• vist

    TjatterMAJorna 2005, del 19

    Jag är oxå här!

    mia A: Okej! har bett Anders kolla upp hemförsäkringen

    Sover så hårt och skönt här i huset så Anders försov sig i måndags och jag och barnen tisdag/onsdag (men eftersom jag är kvinna så får jag superkrafter och gör så att vi hinner i tid till både dagis och tåg ändå ). Hela veckan har Felicia kommit in till mig i sängen på natten, inte för att hon är rädd eller så, hon tycker det är lite mysigt säger hon (& det tycker väl jag oxå )

    Anders är och tränar och jag har min lilla surftimme

  • vist

    Edwina: Nä, fy så surt med Vilmers förskoleplats, får man fråga vart han fick plats (eftersom du skrev att det var ett av era val förra gången med Elvin). När Felicia slutade på sitt dagis i Bromma så SKREK ju småbarnsavdelningen på nya barn. Det är bara inse att man har haft världens flyt med att få barnen på samma dagis. Ja menar, då väljer man ju nästan att hålla Vilmer hemma tills en plats på Elvins dagis blir ledigt eller? Nä, fasiken, då hamnar du ju sist i kön igen eller? Fy, vilken sits ni hamnat i, hoppas verkligen att det löser sig. Vet ju att du fick hålla på att stöka redan när Elvin skulle få plats.

    Är ledig i helgen, känns helt sjukt att ha varit ledig 3 helger i rad (har väl inte hänt sen andra världskrigets slut ) Så i morgon flyr jag familjen för en tjejkväll på söder i Stockholm, skall bli supermysigt, vi är ett tjejgäng som jobbade ihop på mitt jobb för 10 år sen (och idag är det bara jag som är kvar på jobbet ) vi håller kontakten och försöker ses emellanåt (typ när någon fyller år) men nu var det 1 år sen som vi sågs, så det skall bli trevligt.

    Felicia sa till mig häromdagen: - Mamma, du kan få låna mina änglavingar och flyga till din mormor i himlen, jag kan hålla i dig. Vi pratade vidare och Felicia fråga om min mormor hade hus i himlen, försökte förklara att när man dör så flyger man till himlen: - men mamma, jag vill inte att du skall dö.

    Trevlig helg på er!

    Stora grattiskramar till Anton som redan fyllt 1 år, näste man på tur är väl Vilmer, shit, tänk vad tiden går fort med dom små liven

  • vist

    Idag hade vi sovmorgon hela familjen

    Sen lekte barnen på Gabriels rum medan man själv låg och drog sig i sängen, rätt som det är säger Anders: - Men Gabriel, har inte du någon blöja på dig :-0 Jaha, hela sängen/madrass/täcke/kudde/favvogosedjuret nerpinkat (där fick man för att man låg kvar i sängen )
    Så det blev ju faktiskt ett ypperligt tillfälle att Gabriel fick byta säng (till Felicias gamla). Vi har väl varit lite lata och bekväma som haft Gabriel i spjälsängen eftersom han inte har visat någon tendens om att klättra över.
    Premiärsovningen pågår nu och gick över förväntan, en ny spännande säng utan favoritgosedjuret. Han somnade på 20 minuter utan krussidull (3 urklättringar, men kröp snällt ner i sängen när man pekade på sängen)

    Anders och Felicia är iväg och handlar lite nya verktyg som saknades (= dom låg i vår bil som blev stulen) & sen det viktigast av allt så klart: LÖRDAGSGODIS

  • vist

    Hemma efter ett trevligt dygn i Stockholm. Trevlig tjejkväll igår & idag blev det både sovmorgon, långfrukost och egen tid som fylldes med shopping
    Gick mest runt och rekade inför julklappsinhandling, kollade lite på luciakläder etc.
    Sedan kom man hem till ett nystädat hus, var inte helt fel kan jag säga, sen köpte vi pizza och myste.

    Igår kväll ringde polisen och sa att dom hittat vår bil, den stod på ICA Maxi i Uppsala, Gabriels bilbarnstol var borta & sen var en av dom små rutorna på bakdörren inslagen, annars var det inget fel på bilen, den startade på direkten, jaha, så nu har vi huxflux 3 stycken körbara bilar.

    Imorgon är dagis stängt och Anders skall vara hemma med barnen och jag jobbar full dag för ovanlighetens skull.

  • vist

    Kom hem för en timme sen till en mindre glad sambo Han och barnen skulle åka och besikta nya bilen i Uppsala, när dom väl skall åka in i bilhallen så dör bilen och går inte igång, någonting är total galet fel Fick ringa en kompis som fick komma och bogsera hem familjen, allt hade verkligen gått snett idag för Anders, så han är på ett toppen humör nu *not*. Men barnen hade varit 2 små änglar idag. Så jag fick snabbt hoppa in och ta duschning och nattning så Anders fick gå ut och meka bil.

    Åh! giv oss styrka, man fick känna lycka i något dygn då eftersom Saaben kom till rätta, nu väntar man bara på nästa smäll, känns som problemen bara avlöser varandra *urk*

  • vist

    Jenny: Läskig insidens med Samuel. Jag svalde en stenkula när jag var liten, som fastnade på vägen (man kunde visst känna den om man klämde på halsen eller hur det nu var). När jag väl kom och skulle "operera" så fanns inte kula där den skulle vara, några dagar senare kom den ut den naturliga vägen på dagis

    När Gabriel (& Tyra) döptes så satt Felicia först med mina föräldrar, sen när vi tågade in så skrek hon mamma och var precis på väg fram till oss, tills hon fick se Rickard, Anders bästa kompis som är Gabriels gudfar, då tvärnitade hon, satte sig snällt i bänken och satt knäpptyst, hon var lite rädd för honom när hon var liten, komiskt nog är det ingen som har förståt varför (barnkär, var ofta och hälsade på etc)

    Hi,hi, måste bara berätta. Idag var det en kollega som letade amningsplatser i Stockholm och så såg jag att hon var inne på familjeliv, när jag kollade så läste hon ett inlägg som en vis Dalis hade skrivit, det var lite komiskt (ett tag trodde jag att hon var inne på vår sida )

  • vist

    Kikar in efter 2 dagar utan internet, men tänk att jag överlevde

    Nu är min mamma här på besök, hon kom igår och vi har haft det så mysigt. Hon har varit med och hämtat och lämnat på dagis, så Felicia är helt lyrisk Idag hade vi mor/dotter dag, hm! först åkte vi på att åka och besikta BMW (gick väl inte så vidare bra). Besiktningen blev i Västerås så då "råkade" vi bara halka in på IKEA och där shoppades det helt vilt Sen blev det mysig lunch och hemma mys med barnen.
    Själv jobbar jag hela helgen, så imorgon bitti tar mamma med sig barnen till Dalaland och sen får Anders hämta dom på söndagkväll.

    Edwina: Verkligen surt med förskoleplats Det är ju verkligen åt fel håll eftersom Elvins förskola ligger åt andra hållet!

    ft: Har du fått mitt meddelande på facebook?

    Edwina: Du vet väl att vi har en regel på MAX 4 inlägg i rad

    Trevlig helg!

  • vist

    Kikar in från jobbet, ganska lugn idag, skönt

    Vaknade med dunderhuvudvärk inte roligt. Var ute och käkade med några kollegor igår kväll, trevligt, sen sov jag hos min gulliga lilla farmor.

    Ikväll kommer barnen hem från Dalaland, dom har haft det jättebra där uppe

    Dalis: Nice att ha övernattningslägenhet nära inpå Aj,aj, hoppas att tuttarna läker snabbt, kan riktigt se mig dig framför mig, vädrar tuttarna

    Har oxå tänkt på skridskor till Felicia, hon sa häromveckan att hon önskade sig skridskor av tomten, frågan är väl bara VEM som skall åka med henne Bambi på hal is (=jag) eller Elefantmannen (=Anders).

    Salsan: Åh! vad skönt att höra att din pappa mår bättre och ser framåt. Det värmde verkligen när jag läste dina inlägg.

    Anders har hållt på att riva en bit av taket i badrummet på övervåningen, vi får ju vår värmepanna/pump (eller vad fasiken det var, en apparat som gör att det blir varmt i alla fall) i veckan, så han har förberett allt med rör från vinden och ner till tvättstugan blahablaha!

  • vist

    Alison: Hm! mitt mål är ju att även i år vara ute i god tid när det gäller julklappar (i alla fall till barnen), än så länge har det dessvärre inte gått så bra. Tänkte kika lite på skridskor till Felicia och sen om hon skall få en sån där prinsessklänning eller Pippi kläder (stod och klämde på både och på BR Leksaker).

    Dalis: Sötis Lisa Vad duktig hon är! Gud, vad läskigt med din syrra, läskigt om det hänt i helgen när hon var hos er, dina föräldrar har ju ändå vanan inne (eller vad säger man på ett bra sätt)

    ft: Ha,ha! det är lugnt, ville väl bara påminna lite

    Åh! Felicia var helt förstörd igår kväll när hon kom hem, hon fick väl inte den riktiga mormor/morfar dosen som hon hade velat, så hon grät i en timme, sen somnade hon väl mest av utmattning. Hon ville inte vara hemma, ville inte gå till dagis, vara hos mormor för hela slanten

  • vist

    Varvar ner med en kopp thé framför datorn

    Krodis: Nä, nä, jag tar inte illa upp. Jag tycker det är superb att hon älskar att vara hos mina föräldrar, värre hade det ju varit om det vore tvärt om. Hon får ju vara med på ett annat sätt hos dem, min mamma är ju pedagog och Felicia får vara med och utforska "världen", åh! vad flumigt det låter. Sen vet jag faktiskt inte varför mormor är såååå himla populär (hon lindar ju inte in Felicia i bomull och daltar med henne), samma sak är det med min systers barn, där är det oxå mormor som gäller

    I natt blev det tokfullt i min säng Jag fick besök av 2 små troll (första gången för Gabriel sen han fick nya sängen) Mysigt, men ack vad trångt det blev.

Svar på tråden TjatterMAJorna 2005, del 19