Kan mögelost mögla?
Underlig fråga kanske...
Men vi har haft ett par dessertostar i kylen i 5 dagar. Kan det vara nån fara att äta dessa...?
Underlig fråga kanske...
Men vi har haft ett par dessertostar i kylen i 5 dagar. Kan det vara nån fara att äta dessa...?
Visst kan de mögla och bli ludna och lurviga, men inte redan efter fem dagar!
även mögelostar kan bli daliga....och vist kan dom mögla! om annan en den ädelmögel kommer i kontakt med osten sa kan den precis som allt annat mögla även om ädelmöglet ger ett vist skyd mot bakterier...
Ja men inte fan blir de så gamla på endast 5 dagar!
Jag kan förresten rekommendera halvårsgammal fetaost. En del skulle kalla den gammal, jag kallar den lagrad. Fasiken så gott det var!
Ostmögel är inget farligt mögel.
Det kommer av bakterier från fingar och luft.
Hanterar man osten med rena händer och försluter den väl håller den länge.
Men smaken ändras eftersom.
Det mögel som kanske kommer iaf går bra att bara skära bort.
Det har inte skadat osten.
Till skillnad mot brödmögel som är farligt.
Finns det mögel på en bit bröd ska man slänga det.
Ost håller sig länge så inte tror jag att den är dålig än finns det ingen bäst före datum. Men visst efter en viss tid kan även mögelost mögla.
Tack för svar.
Nä, jag tycker också de borde klarat sig i kylen. De ser ok ut. En av grönmögelostarna har lite, lite vit beläggning på "utsidan" men jag kommer inte ihåg om den såg ut så när vi åt av den sist också?
Om mögelosten har fått ett slags vitt ludd på sig ska man inte äta den... Speciellt på ädelost hjälper det knappt att skrapa av det yttersta luddet då hela smaken oftast ändrat karaktär helt! Släng och köp nytt om ni tvekar..
Hej jag ska ge bort mögelost i julklapp har slagit in den och vågar jag göra det och vågar jag gå den i svalen ska inte åka bort någonstans