• Mariohn

    Snälla föräldrar, GE ER!

    Att tvinga i ett barn t ex ärtor är att göra sig skyldig till barnmisshandel. Misshandlar man ett barn är man en idiot som förtjänar att jagas rakt in i en kula.

  • Mariohn
    Censur skrev 2009-11-10 18:19:18 följande:
    absolut inte!! man ska äta tills man blir mätt, inte mer! det är en fruktansvärd och förlegad grej. Man ska inte tvinga i barn mat... dessutom får man en ohälsosam syn på mat om man tvingar i sig mer än man orkar. inte bra!
    Helt rätt! En treåring är fullt kapabel att lägga upp egna köttbullar på tallriken men konsekvenstänkandet är verkligen inte utvecklat och h*n kan således inte beräkna på förhand hur mycket h*n orkar äta. Sicken jävla idioti att tvinga ett barn som ätit sig mätt att tvinga i sig mer mat. VILL man att barnen ska kräkas eller få ont i magen? Såna människor borde anmälas.
  • Mariohn

    Hur gör ni när ni tvingar? Om er lilla son eller dotter sitter med ledsen blick och säger "jag är mätt" och h*n har ätit fint. Vad gör ni då? Slår ni? Tvingar barnet att sitta kvar och gråtandes tvinga i sig det sista på tallriken tills de kräks?? Måste de äta kräket också? Exakt hur genomför ni misshandeln?

  • Mariohn

    Varför ska man lära sina barn att säga att mat är äcklig öht? Vi fick lära oss att det är ok att inte tycka om allt men att det jag inte tycker om kanske någon annan tycker om. Det har aldrig varit ok för mig eller mina syskon att sitta på en middagsbjudning och tala om att maten ÄR äcklig. Däremot är det ok att säga att man inte tycker att något smakar gott. Det är skillnad på att ge uttryck för att smaken är som baken och att vara oförskämd

  • Mariohn

    När jag var 5 år ville jag inte äta ett stort lass ärtor som min dagmamma skopat upp åt mig. Hon bar in mig i lekrummet där jag tvingades sitta själv i 3 timmar med kalla ärtor som stirrade på mig. Jag fick inte gå på toaletten förrän jag hade ätit upp. Envis som jag var kissade jag istället ner mig redan efter en timme, fick en utskällning och fick sitta kvar återstående två timmar i mitt kiss och glo på ärtorna. När mamma kom och hämtade mig kräktes jag av gråt och idag 21 år senare mår jag illa av ärtor. Det var en bra metod! Tack snälla Margareta Nilsson i lund.

  • Mariohn
    BymBym skrev 2009-11-10 18:45:56 följande:
    usch vad hemskt. Tur att du som vuxen människa kan välja att inte äta det du inte tycker om! Samma sak skulle gälla för de små människorna...
    Det kanman verkligen tycka.
  • Mariohn
    Reglementet skrev 2009-11-10 18:55:36 följande:
    Varför ska man tvingas äta saker man inte tycker om bara för man är ett barn?
    För att ens förälder är sadist.
  • Mariohn

    Vad är problemet? självklart är det att ta i att stå och laga 5 olika maträtter dagligen men om det är något specifikt barnen absolut ogillar kan de väl få någonting annat? När Mina föräldrar åt blomkål fick jag och brorsan sojakorv och makaroner. Någon gång kan man väl äta olika?

  • Mariohn
    Julmust skrev 2009-11-10 19:16:36 följande:
    Har någon sagt att det är ett problem? (ärlig och inte ironisk fråga) Åt dina föräldrar bara blomkål? Det skulle visserligen vara gott, men inte landa speciellt bra i min mage.
    Hahaha nej de åt annat också. Det var därför jag skrev att det väl kan vara ok att äta olika saker ibland? :´)
  • Mariohn
    ungmamma89 skrev 2009-11-09 07:23:22 följande:
    Tror ni att skolbespisningspersonalen resonerar likadant sen? Eller planerar du kanske att skicka med barnet egenlagad mat till skolan när det så blir dags?
    Vad är det som skulle vara så jävla konstigt med det?? Om min son absolut inte gillar ärtsoppa och det är ärtsoppa till lunch ser jag inget fel i att skicka med honom en smörgås istället en enstaka gång. Vad fan är problemet liksom?
  • Mariohn
    Reglementet skrev 2009-11-10 19:33:16 följande:
    I skolan brukar man inte bara få en rätt.
    Det har du ju faktiskt rätt i. Dessutom brukar det finnas både sallad, knäckebröd, mackor och olika sorters dricka att välja på.
  • Mariohn
    mamman2008 skrev 2009-11-10 20:13:56 följande:
    Alla borde fasen lära sig att barn ska smaka på maten upp till 10 ggr innan man kan säga att de inte gillar de.... e det nya smaker och ny mat så kan man inte begära att ungen gillar de på första försöket så då får man prova igen och igen och igen! Men vart ligger felet? E de ni föräldrar som är slapphänta och inte ORKAr ta itu med de och har gnälliga barn som får smaka mat 10 ggr eller vart e det som skon klämmer?
    www.familjeliv.se/Forum-5-98/m48607175.html
  • Mariohn
    Winnertaco skrev 2009-11-10 20:27:44 följande:
    Det skötte vi själva när vi gick i skolan... Visste jag att det var nått jag absolut inte gillade (det var inte många rätter, men jag minns tex en korvsoppa som var fruktansvärd) så tog jag helt sonika med mig ett gäng mackor
    Iof. Det gjorde vi också. Det är inte särskilt besvärligt. Tänkte mer att man låter barnen ta med sig käk om de vill. Vad annars liksom.
  • Mariohn
    Barcelona08 skrev 2009-11-10 20:43:52 följande:
    Min bonusson vägrar äta det mesta. Äter bara skräpmat. I hela sitt liv har han fått annan mat (korv och makaroner el likn) alt mackor. Föräldrarna vill inte ta diskussionen och bråket det skulle bli med att "tvinga" honom att äta det vi andra äter. Ja, han är överviktig och lider av det. I rest my case...
    Och? Då har han kassa föräldrar helt enkelt. menar du att problemet borde lösas genom att man tvingar honom att äta saker när problematiken ligger i att man gjort fel från början. Suck.
  • Mariohn
    Barcelona08 skrev 2009-11-10 20:50:36 följande:
    Vaddå "och"?! Han mår ju dåligt! Klart jag ser ett problem i att ett barn är överviktigt och själv mår dåligt över det. Jag har aldrig sagt att jag håller med föräldrarna och jag har kommit med måånga förslag och idéer på hur man kan försöka komma tillrätta med problemet. Det jag vill med inlägget är att visa på att föräldrar i sin strävan att vara "snälla" mot barnen i vissa fall gör dem en rejäl otjänst...
    Ah. Trodde att du menade att problemet låg i att man inte tvingat honom från början!
  • Mariohn
    Stargirl skrev 2009-11-14 11:47:02 följande:
    Våra barn får ha en lista på 3 saker de inte äter. Äldsta sonen har korv i alla former Färsk tomat Färdiga köttbullar Mellasonen har Lax Broccoli Färsk tomat Dessa maträtter behöver de inte äta.
    Mina barn har en lista på 3 sätt de slipper få stryk! Äldsta sonen har

    *örfilar
    *strypgrepp
    *smisk på rumpan

    Dessa sätt slipper de får stryk på!
  • Mariohn
    Stargirl skrev 2009-11-14 13:52:08 följande:
    Var det ett försök till att vara rolig? Alla har ngt de inte gillar. Varför vi har en lista är för att barn brukar ändra sig beroende på vad som ställs fram. Därför har vi en lista som de får ändra på men inte beroende på vad de är sugna på. Bara sit för dessa saker gör jag annan mat. Annars får de äta det som bjuds. Alltid är det ngt som passar. Gillar de inte såsen så funkar säkert potatisen, köttet och grönsakerna. Funkar inte grönsakerna så är det säkert ba med potatisen, fisken och såsen osv. Sällan inget passar.
    tyckte bara det var befängt att få lov att ogilla just exakt TRE saker :´) Man gillar det man gillar och ogillar det man ogillar.
  • Mariohn
    Stargirl skrev 2009-11-14 14:00:24 följande:
    Ja fast listan är att ist för dessa saker gör jag annat. Annars får de bara gilla läget. Det är egentligen bara korv och lax de inte gillar. Färsk tomat är ju aldrig en huvudrätt hos oss så de kan hoppa över dem enkelt och ta ngn annan grönsak som bjuds. Om de en dag inte gillar soppan jag gjort får de äta tillbehören ist och strunta i soppan. Jag bestämmer inte att de bara får ogilla 3 saker men jag gör inte en annan rätt bara för att de ändrar sig varje dag vad de inte gillar. Det är ohållbart med tre barn.  Vi har alltid olika grönsaker som man kan äta sig mätt på om maten inte passar. Matsituatione görs aldrig till ett tvång. Man kan välja att inte äta eller bara äta delar av maten. Men då får de lägga upp sin egen mat oxå. Jag tvingar ingen. Om vi gör ngt som är nytt så vill jag att de smakar en liten bit. Ex jag gjorde kantarell risotto som äldsta sonen ratade innan han smakat men man måste smaka för att utveckla sina smaklökar och sitt smakspektrum. En liten knivsudd räcker.
    Du får göra som du vill, jag är bara dryg
Svar på tråden Snälla föräldrar, GE ER!