Vad köper ni för matlagningsgrädde? Finns någon som ej innehåller E-ämnen?
Hur kommer det sig att matlagningsgrädde innhåller E-ämnen. Är lite rädd för dessa E-ämnen som ju inte är bra för kroppen.
Vad köper ni för matlagningsgrädden?
Hur kommer det sig att matlagningsgrädde innhåller E-ämnen. Är lite rädd för dessa E-ämnen som ju inte är bra för kroppen.
Vad köper ni för matlagningsgrädden?
den där vanliga som bara är smalare än fetgrädde. Fast den är ju inte på 5 % utan kanske 15?
Jag använder aldrig matlagningsgrädde. Vill jag av någon anledning göra maten mindre fet så blandar jag vispgrädde med standardmjölk.
Köper bara vanlig, helst ekologisk, vispgrädde. Skulle ja vilja ha maten smalare skulle jag halvera mängden grädde eller göra som Friterad, föreg. inlägg.
Den är på 24 % och står högpastöriserad. Utan konserveringsmedel. Milda Fraishe.
Stabiliseringsmedel E407, pektin, E415, förtjockningsmedel E1442 tapiobaserat, emulgeringsmedel E417.
Ärd et farliga ämnen?
köp vanlig grädde och använd mindre i stället om du inte vill ha så fett...matlagningsgrädde är ju grädde, vatten och en massa tillsatser...
Anledningen till att de innehåller tillsatser är ju för att man tar bort fettet och måste således tillsätta något annat för att kompensera det.
Vi äter inte mat med (onödiga) tillsatser, och använder därför mjölk el. grädde i matlagningen. Varför ska man använda matlagningsgrädde?
Tänkte mest då jag hört at E-ämnen kan ge tjocktarmscancer.
Köp vanlig vispgrädde och spä ut med mjölk eller vatten, så slipper ni E-ämnen. Dessutom blir det mera.
www.norrmejerier.se/konsument/produktfakta.asp&mnu=96&mnu2=279&mnu3=&mnu4=&artikelnr=0362
www3.arla.se/Default____17796.aspx
vad just kerragenan är vet jag inte? ska kolla upp. tycker inte det är galet mkt konstiga grejer i matlagningsgrädde
sv.wikipedia.org/wiki/Karragenan
det var visst oxå ett e-nr men framställt av rödalger....