Inlägg från: snartvår |Visa alla inlägg
  • snartvår

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 11

    Hej!
    jag vet faktiskt inte hur mycket de hjälpte mig och inte. Hade iallafall dåliga perioder trots medicin. Det är jättejobbigt i dessa perioder jag vet exakt hur du känner. Har de sett besvären på 24 timmars ekg??

  • snartvår

    Ja kan väl vara så, men i mitt fall var det likadant det ända man såg på 24 tim ekg var normala extraslag(bra dag) , men sedan hade jag tur att ha mitt 48 tim ekg på en dålig period och såg att jag faktiskt hade extra banor. Man hittade faktist tre under ablationen. Det är ett aber med dessa eländiga hjärtan:( . Jag abladerades i början av dec och mådde inte bra på 14 dagar efter, men nu känner jag inget längre .) vågar knappt tro det är sant!!!!!

  • snartvår

    Gott nytt år!! och massor med krya på er kramar!!
     allasväl: gör alla utredningar du kan tycker jag, så att du får rätt diagnos. Jag trodde med det satt i huvudet på mig med och tänk om jag godtagit det? Bättre att veta att det inte är något somatiskt och sedan jobba på det psykiska. Det är nog lättare att inte stressa upp sig vid symtom om man vet att jag är ordentligt utredd och det är inga fel. Var inte rädd för ablationen. Det var inte roligt, men hellre en dags tråkigheter, än leva ett helt liv med begränsningar och dåligt hummör för aTT MAN INTE MÅR BRA och äNGSLAN OCH ORO PÅ VAD DET ÄR. Håller med dig om arbets EKG men passa på och trampa som bara tusan :) Då vet du att hände det inget då kan du utan problem träna lika hårt hemma utan ängslan över hjätat ska flippa ut.. Jag har mått jättebra de sista veckorna. Känner mig piggare och gladare. Är ute och går och har inte kännt något.  Hoppas verkjligen det är bra nu så det inte bara är en bra period.
    Nu hoppas vi på ett riktigt bra friskt super år!!!

  • snartvår

    finskaflikkan:: Hur har det gått för dig??? är ablationen klar??? mår du bra???

  • snartvår

    Hej alla!!! Hur har ni det på det nya året?! Här rullar veckorna på. Det är inget annat än måndag fredag. Men i morgon är det fredag igen det blir skönt:)
    Trevlig helg på er och hoppas ni mår BRA

  • snartvår

    Halloj!
    Skönt vatt ditt ultraljud var bra:) vad skönt att utredninnä på gång! Jag lovar att det känns bättre när allt är klart.Gör alla utredningar du blir erbjuden när du ändå är på g även att det känns tungt och stressig. Du får tänka på att det snart är gjort och visar det något så gör det annars är det ju bara positivt:). Jag har läst om det du skriver att det kan finnas ett område celler vid sinusknutan son aktiverar hjärtat snabbare än vad sinusknutan gör bla på www.hjärt-lungfonden. se . Det är INTE farligt men jobbigt. Vi får försöka peppa dig så mycket vi bara kan här!!! Du ska se att det snart blir bra med dig med!!! Jag håller alla tummar jag bara kan för dig.
    Trevlig helg kramar till alla

  • snartvår

    Hej igen!!
    Ektopisk förmakstakykardi (EAT) Det är det jag har och är abladerad för:) Och jag tror att det kan vara detsamma för dig allasväl. Vad jag förstår kan dessa områden ligga lite utspridda, på mig abladerade dom 3 ställen men tror möjligen att ett ställe finns kvar. Vad jag har fattat kommer detta ofta bara pang på och är inte med fött. Det är lite ovanlig diagnos tror jag, och på mig kunnde man inte sätta diagnosen förrän under ablationen. Tror det är svårt att sätta diagnosen på detta?
    Lycka till nu!!! Kramar från mig och ta nu tjuren vid hornen!!! och tänk på att en diagnos och behandling kommer få dig att må så mycket bättre!!!:)

  • snartvår

    Hallå!
    jag har inte fått någon vettig förklaring till hur detta uppkommer faktiskt. Jag hadde turen och abladeras av en dr som doktoretar just på EAT och har åb till honom i februari ,så jag får väl ta med lite frågor:). Jag tror man kallar detta extrabanor med? efterssom det är samma symtom och på mig såg man ju inte var det var förrän på ablationen. Jag har ingen aning om var de brännde bara att de var på tre olika ställen? men vad jag förstår kan det vara väldigt utspritt.  Som du säger är det svårare att reta igång detta under ablation. Jag har bara varit ute och gått har heller inte vågat gå på gym mm då hjärtat hackat. Har faktiskt inte börjat med någon annan form av motion än. Tänkte öka prommenad längden först:). Jag tror att man ser att det är extrabanor på 24 tim ekg men att det är svårt att se vad exakt för typ. Men det krävs ju förståss att det hackar då man har ekgt på sig. Under ablationen framkallar man ju hacken och rusningarna och då ser de exakt var de kommer ifrån. Jag mår fortfarande bra har väl kännt av något enstaka hack, men innan var det ju fruktansvärt jobbigt:(. Kämpa för hjälp!!! Jag har mått så mycket bättre:) och då kan jag ju ändå ha en bana kvar ändå.

    Kram Kram!!!

  • snartvår

    Oj skulle även skriva att försök att ta det med ro. Dummt att stressa upp sig i onödan nnan man vet vad det är.
    Ha det bra! Hur är det i USA då förresten? snö och kallt? och så var godiset smaskens.)

  • snartvår

    Blä vad jobbigt att inte få må bra!! man blir ju handikppad och blir på värsta nej sägar humöret. Jag vågade mig på att träningscykla idag bara 10 min men jag haNN 3 km och det gick bra. Nu ska jag öka lite varje gång om turen att må bra håller i sig. EAT Experten har du kommit fram till vad det är som gör att man får EAT??
    Jag känner igen mig så väl på det du skriver allasväl det är ett ABER:( men du få försöka se frammåt och att det faktiskt finns stora odds på att du kommer bli helt bra!!!
    Hjärtesjälen ska hoppa in på din blogg och kika på vad du gör för fint. Det är inte roligt att känna sig orolig och inte må bra. Jag har vänt många gåner vid postlådan men målet har varit betydligt längre men vad gör man?? Förmodligen var det väskan. Vi får Köpa midjeväskor som alla turiser har:) och skaffa mobiler med GPs i så vi hittar snabbaste vägen hem när det kör i hop sig:)

    Bamse kramar från mig

  • snartvår
    finskaflikkan skrev 2010-01-13 12:37:35 följande:
    Hej.  Jag har fått tid för ablation redan nästa vecka på tisdag.   Läggs in kl 9 på morgonen och skulle stanna över minst en natt sa dom...   E LIVRÄDD.... Buhu... 
    det kommer gå hur bra som helst!!! jag abladerades redan 7/12:) Lycka till och hör dig så vi vet hur det går för dig!!!
  • snartvår

    Inte helt besvärsfri, men mycket bättre. Man brände 3 banor men jag kan ha en kvar. Det gjorde inte ont var bara jobbigt att ligga helt still. Men det fixar du.)

  • snartvår

    Jag åt seloken innan ablationen slutade oxå helt tvärt. Det kommer gå BRA!!! tänk vad skönt när det är gjort!!! Jag hade det som du Att det bara kom rusningar utan förvarning??? konstigt när man inte gör något??? Vet de vad som är galet??{#lang_emotions_flower} alltså vad extrabanan/banorna sitter??{#lang_emotions_flower} MÅNGA KRAMAR FRÅN MIG!!!!

  • snartvår

    Nej jag kännde inte av det förrän efter ablationen, då hade jag besvär men de avtog efterssom. Ja det är konstig??

  • snartvår

    Hej! va skönt att du har fått det avklaraT!!!! och va skönt att du slipper medicin. Jag var med lite öm i jlumsken men det gick snabbt över:) Jag kan heller inte fixa ny tråd

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 11