Inlägg från: Anonym (knappast) |Visa alla inlägg
  • Anonym (knappast)

    När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?

    Garanterat! Om du lagt undan nån hundring nån månad före jul för att köpa julklappar för så hade inte soc dragit ner på ditt ekonomiska bistånd för det. Skitsnack! För den delen kan man ju dels lägga undan pengar utan att soc får veta och dels kan man handla julklapparna i förväg också.

  • Anonym (knappast)
    lottan81 skrev 2009-11-24 14:13:11 följande:
    Anonym (?) skrev 2009-11-24 14:02:42 följande:
    Du kan spara på så sätt att dom (soc) aldrig ser dom = hemma!!!!!Men du har helt rätt i att om du spar på ett konto så drar dom av den summan men som sagt inte om du spar pengarna hemma.
    Nej det gör de inte, man måste inte göra av med exakt den summan man får varje månad utan det är helt OK att spendera lite mindre vissa månader och mer vissa. det är inga storbelop vi snackar om, det behövs inte heller för att få en okej jul.
  • Anonym (knappast)
    lottan81 skrev 2009-11-24 14:20:10 följande:
    De gjorde dom för mig när jag levde på dom.. fick då rådet att ta ut pengarna från kontot.Detta e dock 8år sen så de kan ju ha ändrats sen dess.
    Var det inga större summor som du dessutom la på hög lång tid så var det garanterat andra orsaker till varför de drog in på ditt ekonomiska stöd. Man har inga som helst skyldigheter att göra av med exakta summan varje månad för att vara fortsatt berättigad. det är helt OK att ha hundralappar kvar viss tid på året för att sen köpa t ex vinterytterkkäder för dem i oktober. som exempel.
  • Anonym (knappast)
    lottan81 skrev 2009-11-24 14:26:59 följande:
    När dom upptäckte pengarna så va de ca 3000kr som låg där o de va aja baja.Men då kan jag ju säga att jag levde extremt snålt i ett par månader innan + la undan allt jag fick när jag fyllde år o fick extra av farmor o farfar.
    Ja, då var det en relativt stor summa som bara låg där orörda, precis som jag sa.
  • Anonym (knappast)

    Anonym (oj oj oj..) skrev 2009-11-24 14:34:13 följande:


    Svar på nedanstående: Och nej, jag vet inte hur det funkar.. Trodde det gjordes en enskild bedömning på folk, men de kanske ger alla lika mycket..?!
    Man får efter givna normer, utifrån existensminumum. Baserat på hur familjen ser ut (antal vuxna och barn resp ålder på barnen).
  • Anonym (knappast)
    lottan81 skrev 2009-11-24 14:34:36 följande:
    Japp de va de.
    just det, och därmed är det nåt helt annat än att spara en mindre summa vissa månader för att spendera mer vissa. Att lägga undan nån hundringar under hösten för att handla julklappar i november och december innebär inte indraget bistånd.
  • Anonym (knappast)

    Anonym (?) skrev 2009-11-24 15:00:37 följande:


    Men snälla ni, är det någon som har insikt i mitt liv? Vet ni som kommer med massor av förslag på hur jag skulle lagt undan pengar inför jul sen flera månader tillbaka hur länge jag har behövt hjälp av soc eller hur mitt liv såg ut för ett tag sedan?
    Det spelar ingen roll, det är så det funkar helt enkelt. Det behövs inte mycket pengar för att skapa en fin jul, och det lilla som behövs får man som sagt stoppa undan lite i taget (50 kr/månad ger som sagt hela 600 kr) eller handla utspritt över året. Det bara är så. Precis som för andra med tight ekonomi.

    Att du skaffat "inte tre utan fler" barn gör dig inte till nåt undantag.
  • Anonym (knappast)

    Anonym (knappast) skrev 2009-11-24 15:03:11 följande:


    .Att du skaffat "inte tre utan fler" barn gör dig inte till nåt undantag.
    Inte heller att du under tiden du var sambo inte förberedde för eventuella svårare tider.
  • Anonym (knappast)

    Anonym (?) skrev 2009-11-24 15:11:08 följande:


    Vilken tur att du kan se in i framtiden o förutsäga hur saker o ting kommer att te sig för dig här i livet!
    Nej det kan jag inte, man vet inte alltid VAD som kommer att hända och NÄR, men ATT det kan komma oförutsedda utgifter framöver bör alla vara medvetna om och agera utefter det om möjlighet finnes. Att du inte gjort det gör dig som sagt inte till nåt undantag från hur socialbidraget fungerar, du har fått helt korrekta svar ang det här i tråden. Far inte ut på mig för att du inte specialbehandlas.
  • Anonym (knappast)

    Anonym (?) skrev 2009-11-24 15:13:45 följande:


    Men fortfarande, man måste väl inhandla det som fattas? Vad är det du inte förstår? Ska barnen turas om att sova i sängen o på golvet eller? Eller det som delas upp förökar sig så man inte behöver införskaffa fler?
    Ekonomiskt bistånd för att kunna köpa det nödvändigaste i form av basmöbler o s v, och inte tvunget nytt och fint, är en sak, extra bistånd för julklappar och julmat för att man har en drös ungar är nåt helt annat. Säg inte att du inte ser skillnaden....
  • Anonym (knappast)

    Anonym (?) skrev 2009-11-24 15:20:12 följande:


    Oj, visste inte att det var förbjudet att ha fler än 3 barn om man inte kunde spå in i framtiden. Nu tar vi det från början, vi har en buffert, vi separerar, vi delar denna buffert, vi delar upp saker vi har, även skulder, vi inhandlar det som behövs, var för sig, oj, bufferten är slut!
    Oj stackars er, det ska genast alla vi andra betala för! Eller inte.
  • Anonym (knappast)

    Anonym (?) skrev 2009-11-24 15:22:25 följande:


    Jag hade oxå en tuff uppväxt! O kan jag så kommer jag se till så mina barn slipper det! Varför? Jo. för jag vet hur hårt det kan ta!
    Med en mamma som vill särbehandlas positivt för att hon gjort val som kostar mycket pengar så kan uppväxten säkert bli tuff.
  • Anonym (knappast)

    Anonym (?) skrev 2009-11-24 15:24:17 följande:


    Vad säger att alla andra än jag betalar för det? Skatten i sverige ska väl användas där det behövs! Så du menar att jag som oxå betalat skatt ska inte få "valuta" för "mina" pengar?
    Jo du ska få "valuta" i form av det grundläggande sociala skyddsnät vi har och hjälp till att tillgodose basbehoven, inte i form av specialbehandling och extra bistånd för att täcka de val du gjort.
  • Anonym (knappast)

    Anonym (?) skrev 2009-11-24 15:25:06 följande:


    Vad har jag gjort för jävla val som du så påstår dig veta?
    de du själv skriver. Att ha större skulder än buffert, att skaffa "inte tre utan fler" barn o s v. Det är ju de skäl du nu anför för att berättiga dig till extra pengar.
Svar på tråden När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?