Inlägg från: enectrixx |Visa alla inlägg
  • enectrixx

    Nya!!! När tycker du att det är lämpligt att din son/söner har flickvän?

    pönz skrev 2009-11-09 10:34:46 följande:
    Samma som för min dotter; 16 år. För då har de åtminstone gått ut grundskolan. Jag skulle kunnat svara 15 eftersom lagen säger det, men bara på grund av skolan så svarar jag 16.
    Jag vet att mina barn kan göra precis som vad som helst oavsett vad jag säger. Men jag ska göra allt som står i min makt för att de ska vänta med såna ansvarsfulla saker tills de är lite äldre. Jag ska prata med dem osv i god tid före. Jag tänker också vara en jättejobbig och löjlig mamma och förbjuda översovningar osv. Sen vet jag mycket väl att de kan sticka in i skogen eller nåt och sexa om de inte kan göra det hemma, men då har jag i allafall satt en liten gräns.

    Sen måste jag säga att jag skulle ha lättare för att acceptera ett förhållande där båda har samma ålder eller nästan samma. Men däremot, om min 13-14åriga son presenterar sin 18-19åriga flickvän eller om min dotter gör det samma...... NO WAY, det accepterar jag inte. De får skrika och bråka hur mycket de vill, men då anmäler jag pojk/flickvännen för våldtäkt mot barn. Ja jag vet, jag är extrem. Men sådant gör mig äcklad.
    Tack gode gud att det inte är du som är min mamma. För det första, vad har skolan med det hela att göra? Om din dotter skulle ha börjat skolan ett år tidigare eller senare och gått ut skolan när hon är 15 eller 17, skulle hon då ha fått ha sex tidigare eller senare?

    Sen leder såna förbud som du skriver om bara till en dålig relation mellan dig och din dotter. Att förbjuda översovningar kommer knappast förhindra att de har sex men jag kan lova dig att din dotter kommer minnas det i många år. Har du tur kanske hon förlåter dig tills du blir gammelmormor...

    Att du inte skulle tillåta din 13-åriga dotter/son att vara tillsammans med en 19-åring har jag full förståelse för men att anmäla honom/henne för våldtäkt mot barn är överdrivet. Att anmäla någon för våldtäkt bör man endast göra om den som "våldtäktsmannen/kvinnan" haft sex med verkligen farit illa eller om han/hon uppenbart utnyttjat ditt barn. Om så inte är fallet och du ändå anmäler så kan du förstöra en helt oskyldig persons liv. Hur bra kommer du kunna sova om nätterna efter det?
Svar på tråden Nya!!! När tycker du att det är lämpligt att din son/söner har flickvän?