Inlägg från: logg81 |Visa alla inlägg
  • logg81

    Men allvarligt! -Hur rädd är ni för svinflunsan???

    Jag är inte rädd för virus.... Jag är rädd för fanatism och hysteri...


    Jag stavar inte taskigt! Min dator är faktiskt trasig!!!
  • logg81
    Mollan skrev 2009-11-10 21:42:15 följande:
    Jag måste bara fråga er som är så spruträdda om ni är lika noga med vad ni t ex äter? Är det biodynamsik vegankost som gäller? Tvättnötter istället för tvättmedel? Ekologiska bambukläder i hela garderoben? Ingen rökning, aktiv eller passiv? Ingen alkohol? Inga andra mediciner? Bor ni på landet, långt från stora vägar? Utan bil? Absolut inga dubbdäck som river upp partiklar ur asfalten? Och ve och fasa, ni skulle väl aldrig ta ett resevaccin och åka til Asien på semester?Eller är det bara just det här vaccinet ni är rädda för?
    Jag är absolut inte spruträdd... Jag har blivit stucken tillräckligt många gånger i mitt liv för att ha vanan inne. Tycker bara att det är onödigt att stoppa i sig något jag kan få ett bättre skydd emot på naturlig väg.

    Jag anser inte heller att detta vaccin är tillräckligt testat. När forskarna testar nya substanser brukar de ta en testgrupp på ca 2000 pers och ge detta och sedan följer de upp dessa personer under flera års tid för att se vad som hänt. Vad jag förstår så är vaccinet inte testat alls på detta sätt.
    Asienvaccinet har testats och använts i flera år...

    Jag respekterar de som tar vaccinet. Det borde ge samma respekt tillbaka....
    Jag stavar inte taskigt! Min dator är faktiskt trasig!!!
  • logg81
    Newbride2008 skrev 2009-11-11 11:25:18 följande:
    Det är en ny influensa, hur ska vi kunna göra tester och vänta i flera år på resultat? Då har den ju redan blåst förbi och skördat sina offer.
    Exakt.... det går inte. Och då får alla respektera allas åsikter om vaccinet.

    Jag kommer inte att vaccinera mej av många olika anledningar. En anledning är att det inte är tillräckligt testat i mina ögon. Jag vill inte få biverkningar om 5-10år...

    Men jag vill ju inte få svininfluensan heller  Fast det känns "säkrare" på något sätt. Jag vet iaf vad som kan hända när man får den.
    Jag stavar inte taskigt! Min dator är faktiskt trasig!!!
  • logg81
    Newbride2008 skrev 2009-11-11 11:33:32 följande:
    Ja, du vet att du kan dö, är det bättre alltså? Jag accepterar att alla har olika åsikter eftersom jag måste, men jag har svårt att respektera att man inte tar vaccinet och då riskerar att dra smittan vidare till riskgrupper som kanske dör pga att man inte tagit vaccinet. Att man är mer rädd för vaccinet än för influensan är för mig väldigt svårt att förstå.
    Vi går alla mot en säker död. Det är en del av livet. Och döden är inget jag är rädd för.

    Jag är inte rädd för vaccinet. Jag är tveksam till det eftersom jag inte anser det tillräckligt testat.
    Och de som vaccinerat sig behöver ju inte vara bekymrade för att jag drar runt på svininfluensan. De har väl ett skydd emot det?
    och de som inte kan ta vaccinet av olika anledningar måste ju, oavsett om jag vaccinerar mej eller inte, vara extra noga med sin hälsa...

    Men som sagt... jag har en hel drös anledningar jag inte orkar rabbla upp här...
    Jag stavar inte taskigt! Min dator är faktiskt trasig!!!
  • logg81
    Newbride2008 skrev 2009-11-11 12:31:25 följande:
    Du gör givetvis som du vill, men jag tycker det verkar märkligt att du inte är rädd för att dö i influensan men tveksam till vaccinet eftersom det inte är tillräckligt testat. Man kan ju fortfarande få influensan trots vaccin, men det blir förhoppningsvis inte lika allvarligt. De som inte kan ta vaccinet utsätts för större risk ju fler som blir sjuka och kan inte göra något själva utan litar på att andra visar lite förståelse. Sen kan det slå ut viktiga samhällsfunktioner som kan ställa till det för oss. Jag vet inte vad just du jobbar med men om folk på mitt jobb inte ville vaccinera sig och det blev en utbredd pandemi så skulle folk som blir sjuka inte få den medicin de behöver och det tycker jag är väldigt riskabelt.
    Det är väl inte märkligt alls. Jag har en ganska klar bild över hur illa det kan bli med influensan. Jag har läst om olika sjukdomsförlopp, olika sjukdomsstadier, olika symptom osv.

    Vilka biverkningar kan man få av vaccinet? Ja ont i armen är väl det enda jag hört om hittills och influensaliknande symptom.
    Vilka biverkningar som >kan< uppstå om...säg 5 år... det vill jag inte ta reda på. Det får andra fibbla med.

    Jag kör på det säkra kortet. Jag väljer pesten o sen får andra respektera det... precis som jag respekterar att andra valt koleran...

    Och bara för att jag valt bort vaccin betyder det inte att jag inte sköter om min hygien. det finns många jättebra sätt att stoppa en smittspridning. Handsprit är en sån sak.... Att nya i armveck är en annan och att inte ta i hand är en tredje....

    En del verkar tro att man skiter i hygien och är en vandrande virusexplosion bara för at tman valt bort vaccinet.
    Jag stavar inte taskigt! Min dator är faktiskt trasig!!!
Svar på tråden Men allvarligt! -Hur rädd är ni för svinflunsan???