cid skrev 2009-10-26 20:33:38 följande:
Så här skulle en vecka kunna se ut...Måndag: Ugnstekt falukorv med potatismosTisdag: Blodpudding, baconOnsdag: Egengjord pyttipanna med potatis, korvbitar, och grönsaker, krydda med t.ex. grillkrydda (kanske blev det även några ostekta baconskivor kvar?)Torsdag: Risgrynsgröt med hembakat bröd (baka gärna tekakor eller liknande som du kan ta upp styckvis även till frukost och så)Fredag: Korvstavar stekta med strimlad morot, vitkål, brockoli och majs. Ris och creme fraiche smaksatt med något du har hemma.Lördag: Paprikasoppa med pasta
www.arla.se/Default____17653.aspx... (du kan lugnt halvera recpetet)Söndag: Köttfärsröra med tunt rivna morötter (för sonens skull), röda linser och majs. PastaKetchup, lingon, kryddor, ingredienser till bröd, "småsaker" till köttfärs, mjölk, frukost.2 falukorvsringar - 30:-Köttfärs - 30 :-Potatis - 6:-Lök - 2:-Morötter - 5:-Brockoli - 7:-Paprika - 3:-Vitkål - 2:-Majs - 5:-Blodpudding 9:-Bacon - 10:-Risgrynsgröt - 10:-Ris - 20:-Creme fraiche - 10:-Matlagningsgrädde - 8:-Passerade/krossade tomater - 3:-Pasta - 10:-Grönsaksbuljong - ?Röda linser - 10:-Summa: 180:-Och då har du ju korv, köttfärs, ris och antagligen pasta kvar till nästa vecka.Sedan tillkommer ju saker som ketchup, lingon, kryddor, ingredienser till bröd, "småsaker" till köttfärs, mjölk, frukost (ex. havregrynsgröt, knäckebröd m.m.) om du inte har det hemma.
Tack så jätte mycket!