Wailea skrev 2009-12-07 22:12:56 följande:
Hittade den här tråden av en slump. Nu får man välja mellan att bli fattig i shoppingtråden eller rund i den här Provade Bountykulorna ikväll. Helt ok men man kan inte äta så många (vilket kan vara bra). Funderar dock på skillnaden i vilken choklad man väljer. Använde vanlig mjölkchoklad mixat med mörk choklad att smälta. De smälter väldigt fort när man tar ut dem ur kylskåpet och man blir väldigt kladdig om fingrarna. Är detta skillnad mot om man använder blockchoklad? Blir den mindre kladdig och hårdare? Tänkte om de ska stå framme på gottbordet i jul...Finns det någon blockchoklad som är verkligt god?
För att undvika att de chokladdoppade godisarna smälter, så ska man temperera chokladen. Det innebär att du smälter halva mängden choklad i vattenbad som vanligt, så att den uppnår en temperatur av ca 45 grader (ljus choklad något lägre temperatur). Sedan blandar du i resterande, finhackade, chokladen och rör om tills den smält. Då smälter den inte i rumstemperatur!