Inlägg från: Socialen |Visa alla inlägg
  • Socialen

    Januaribebisar i Uppsala 2010 Del 3

    Oj, vad långt folk verkar ha kommit i sina förberedelser inför förlossning och bebis! Jag ska troligen ha först (kommer enligt läkaren få datum för planerad förlossning 091221-091228) och har inte gjort någonting! Sen är ju mycket redan klart genom att man har barn sedan tidigare. Så vi har ju redan skötbord, badbalja, liggvagn, bebiskläder och så. Men vi har absolut inga planer på att börja tvätta upp sakerna inom kort. Just nu fokuserar vi på att renovera huset. Kök och badrum ska förhoppningsvis vara klara när bebisen kommer.

    Har ni funderat på hur länge ni ska vara föräldralediga? Jag funderar på 6 månader (plus den prematura månaden, så 7 månader)

  • Socialen
    iLarsson skrev 2009-11-14 18:54:59 följande:
    Har inte kommit så långt jag heller. Men e ju så himla sugen på att dra fram allt från förådet. Har tvättat upp lite kläder bara. Jag har funderingar på att börja med 6-7 månader jag med. Sen får man väl förlänge om de skulle komma på frågan :DHar iaf skickat in en anmälan om dom månaderna. Men måste säga att f-kassan e inte snabba tycker mindre om dom.
    Ja, men det beror ju på hur viktigt man tycker det är att komma igång med ersättningen i tid, annars är det väl inte så viktigt att rapportera till dem?
  • Socialen
    iLarsson skrev 2009-11-15 17:41:04 följande:
    jag vet faktist inte. men kan ju vara bra o säga till i god tid så man har allt klart?
    Tror det viktigaste är att du skickar in moderskapsintyget i tid och att din man anmäler när bebisen är född så att han får ut sina pappadagar
  • Socialen
    Osqulda skrev 2009-11-15 22:06:55 följande:
    Jag tänkte att jag skulle uppdatera startinlägget. Någon fler än iLarsson och Annaomasse som vill in på listan? Vilken BF har ni?
    Min bf kommer ändras efter ul 091202, men kan stå kvar så länge
  • Socialen

    Räknade ut att jag kanske har 34 dagar till förlossning, beroende på vad läkaren bestämmer. Fick lite panik när jag mindes hur lång väntetiden på en vagn kan vara... Ska kolla på syskonvagn på fredag.

  • Socialen

    Nu har jag beställt syskonvagn, de är dock inte säkra i butiken på att vagnen hinner komma innan bebisen...

  • Socialen

    Känner mig så osäker... Tidigare idag högg det i magen och jag hade molande värk ner mot blygdbenet, så jag ringde till förlossningen. De trodde inte det var någon fara, men bokade in mig på bedömningsmottagningen imorgon kl 09.30. Nu har värken gått över och jag känner bara hur jobbigt det skulle vara att boka av min 10-patient och förklara för chefen vilken typ av läkarbesök det gäller osv. Vore det korkat att boka av bedömningen?

  • Socialen

    Jag åkte in i alla fall och kollade upp bebisen. Det såg bra ut och jag fick med mig ännu en CTG-kurva att visa upp vid förlossningen (förstår fortfarande inte vad de ska med dem till...). Bebisen har huvudet ner nu.

    Är det bara 56 dagar till 21 januari? Gud, hur många dagar har jag kvar då?

  • Socialen

    Träffade igår en prematuris född i samma vecka som läkarna vill ta ut våran. Han är nu 10 månader och kan inte ens sitta eller vända sig!!! Känns jätteläskigt att tänka sig att det kanske är det vi har framför oss. Framförallt som vår 2-åring började gå när han var 9 månader och alltid varit motoriskt tidig. På onsdag ska vi förhoppningsvis få besked...

  • Socialen

    Någon gång mellan 34+0 och 35+0 trodde läkaren vid senaste kontrollen att de skulle förlösa mig

Svar på tråden Januaribebisar i Uppsala 2010 Del 3