• Anonym (undrar)

    Ang. främlingsrädsla

    Har två barn, den minsta är ca 9 månader. Runt den perioden brukar ju de små drabbas av "främlingsrädsla", men det har inte vår lilla gjort direkt. Inte vårt större barn heller. Nu till saken; vära släktingar anser att det är jättekonstigt och att något är fel för att det inte haft det.
    Till saken hör att jag varit deprimerad efter båda barnens födslar och en av släktingarna har sagt att det är därför och att barnen inte mår bra av att vara hemma med mig.
    Har frågat både min läkare och barnens sköterska på Bvc och det tror inte att det hör i hop eller att det är något farligt utan att en del barn inte drabbas så svårt av denna period i utvecklingen.
    Behöver mer kött på benen inför att jag ska prata med släktingen...
    Vad tror ni?

  • Svar på tråden Ang. främlingsrädsla
  • Birgitta L

    Svar till Anonym (undrar):

    Den så kallade främlingsrädslan hos små barn är inte alltid så tydlig, det är olika beroende på barnets personlighet och det har absolut inget att göra med att du varit deprimerad i samband med förlossningen! Det är väldigt okänsligt av din släkting att påstå något sådant. Säg ifrån på skarpen att du inte är intresserad av åsikter.

  • ElinC

    Låter som en mycket korkad släkting. Barn är olika. Min första var otroligt social, han kom aldrig i nån sån period. Log glatt mot alla hela tiden. Min andra är tvärt om. Mycket mer tillbakadragen. Hon är inte så stor än, men väldigt olik sin storebror. Tror inte det har att göra med dig. Bara med ditt barns personlihet.

  • lövet2

    Barn i Separationsfasen (7-9 månader ca) brukar antingen bli väldigt mammiga eller drabbas av främlingsrädsla. Några få blir både och. Om jag ser till mina barn, så är det fler som blivit mammiga än som blivit rädda för främlingar.


    Quite an entrance!
Svar på tråden Ang. främlingsrädsla