Inlägg från: Winnertaco |Visa alla inlägg
  • Winnertaco

    Snälla föräldrar, GE ER!

    Vi har haft turen att våra barn äter typ allt, men visst händer det att de helt plötsligt inte äter. Eftersom de äter bra 99% av måltiderna så låter vi det bara vara när de inte äter, men skulle det vara så att de aldrig åt så vore det ju såklart en helt annan sak.

    Jag tror att de flesta barn äter om de blir tillräckligt hungriga, men att det även finns undantag.

  • Winnertaco
    Dr Mupp skrev 2009-11-09 19:39:53 följande:
    Jag är uppfostrad att man äter upp det som serveras oavsett hur äckligt det är. Det har resulterat i att jag kräkts i matbordet och fått en väldigt sne syn på mat.
    Min sambo är uppfostrad att äta upp allt på tallriken, oavsett om man är mätt långt innan. Det har resulterat i att han äter fast han inte är hungrig och bara inte kan lämna mat. En rätt snedvriden syn på mat det med....
  • Winnertaco

    Jag har en kompis som helt enkelt fick äta det som stod på bordet. Hon var jättekräsen med maten, åt inte fisk, inte grönsaker, inte ost osv. Listan kan göra hur lång som helst. Hon fick dock vara hungrig om hon inte åt. Hjälpte det? Nej. Idag äter hon inte nått mer än hon åt som barn, hon tycker helt enkelt inte om det. Det funkar kanske i många fall, men inte i alla. Hur kul är det att det man minns starkast från sin barndom är att man alltid var hungrig?

  • Winnertaco
    logg81 skrev 2009-11-10 12:20:29 följande:
    Men om man inte smakar något så vet man inte om man tycker det är gott...
    Det håller jag absolut med om! Det gäller även de vuxna i familjen om vi äter en ny maträtt.

    Men, handen på hjärtat, jag fortsätter inte att äta om jag inte tycker om, då fixar jag nått annat till mig själv (ett exempel är när vi åt leverbiff, det var vidrigt, så jag värmde en bit paj istället). Om barnen verkligen inte tycker om så får de nått annat. Däremot händer det ju att nått de åt tre portioner av för en vecka sedan helt plötsligt inte är gott längre. Det godtas inte, och efter lite gnäll brukar de äta.
  • Winnertaco
    Mariohn skrev 2009-11-10 19:20:18 följande:
    Vad är det som skulle vara så jävla konstigt med det?? Om min son absolut inte gillar ärtsoppa och det är ärtsoppa till lunch ser jag inget fel i att skicka med honom en smörgås istället en enstaka gång. Vad fan är problemet liksom?
    Det skötte vi själva när vi gick i skolan... Visste jag att det var nått jag absolut inte gillade (det var inte många rätter, men jag minns tex en korvsoppa som var fruktansvärd) så tog jag helt sonika med mig ett gäng mackor
Svar på tråden Snälla föräldrar, GE ER!