Hittade en chokladkaka utan mjöl av misstag
Den låter mumsig iaf
100 gram mörk choklad, men inte med högre kakaohalt än 70%
125 gram smör
0,5 dl färdigt kaffe
0,5 dl flytande honung, (ev lite mer)
2 st ägg
1 krm salt
smör, till formen
2 dl valnötter, krossade, till formen
En god och riktigt stark kaka för oss som gillar mörk choklad. Om du är känslig för chokladens styrka kan du tillsätta lite mer honung.
8-10 bitar:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
Bryt chokladen i små bitar. Smält den tillsammans med smöret i vattenbad. Blanda i kaffet och honungen.
2. Vispa äggen fluffiga med saltet i någon minut.
3. Vänd försiktigt ner (vispa inte) chokladblandningen i äggen.
Smöra en form, gärna en mindre springform, och bröa med valnötskrosset.
4. Häll smeten i formen och ställ in på ett galler i nedre delen av ugnen. Baka i 30-35 minuter.
5. Ta ut formen ur ugnen och täck med kökshandduk någon minut.
6. Servera med grädde och nötter, eller bär.