Inlägg från: skogstomte |Visa alla inlägg
  • skogstomte

    extreemt billiga maträtter

    Ett kilo gula ärtor torra, 4-5 gula lökar, grönsaksbuljong och timjan sedan har ni middag varje dag i en vecka det blir minst 12 port ärtsoppa. billigast husmanknäcket och kanske lite smörgåsmargarin till så blir det fest. Går även bra att frysa då det kan bli lite trist att äta det varje dag. för variation kan man ha i morot eller om man har råd/hittar billigt lite bacon eller rimmat fläsk.

  • skogstomte

    Jag blötlägger ärtorna över natten från kvällen till nästa dags lunch ungefär. Hackar löken och bryner den lätt i lite olja. Häller av blötläggningsvattnet från ärtorna. Ner i grytan med ärtorna på med nytt vatten enligt packetet eller lite mindre då blir det krämigare. (Sist tror jag att jag tog bort en halv liter vatten från en soppa på 0,5kg ärtor man kan ju spä på om det blir för tjockt). I med ett par buljongtärningar låt det koka upp sätt sedan ner plattan så det bara småkoker. Låt koka till alla ärtor kokat sönder typ. Oftast tar det längre tid än vad paketet säger innan jag tycker det är ok.

    Blev du något klokare? Har nog inte tänkt tanken att det går att misslyckas med ärtsoppa men det är klart att det blir mer eller mindre bra ibland. MEd morot i blir det lite sött som om man ogillar söt mat ska man nog undvika det.

  • skogstomte

    Använder torkad timjan direkt i tallriken när jag serverar. Enligt det receptet jag har ska man lägga i fläskbiten hel och ta upp och dela den sedan men jag brukar dela fläsket i tärningar och kasta i när ärtorna kokat upp.

Svar på tråden extreemt billiga maträtter