Färg på en tjälknöl?
Hur pass röd kan en färdig tjälknöl vara och att den är okay att äta?
Hur pass röd kan en färdig tjälknöl vara och att den är okay att äta?
Jag gör tjälknöl av nötkött och nötkött kan ju ätas rått, det är ju en smaksak hur man vill ha sitt kött tilllagat.
Annars är väl orginalrecpetet på tjälknöl älg? Där tryter min erfarenhet kring tillagningen tyvärr.
Hmm, min exman är jägare och jag har gjort ett antal tjälknölar på älg. Men jag kan inte komma ihåg färgen!!!
Men jag vill minnas att den såg ut som rostbiff, alltså ganska röd. Och gillar man lite rött kött så är det absolut inget farligt!
Vad avundsjuk jag blir - det var så längesen jag åt tjälknöl... mmmm....
Tack för svar..
Jag gillar absolut inte alldeles för rött kött och denna tjälknöl var riktigt blodröd... så jag slängde den.....trots att den var i ugnen i 14,5 timme...(älgkött).
Slängde?
Händer det igen så kan du slänga in den i ugnene ett tag till och på högre värme så det blir en "vanlig" stek.
Undrar om inte kryddlagen efteråt påverkar färgen lite oxå? *funderar*
Men steken ska väl ligga i lag efter tillagning, så den var ju inte riktigt klar heller.
Hmm måste göra tjälknöl snart jag också..blev helt klart sugen nu
Slängde Nästa gång använd termometer så du vet hur mycket grader kötttet ska upp i för att passa just dig
Själv föredrar jag rosa:)