Inlägg från: MrsQuitaz |Visa alla inlägg
  • MrsQuitaz

    JULGODIS!

    jag tänkte göra en stor sats trillingnöt idag och undrar om de håller till jul? hade tänkt ge bort dem i present nämnligen. vilket julgodis håller sig bäst till julafton?
    vill göra maraboufudge, snöbollar, trillingnöt och bountybollar

  • MrsQuitaz
    Camilla86 skrev 2009-11-29 18:32:40 följande:
    har ni recept på trillingnöt??
    100g hasselnötter
    200g choklad

    smält choklad, stoppa i nötterna. ta ut tre o tre o ställ på plåt eller i ischokladformar för att få fin form. när nötterna har stelnat så doppa dem igen.
    klart!
  • MrsQuitaz

    vad heter de mandlar man kan köpa på julmarknader osv. de luktar himmelskt och smakar därefter. vill gärna göra dem men vet ej va de heter och har inget recept. någon som vet?

  • MrsQuitaz

    blir brända mandlar lika fina utan röd karamellfärg? har ingen hemma =(
    hur ska dem förvaras och är det någon som har ett superduper beprövat recep?
    (vill att dem ska se ut som de man köper på julmarknader)

  • MrsQuitaz

    jag slänger ut min fråga en gång till =)

    blir brända mandlar lika fina utan röd karamellfärg? har ingen hemma =(
    hur ska dem förvaras och är det någon som har ett superduper beprövat recep?
    (vill att dem ska se ut och smaka som de man köper på julmarknader)

    sen undrar jag om ni använder grädde eller kondenserad mjölk när ni gör bounty?

  • MrsQuitaz

    nu har jag gjort de kanderade brända mandlarna och de blev superbra. goda som bara den men inte lika fina som på marknaden =)
    detta har jag har också gjort;
    trillingnöt
    snöbollar
    bountybollar (med kondenserad mjölk)
    vaniljdrömmar
    drömmar med kanelsmak

    i dagarna gör jag också:
    mozartkulor
    biskvier
    winernougat

  • MrsQuitaz
    Tufons skrev 2009-12-16 20:38:54 följande:
    Har du recept på bountybollarna & drömmarna med kanelsmak??
    bountybollar:

    en burk kondenserad mjölk
    ca en och en halv påse kokos
    mjölkchoklad (ej marabou eftersom den inte stelnar ordentligt)

    blanda den kondenserade mjölken med kokos, ta lite i taget efter att du haft i en påse så det inte blir för mycket. blanda väl tills du kan ta lite i handen och liksom trycka ihop till små bollar. det är lite kletigt men det går.
    stoppa bollarna i kylskåpet medans du smälter chokladen. doppa bollarna i choklad o låt stelna på bakplåtspapper. förvara i burk i kylskåpet.

    drömmar med kanel.

    vanliga drömmar men du slänger i lite kanel efter smak i degen innan du har i mjölet. =)
  • MrsQuitaz
    Tufons skrev 2009-12-16 21:15:27 följande:
    TACK!Vilken mjölkchoklad har du använt? Kan man använda blockchoklad?Har du i vaniljsocker i kaneldrömmarna också? (som det är i orginalreceptet?)
    jag använder blockchoklad som jag köper på willys och det funkar fin fint. tycker inte att marabou stelnar lika bra. jag vill ha julgodiset framme under juldagarna utan att det ska klibba ihop sig.

    som snuttullja skrev så är det hennes mormors recept på drömmar jag gjort. supergoda så tack ännu en gång =)
  • MrsQuitaz
    johansfru skrev 2009-12-18 12:43:10 följande:
    Jag ska för första gången prova att göra julgodis. Men då undrar jag vilken sorts nougat man ska använda när det står i recepten. Det måste väl vara "bak"nougat, alltså den som finns vid baktillbehören? Och det är vanlig mörk choklad och inte blockchoklad om det bara står mörk choklad? Dumma frågor antagligen, men är man nybörjare så är man*s*
    jag använder alltid odense nougat och den hittar du bland baksakerna i affären. när det gäller choklad så är det en smaksak. använd det du tycker bäst om, det gör alltid jag =)
  • MrsQuitaz

    Jag tänkte prova att göra vanilj- och choklad fudge och jag undrar om det lättaste sättet är att använda kondenserad mjölk eller ska det vara grädde? jag har tyvärr ingen termometer så det ska vara lätt och enkelt att göra, finns det något fudge or dummies recept?
    hur förvarar jag sedan dessa godsaker, någon som vet?
    tack

Svar på tråden JULGODIS!