Inlägg från: MrsQuitaz |Visa alla inlägg
  • MrsQuitaz

    det rör sig för fullt i min mage med. har livmodern i bakvägg och i perfekt läge enligt bm för att känna rörelser tidigt. skönt med lite bekräftelse =)

    jag har också problem med foglossning och de senaste dagarna har dte bara blivit värre. det liksom hugger till och så går smärtan ner i benen och jag kan liksom inte röra mig någon minut. sen släpper det värsta men smärtan finns kvar. jag hade hemsk foglossning med min lille pojk som gjorde att jag gick på kryckor. hoppas verkligen att jag slipper det denna gång.

  • MrsQuitaz
    miamie skrev 2009-11-10 08:10:24 följande:
    Det tror jag, har själv också vaknat på morgonen och har läckt lite...Vårt UL igår gick förresten jättebra, lillebror kommer den 8/4
    Grattis till lillkillen i magen =)

    vi ska också gå på könsul... det blir dock inte förän i december eftersom jag bara är i vecka 20. jag skulle kunna göra det redan nu, men då kostar det lite mer hehe.
  • MrsQuitaz

    miamie: blev lite nyfiken och måste fråga. var det på rul som ni fick reda på att det är en liten pojk du ska få? här säger dem ingenting nämnligen =(

  • MrsQuitaz
    CA81 skrev 2009-11-10 17:28:30 följande:
    Då har vi varit på ul och allt såg bra ut, en liten pojke blir det. Nytt förlossningsdatum är 15 april istället för 12 april. Nu är det beräknat till makens födelsedag.
    grattis till lillkillen i magen. vad många det är som får reda på vilket kön det blir på rul. lyckos er som slipper betala 500-750kr för ett köns ul
  • MrsQuitaz
    VildVittra skrev 2009-11-10 17:50:09 följande:
    har just bokat kön UL på Mamma Mia i Göteborg för 450 kr.var på rul förra veckan och hon vägrade säga vad det var för nått fast man såg på henne att hon visste.fattar inte varför det inte är lika i alla landsting.tycker att OM man vill veta ska man få det.På Mamma mia gör det inte Köns UL förren i vecka 26 så det är evigheter dit också.Den som väntar på nått gott väntar......ALLTID för länge "skratt"Jaja det blir nog bra, är bara så nyfiken heheKram
    jag ska också boka på mama mia och med köpt bild blir det totalt 500kr, suck!

    jag tycker precis osm du att dem borde berätta om dem vet/har sett och vi vill veta. jag förstår att dem inte letar efter könet, men oftast (enl en annan bm) så ser man könet när de mäter lårbenet.

    orättvist att olika landsting ska ha så olika policy på det där.
  • MrsQuitaz
    miamie skrev 2009-11-11 09:36:59 följande:
    Det var på RUL vi fick reda på det ja, men om de säger eller inte är nog olika från landsting till landsting, eller?*kram*
    Lyckos er! ja som du säger så är det verkligen olika beroende på vilket landsting man tillhör. jag tror också att det har att göra med antalet aborterade foster pga oönskat kön i resp landsting att göra. nåja, det är bara att vänta in vecka 26, betala och få det gjort! lääängtar som bara den =)
    kram
  • MrsQuitaz
    Pluttisen2009 skrev 2009-11-11 10:58:22 följande:
    Men när man är på RUL så har man väl gått så pass långt ändå, att man inte tillåts göra abort? Eller har jag fel?Jag tycker det ska vara upp till föräldrarna till barnet o få veta vad barnet modern bär på är för kön. Jag förstår inte problematiken.
    nej förstår inte heller problematiken och tycker det ska vara en självklarhet för oss som vill veta, att göra det. jag skulle ju aldrig bli nekad information om min hälsa i övrigt, det är ju min rättighet.

    om jag inte misstar mig så låg rul tidigare än vecka 18 förtut, var det kanske i vecka 16? och som sagt det finns ju fortfarande tid att göra abort på.
  • MrsQuitaz
    lassemia skrev 2009-11-11 19:24:05 följande:
    Jag tror att en stor anledning till att man inte vill säga könet i Sverige är att RUL görs sà tidigt att det är relativt lätt att se fel pà könet. I vissa fall kan ett stort klitoris tas för en snopp etc. Här i Schweiz gör de ultraljud vid varje läkarbesök (var 4:e vecka) sà om de mot förmodan skulle se fel lär det upptäckas innan bebisen kommer ut. Helst vill de ändà inte säga ngt förrän RUL som här görs kring v22. I vecka 18 vill de flesta inte säga vad de tror eftersom de anses kunna vara för tidigt för att se säkert.Med vàr bebis försökte de se i v18 eftersom vi tjatade men den làg i en position som gjorde det helt omöjligt att se, sà vi màste vänta i 2 v till ;)! Här vill de flesta veta könet sà läkarna tar alltid reda pà det om föräldrarna inte säger nej till det. Med min son fick vi veta i v20. I vecka 16 vägrade hon säga vad det sàg ut som...
    vad lyxigt med ul var fjärde vecka *avis*. jo det stämmer ju också att det är svårare att se rätt tidigare i graviditeten men jag tycker att det är illa att dem inte vill berätta. jag har väl rättigheter?
  • MrsQuitaz
    Madde01 skrev 2009-11-11 20:50:57 följande:
    [citat]

    [/citat

    jag använder bara mammaleggins och tunikor/klänningar =) det är sjukt bekvämt och så är det så¨mysigt nu i vintertid =)
Svar på tråden Någon som väntar barn i april? del 2