Inlägg från: kuddmys |Visa alla inlägg
  • kuddmys

    Mitt barn blev MISSHANDLAD på dagis!

    alvaereva skrev 2009-11-09 21:49:58 följande:
    jag tycker inte heller det är nån bra lösning. men om dom inte kan fixa honom en resurs så tänker jag inte låta MITT barn lida för det. då får dom göra vad fan dom vill för att dagis ska bli säkert. hellre får han byta dagis än att vi ska behöva byta.
    Det är lika illa att ditt barn blir slaget som att de inte kan hjälpa fyraåringen att behärska sig. Barn med dålig impulskontroll har samma rätt till dagis som ditt barn.
  • kuddmys
    katta246 skrev 2009-11-10 10:51:50 följande:
    Klart man ska anmäla, något är väldigt fel, med eller utan diagnos! Sånt här får inte hända, soc o BUP måste in i det här!!!!
    Inte soc. Föräldrarna är inte ansvariga för hur barnet beter sig på dagis. I första hand är det personalen, i andra hand man diskutera med föräldrarna, i tredje hand ska barnet ha extra stöd.
  • kuddmys

    Lady Dahmer skrev 2009-11-10 10:34:56 följande:


    skitsnack. att barn börjar slåss händer ofta, men INTE att en fyraåring MISSHANDLAR en tvååring. eller att NÅT barn misshandlar ett annat överhuvudtaget. De får aldrig chansen. Som personal så är man där på en gång och avbryter. PÅ EN GÅNG. Jo jag jobbar på förskola.
    Ja, vi avbryter, men det kan hinna hända saker innan vi är framme hos barnet. Jobbar också på förskola.
  • kuddmys
    moretime skrev 2009-11-10 10:53:58 följande:
    Absolut, men med extra resurs åt den våldsamma lillkillen!
    Om kommunen ger personalen det ja. Tyvärr är det inte alltid så.
  • kuddmys

    Zack o Bella skrev 2009-11-10 10:56:15 följande:


    Hade ett barn kanske knuffat till lite (som barn brukar) eller retat eller vad som helst. DÅ hade man kunnat ta det lugnt, men detta är väldigt EXTREMT och då ska man inte bara vänta..
    Den åtgärdsplanen skulle gjorts tidigare. Här behövs en anmälan.
  • kuddmys
    katta246 skrev 2009-11-10 10:59:19 följande:
    Något är fel och vi vet inte var, klart man måste utreda hur det ligger till med den lilla pojken, med en bra grunduppfostran utan diagnos så händer inte sånt, inte ofta iallafall. Personalen hade ansvaret men att en 4 åring går bärsärk och misshandlar en liten 2 årig flicka så är något väldigt fel. Vad händer i hemmet om en 4 åring gör så här??? Inget kanske men det måste ju utredas. Finns ju väldigt många dåliga föräldrar oxå! Och varför vill alla alltid skydda de vuxna??? Det är väl barnen vi ska skydda?
    Ja, men föräldrarna kanske hanterar barnet till fullo, medan personalen inte gör det. Då ska föräldrarna inte drabbas.
  • kuddmys

    vet bäst83 skrev 2009-11-10 11:03:23 följande:


    Visst kan saker hända ett tjyv nyp, någon rycker en annan i håret alltså små bagateller.Men det ts beskriver har hänt hennes dotter ska inte kunna hända speciellt inte när man vet sedan tidigare att 4 åringen kan vara aggresiv.Här har helt klar förskolan brustit i sitt arbete och någon behöver ställas till svars. Rutinerna behöver ses över och ändras för sånt här ska inte få hända.Skulle vilja se hur du reagera om det var ditt barn som råkade ut för det här tror inte du skulle rycka på axlarana och säga ja ja det är sådant som händer-
    Har inte sagt att det är sånt som händer, men är själv pedagog och vet hur fort saker kan hända. Dock inte så här allvarligt.
  • kuddmys

    Lady Dahmer skrev 2009-11-10 11:04:27 följande:


    visst i enstaka fall, men då har man med sig så många barn man klarar av. Jag har åkt på utflykter själv med fem ungar, men som sagt - man har koll. 100% koll i så fall.
    Är själv pedagog o hade ALDRIG gått ut med en hel barngrupp själv. Då hade jag stannat inne.
  • kuddmys
    vittra skrev 2009-11-10 11:06:15 följande:
    Är det någon som på fullt allvar anser att det är fel att anmäla förskolan för dessa fruktansvärda brister?!Jag finner inga ord!!!
    Bra inlägg! FÖRSKOLANS brister och inte POJKENS.
  • kuddmys
    hewa skrev 2009-11-10 11:11:05 följande:
    Men föräldrarna är väl i allra högsta grad ansvariga för hur barnet beter sig på dagis? Allt annat är ju att helt lämna över uppfostransansvaret på förskolan & skolan och var 17 hamnar vi då?!Ja, just det, ungefär där vi är nu...

    Nu menar jag INTE föräldrar som kämpar med näbbar och klor för att deras barn med olika funktionshinder som gör att de har svårt att fungera socialt i en grupp ska få den hjälp de behöver och har rätt till. De föräldrarna tar ju sitt ansvar, även för hur barnet fungerar på förskolan. Sen att de inte kan vara med och bevaka sitt barn 24/7 är en annan femma. Det vore förmodligen inte det långstiktigt rätta heller, även om de kunde.Men ALLA ungar som beter sig illa kan omöjligtvis ha en diagnos, varken känd eller okänd. Det finns faktiskt föräldrar som helt släpper taget och en kommentar om att föräldrar inte är ansvariga för hur barnet beter sig på dagis ger mig mardrömar!
    Men läs nu. Om ett barn beter sig bra hemma under föräldrars vägledning och beter sig sk. illa på dagis, är det personalen som behöver hjälp.
Svar på tråden Mitt barn blev MISSHANDLAD på dagis!