Tips jag fått från ICA - majsplättar. Jättegott! Blev en familjefavorit direkt. Jag gör dem mer barnvänliga genom att först steka några barnplättar, sedan lägger jag i chili. Verkade skumt först med koriander, men jag provade och som sagt, en favorit!
Majsplättar med feta- och kesoröra
Ingredienser
Portioner: 4
1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 kruka koriander
4 ägg
1 1/4 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 burk majs (340 g)
12-16 plättar
smör att steka i
1 liten burk keso (250 g)
100 g smulad fetaost
Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
1. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Finhacka koriandern.
2. Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Vispa ner mjölblandningen i ägg- och mjölkblandningen.
3. Häll i majs, sköljd och avrunnen.
4. Stek 12?16 plättar av smeten i smör, 3?4 minuter på varje sida.
5. Blanda 1 liten burk keso med smulad fetaost. Servera plättarna med röran och en spenatsallad med tomat och strimlad rödlök.