Inlägg från: siamusen |Visa alla inlägg
  • siamusen

    Snälla föräldrar, GE ER!

    Skulle inte falla mig in att tvinga mina barn att äta. För det mesta är jag glad om de överhuvudtaget äter.

  • siamusen
    VulgusProfanum skrev 2009-11-09 17:11:30 följande:
    Jag har aldrig stått och lagat dubbla maträtter.Äter de inte det som serveras får de vara utan men kan tillägga att jag i princip aldrig lagar mat som inte familjen äter.Känns liksom helt bortkastat att göra det.Däremot har vi varit noga med att de ska smaka av t.ex grönsaker etc och det har oftast inte varit något problem. Mina äter det mesta inklusive surströmming
    Vi lagar inte heller dubbla râtter (savida inte jag äter nagot olika fran resten) och haller oss tll det de gillar MEN problemet är att en av dem inte äter det han gillar heller.

    Så här âr vi glada om de äter överhuvudtaget.
  • siamusen
    VulgusProfanum skrev 2009-11-09 17:21:21 följande:
    Jobbigt men jag tror man måste försöka det som är bäst. Och har man barn som inte äter bra så gör man ju allt som står i ens makt för att de i vartfall ska få i sig något Vi har aldrig haft det problemet- tack och lov. Däremot så snöade dottern in på ägg ett tag Hon ville ha ägg till allt...
    Kânner igen det insnöade

    Vi brukar kunna lura i sonen lite flingor utan mjölk ibland. Som han äter som snacks. Annars är det mest isbergssallad och det kanske 2-3 ganger i veckan om vi har tur.
  • siamusen
    mamman2008 skrev 2009-11-10 20:13:56 följande:
    Alla borde fasen lära sig att barn ska smaka på maten upp till 10 ggr innan man kan säga att de inte gillar de.... e det nya smaker och ny mat så kan man inte begära att ungen gillar de på första försöket så då får man prova igen och igen och igen!Men vart ligger felet? E de ni föräldrar som är slapphänta och inte ORKAr ta itu med de och har gnälliga barn som får smaka mat 10 ggr eller vart e det som skon klämmer?
    I vårt fall är det sonen som vägrar äta. Han smakar inte ens. Samma kille som inte sover för övrigt. Och som du säkert vet tror en del att barn som inte sover har slappa föräldrar.

    Tror inte det har med slapphet att göra utan att barn är olika och olika saker funkar pa olika barn.
Svar på tråden Snälla föräldrar, GE ER!