• mamma to be

    Hur gör ni med era bajsblöjor?

    Jag håller på att bli galen på vår blöjhink och den stank som den utger. Vi har en Sangenic, som töms en gång per vecka (för lite troligen), men tyvärr blir det inte riktigt av oftare. Håller på att kräkas varje gång man ska lyfta på locket, men även när den är stängd luktar det unket i badrummet.
    Jag har försökt att diska den och lufta den, men trots att den då var tom, sanerad och utan bajsblöjor, så stank den.
    Söker nu efter en bättre lösning. Hur gör ni andra? Eller är lösningen helt enkelt att man måste tömma den en gång om dagen??

  • Svar på tråden Hur gör ni med era bajsblöjor?
  • Jessa med 3

    Vi spar alla fruktpåsar och använder som blöjpåsar - knyter in tvättlappar och bajsblöjor och slänger direkt. De första bebisblöjorna slängde vi inne i blöjhinken, men sen luktar det helt enkelt för mycket!

    Att byta påse en gång i veckan låter sällan - men så har vi två blöjbarn också, så här blir det fullt snabbare än så!

  • eilenna78

    Vi lägger i en påse och slänger direkt i soptunnan ute. Har en annan påse som hänger brevid skötbordet för kissblöjor. Den tar vi ut varje kväll.
    Vi köper såna där fruktpåsar på Willys. En hel rulle för 29:- och den räcker i ett år! =)
    Dom har dem inte till försäljning egentligen utan vi brukar fråga efter dem.

  • Muppmamma

    Lägger bajsblöjorna i hundpåsar o slänger direkt, vanliga kissblöjor ligger i en hink med lock 1-2 dagar.

  • Sodaspring

    Kastar i vanliga papperskorgen. Tömmer soporna en gång om dagen. Hade en blöjhink med Anthony, men tyckte att det stank hela tiden. Funkar bättre nu när vi kastar i soporna med de andra soporna.


    ღAnthony jan 06ღKian nov 07ღ
  • IsaN

    Det bajs som man kan skaka av hamnar i toaletten. Om det blir mycket kvar, t ex om det är lite kladdigare så lägger vi blöjan i en liten plastpåse innan vi lägger ner den i blöjhinken. Och det är väldigt sällan det luktar illa pga blöjorna.

  • beabus87
    Hedebris skrev 2009-11-25 09:34:11 följande:
    vi har som tur är ett sopnedkast precis utanför dörren. Sonen är 1½ och springer och kastar blöjjorna själv. Det är det enda positiva med att bajsa för honom. Att man får kasta ner blöjjan i det stora svarta hålet :D
    HAHA, vad sött :)
  • beabus87

    Vi har också en angelcare och den fungerar utmärkt! Ingen lukt här inte, och vi byter när påsen blivit full, vilket oftast blir 1-2 ggr/vecka, ibland oftare.

  • Anna Sui

    Vi kör med kraftigare plastpåsar. Hemligheten tycker jag ligger i att knyta ihop påsen tätt om blöjan och tvättlapparna, så att det inte finns någon luft kvar i påsen. Vi tömmer pedalhinken varje till varannan dag och det fungerar bra. Hade gärna slängt påsen på en gång, men det är lååångt till soptunnan. Köpte doftpåsar när vi var på semester senast, men jag stod inte ut med lukten av dem istället

  • ninnione

    en gång i veckan?! klart de stinker.
    vi har en vanlig pedalhink, blöjhinken åkte ut för läääänge sen. o i den har vi vanliga tunna o billiga soppåsar. slänger kissblöjorna där o den byts varje kväll eller när dottern råkat bajsa i blöjan för då åker den ut på studs. tycker kissblöjorna luktar tillräckligt när de legat på golvet med golvvärme under en dag o med bajsblöjor hade det varit outhärligt.

    ett tips är ju att börja introducera pottan. dottern bajsar för de mesta i den o då slipper man problemet med att byta bajsblöjor o sen vart de ska hamna...:P

  • Silverkatten06

    Vi har en vanlig pedalhink, påsen byts direkt efter varje bajsblöja, vilket blir ca 1 ggn/dag.

Svar på tråden Hur gör ni med era bajsblöjor?