Carpaccio
Är det jättetabu och äta Carpaccio på svensk oxfile? vart så himla sugen på det.
Är i vecka 24+2
Är det jättetabu och äta Carpaccio på svensk oxfile? vart så himla sugen på det.
Är i vecka 24+2
Tabu och tabu Livsmedelsverket skriver "?Ät inte rått kött. Genomstek köttfärs, fågel, lamm, gris och vilt." Detta på grund av listeria och toxoplasma som är rätt ovanligt så jag skiter i dessa råd i samrådan med min läkare och ser till att hålla väldigt god livsmedelshygien och köpa produkter jag vet har hanterats bra.
Carpaccio är ju för gott för att avstå, att jag avstår rödvinet får räcka
Från kostråden:
"Nötkreatur är däremot mycket sällan bärare av parasiten."
www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Bakterier-virus-och-parasiter/Parasiter/Parasiter-i-kott/Toxoplasma-gondii/