så skriver man bara hälften av allt. beklagar ditt ma och välkommen hit till oss. Ursäkta att jag varit "otrevlig" Håller tummarna för ett plus för dig.
    Hej!

    Tack! Jag har inte tyckt du varit otrevlig alls. :) Jag känner att jag får hopp när jag läser att ni alla gått vidare och att ni lyckas plussa och få ordning på kroppen efter ma/mf. Härligt!

    Jag kör på efter filosofin att så mycket liggande som möjligt ökar chanserna för ett plus, behöver kanske inte tillägga att sambon är nöjd? ;)
  • Lindreas
    mithrandil skrev 2009-10-23 20:13:20 följande:
    Haha.. ja min sambo blev också ganska så nöjd av bebisverkstaden. Bara han inte visste om att jag hade ägglossning då kunde han inte få till det. hehe Bra du inte tyckt jag varit otrevlig.
    Haha, stackars män! Det ligger ju ganska stor press på dem. ;) Min karl är lika intresserad av ägglossningen som jag är, eller alltså, inte så, men han vill gärna veta när det är dags. :D

    Ser fram emot att få ordning på kroppen ändå, om det visar sig att jag får mens eller ett plus, det spelar inte så stor roll just nu. :)
  • Lindreas
    mithrandil skrev 2009-10-23 20:22:19 följande:
    Jag har nog missat hur det gick till med ditt missfall. Orkar du berätta så får du gärna göra det. jag har ganska bra koll på de andra tjejerna men vet ingenting om dig.
    Vi blev gravida lite oplanerat, men väldigt välkommet i augusti i år, allt gick bra till vecka 10+4 då jag vaknade med en liten blödning. Åkte in till gynakuten och de konstaterade att fostret dött i vecka fem eller sex. :S Fick tabletter med mig hem som jag skulle ta dagen efter, men allt kom igång på kvällen och det var sjukt jobbigt! Det var den 29 september, och fick utslag på äl-test 9 oktober redan, så nu får vi se när mensen eller plusset behagar dyka upp. :)
  • Lindreas
    mithrandil skrev 2009-10-23 20:30:41 följande:
    Ajdu. Ja, inte roligt det där. Har du gjort något negativt gravtest efter ditt ma?
    Nej, kul är det inte, men det känns ändå okej, det var såpass tidigt och vi var hela tiden medvetna om att vi inte var i hamn ännu, så vi var lite förberedda på det ändå. :)

    Ja, negativt grav-test samma dag som äl-testet, 9 oktober alltså. Kändes så himla skönt att kroppen var på gång snabbt igen, men å andra sidan så börjar jag undra om testen inte ljuger. ;)
  • Lindreas
    mithrandil skrev 2009-10-23 20:47:11 följande:
    Ja det gick ju verkligen snabbt. Bra också att du sett ett negativt gravtest. så du vet att det inte var gamla hormonrester som ältesten visade på. Snart borde du ju få mens, eller ännu bättre plus på stickan.
    Ja, det hoppas jag verkligen! Vad som helst, så jag slipper gå runt och fundera och känna efter. Och jag hoppas nästan att det är ett plus på gång, för om det ska vara såhär inför varje mens i fortsättningen så vill jag inte vara med längre. :D

    Vet du eller någon annan här om pms kan bli värre efter ett mf? I normala fall känner jag ingenting innan mens förutom ömma bröstvårtor, men nu är hela tuttarna ömma och sånt. :)
  • Lindreas
    Lindisen81 skrev 2009-10-23 21:02:25 följande:
    jag blir sugen på att köpa äl-tester... men vad kostar det? och man ska väl veta ungefär när äl är för att det ska funka då det ska tas flera dagar i rad...?
    Jag köpte 21 äl-tester och 3 grav-test från billigatester.se, det kostade 330:-. På förpackningen står det när man ska börja testa, vilken dag efter första mensdagen alltså. Om man har en cykel på 28 dagar så ska man börja på dag 11 eller så, och man räknar med att man använder 7 test per cykel. Dock har jag fått utslag efter fyra eller fem dagar. :) Clearblues digitala är ju superenkla att läsa av, men de är också lite dyrare. :)
Svar på tråden våran väg genom och efter ett ma/mf