• annbom

    Januaribebisar i Uppsala 2010 Del 3

    Nu har jag också hittat hit

    Jag har varit till BM idag och det har vuxit bra. Nu är SF måttet 31 cm och jag är i v 31+0. Bebis har sjunkit ner och är nästan fixerad. Tidigt eftersom jag också är omföderska, men jag har massor med förvärkar så det kanske inte är så konstigt.

  • annbom

    Jag tror inte heller att det är någon fara. Jag undrar varje käll om det är dags att åka upp eftersom jag har så mycket sammandragningar. Det sådana som man visst inte ska ha, dvs de tar i ordentligt och huvudet trycker neråt ganska mycket, men ändå så känner jag mig lite löjlig om jag skulle åka in för att se hur det står till. Jag tycker absolut att du ska gå på bedömningen. Du har ju i alla fall klarat av att ringa och då skulle det väl vara synd om du inte kollade upp dig. Struntar du i bedömningen så kan det ju bli likadant i morgon efter tiden och då kommer du att ångra dig.


    Socialen skrev 2009-11-25 19:17:33 följande:
    Känner mig så osäker... Tidigare idag högg det i magen och jag hade molande värk ner mot blygdbenet, så jag ringde till förlossningen. De trodde inte det var någon fara, men bokade in mig på bedömningsmottagningen imorgon kl 09.30. Nu har värken gått över och jag känner bara hur jobbigt det skulle vara att boka av min 10-patient och förklara för chefen vilken typ av läkarbesök det gäller osv. Vore det korkat att boka av bedömningen?
  • annbom

    Jag har en bekant som fick i 33+3 och 34+2 och hennes barn har inte alls varit så sena så det behöver inte alls bli så. Hon var bara 10 dagar på BB också när hon fick 34+2 barnet


    Socialen skrev 2009-11-30 15:56:53 följande:
    Träffade igår en prematuris född i samma vecka som läkarna vill ta ut våran. Han är nu 10 månader och kan inte ens sitta eller vända sig!!! Känns jätteläskigt att tänka sig att det kanske är det vi har framför oss. Framförallt som vår 2-åring började gå när han var 9 månader och alltid varit motoriskt tidig. På onsdag ska vi förhoppningsvis få besked...
  • annbom

    Men det är ju jättebra om bebis kan ligga kvar ett tag till. Efter 36 veckor är det ju ingen som helst fara att födas och ni behöver ju inte ligga kvar efteråt så länge heller


    Socialen skrev 2009-12-02 13:24:43 följande:
    Fortfarande inget konkret förlossningsdatum , utan vi ska på ny kontroll 091217 och ska då få ett datum. Troligen någon gång mellan jul och nyår sa hon idag.
  • annbom

    Det finns några saker som du kan göra för att eventuellt få bebis att växa bättre. Jag har haft ett barn som var tillväxthämmat och hon växte bättre efter det. För det första ska då försöka att ligga på vänster sida när du sover och sedan ska du köpa in barnalbyl och ta 1/4 om dagen. Det blir samma effekt som om du skulle ta trombyl. Du kan ju försöka med det till nästa gång du ska kolla och se om det hjälper.


    Socialen skrev 2009-12-02 13:37:55 följande:
    Absolut, men jag hade velat ha ett konkret datum. Vi vill helst att det ska bli på andra sidan årsskiftet, men den växer tydligen inte som den ska så de kommer troligen vilja ta ut den 1-2 veckor efter nästa kontroll sa hon.
  • annbom

    Evasha: Jag kommer att bli igångsatt tidigare en vet inte riktigt när än om inte bebis kommer tidigare. Risken är ganska stor att den gör det, men man vet ju aldrig.

  • annbom

    Ja det ökar blodflödet.


    Socialen skrev 2009-12-02 19:26:47 följande:
    Det är ju medicin mot blodproppar, hur förbättrar det tillväxten? Ökar blodflödet genom navelsträngen?
  • annbom

    Så trist, men bebis mår väl bra även om h*n inte växer så bra?


    Socialen skrev 2009-12-03 08:43:01 följande:
    Har nu pratat med specialistmödravården och de rekommenderar inte att jag äter barnalbyl eller liknande eftersom det i mitt fall inte beror på dålig blodgenomströmning i navelsträngen (de mätte detta noggrannt vid undersökningen igår), så det är inget jag kan göra annat än att vänta till 091217 då jag har nästa kontroll. Usch, jag tycker detta är jättejobbigt!!!
  • annbom

    Jobbigt att inte veta och inget kuna göra


    Socialen skrev 2009-12-03 11:03:47 följande:
    Bebisen väger 1560 g, vilket är 13% för lite. Vad de kan se mår den bra och blodflödet i navelsträngen funkar som det ska. Däremot verkar ju inte näringsupptaget funka så bra, eftersom den inte växer enligt plan (tidigare har den t.o.m. legat över kurvan). Så det troliga är att den ska ut inom 1-2 veckor efter nästa kontroll. Det skulle innebära 34-35 fulla veckor, vilket de räknar som "färdig" men inte "fullgången". Troligen får vi ligga kvar på neo och få hjälp med uppvärmning etc eftersom så små inte kan hålla sig varma själva. Det har jag börjat förlika mig med, men jag skulle vilja få ett datum att förhålla mig till. Är så rädd att den ska svälta ihjäl där inne!
    Jag har varit till BM idag och bebis är fixerad, ganska ovanligt för att vara 6:e barnet enligt min läkare. Det är inte så vanligt även o man är förstföderska så tidigt heller, v33+0. Jag har massor med sammandragningar också så det låter troligt att det kan bli en tid på neo för oss också. Hoppas på att hon ligger kvar 2 veckor till då kanske vi kan åka hem redan efter en vecka
  • annbom

    Det har med blodflödet att göra visst, googla eller kolla på barnsidor minns inte var jag läst det. Jag ligger också på vänster sida och har också fått stora barn, alla utom en.


    Millalacamilla skrev 2009-12-03 14:31:36 följande:
    Hej tjejer,Det händer endel här inne!En fråga till Annbom, varför ska man ligga på vänster sida? *Fundering*...jag sover jämt på vänster sida, är det därför mina barn blivit så stora (4200 och 4500g)? Oj, klockan rusar...nu måste jag med tåget till U-sala och BM väntar... Vi hörs i morron
Svar på tråden Januaribebisar i Uppsala 2010 Del 3