• Cybele

    NO POO, vi fortsätter tvätta utan schampo

    Jag har kört ekologiskt schampoo och balsam men nu när jag hittade den här tråden och kollat upp vad de verkligen innehåller blev jag också jättesugen att testa!

    Jag har tittat runt och tror jag förstår det mesta men har inte hittat information om sista tvätt, är det någon som kan förklara eller tala om var jag kan läsa om det?

  • Cybele

    Tack för svar! Lustigt att min balsam var ok men inte schampoot. Vi har faktiskt fungoral (som är godkänt) hemma men det känns som att det skulle vara lite väl starkt för mitt hår, man behöver kanske inte ta så mycket?

  • Cybele

    hmm, jag funderar nog också lite så - känns konstigt att använda något som är så otroligt mycket starkare än jag någonsin använt, å andra sidan vill jag inte köpa något som jag bara skall använda en gång! Jag testade med CO idag. Nästa gång skall jag testa bikarbonat och ÄCV. Känner mig inte redo för ägg :)

    Nu skall jag läsa lite om hudvård med - har glömt min vanliga ansiktstvål hos en kompis så det är kanske ett bra tillfälle att testa att bli av med den? Jag har kokosfett hemma och testade att ha i ansiktet. Kände inte att jag kunde tvätta av den ordentligt, men det är kanske så det skall kännas? Jag har torr hud så det känns rätt bra, men undrar om man blir ren nog?

  • Cybele

    Jag har bara testat olivolja till benen men det har inte fungerat. Ansiktet känns faktiskt fantastiskt bra, men då är det mindre än 12 timmar sen första gången jag inte tvättat bort den med tvål! :)

    Vad har du till kroppen? Jag testade jojobaolja som var fantastisk men den räckte inte så länge. När jag använde nästa flaska (helt annat fabrikat och antagligen inte kallpressad) så var huden jätteflagig och fick inte alls samma resultat. Vet inte om det beror generellt på jojobaoljan och att det tog ett litet tag innan jag märkte det eller att den senare inte var lika bra. Jag har också testat solrosolja men det har lika lite effekt som olivolja på mig.

    Jag hittade ett par inlägg som pratade om OCM - vet du vad det är?

  • Cybele

    Mamma Freya - behöver du olja? Jag har använt bara vatten i 20 år (använde stark tvål och fick upprepade svampinfektioner)

    Skall köpa äppelcidervinäger idag!

  • Meddelande borttaget
  • Meddelande borttaget
  • Meddelande borttaget
  • Cybele

    Whintra - tack för receptet! Det skulle vara roligt att testa, bara jag hittar ingredienserna (bor i England!)

  • Cybele

    Förresten apropå deo - får inte så mycketpluspoäng på mitt schampoo, men har faktiskt kört utan deo i 4 år :) När jag började märkte jag att det var skilland på tröjor, att vissa började jag lukta med efter bara ett par timmar, kanske var det materialet eller att de var satt trångt om armen.

    Jag kör lite olika, men har inte en optimal lösning. Jag testade en dietdetox där man uteslöt kött, vete och mjölk och efter en vecka ändrades min doft, luktade inte alls svett utan mer som gurkmeja. Det var görskönt att inte behöva oroa sig för kroppsdoften, synd bara att dieten blev för restriktivt!

Svar på tråden NO POO, vi fortsätter tvätta utan schampo