Inlägg från: pickaboo |Visa alla inlägg
  • pickaboo

    Snacktråd för oss med BF December-09 (Del4)

    ÄR det vanligt att en förlossning faktiskt kommer igång av en hinnsvepning eller är det snarare ovanligt? Svammel...

  • pickaboo

    Åh jag hoppas såååå!

    Får se vad som händer... Har så svårt att känna någon skillnad eftersom jag haft så ont länge. Blev iaf glad när läkaren berättade att jag faktiskt var öppen!

    MEN kroppen beter sig som hos en omföderskas (!) eftersom inte tappen är förkortad. Hos omföderskor brukar man ju öppna sig lite först innan tappen utplånas. Mysko.

    Men jag är verkligen inte som i skolboken

  • pickaboo
    trållmor skrev 2009-12-01 21:02:23 följande:
    Det där är återigen en fråga som handlar om när det görs och av vem. På mig har det aldrig hjälpt, och jag har gjort MÅNGA. Med första sonen gjorde vi hinnsvepningar varannan dag för att hjälpa mognadsprocessen på traven, men det hjälpte inte ett jota. Samma sak med twinsen och nu, och det har ju hjälpt till att mogna, men inte att någon förlossning har startat. Sen ska du ta med en nypa salt om någon bm säger att de har gjort en hinnsvepning. Tex i helgen så sa en bm på förlossningen lite fnissande att "nu gjorde jag en hinnsvepning på dig", men i själva verket så pillade hon bara på livmodern (hon var alltså inte vid tappen, trots att jag är och var öppen). Samma bm sa till läkaren att jag var helt sluten, och jag bara log mot henne och sa väldigt sarkastiskt "nej", och sen så när läkaren kände så var jag öppen mina vanliga 2,5 cm. Har man någon gång fått en riktig hinnsvepning av en läkare (en riktig hinnsvepning ska göras under övervakning på förlossningen, tillsammans med ett ctg), så vet man när en bm säger att hon gör en hinnsvepning för att vara snäll Men för att svara på din fråga så har jag förstått det som att det är lika vanligt att man kommer igång av en hinnsvepning som att man inte kommer igång, men att det är vanligare att komma igång av en hinnsvepning om man gått över tiden.
    Det var en läkare som gjorde hinnsvepningen. Hon berättade precis hur hon gjorde. Hon drog med fingrarna innanför den inre livmodermunnen och lossade lite på hinnorna från livmoderväggen. Hon kände bebisens huvud väldigt långt ner. Vi kollade även med ctg och ultraljud.

    Nu är jag ju inte så långt gången så det kanske inte händer ett smack... Men hoppas ändå
  • pickaboo
    paska skrev 2009-12-01 21:30:34 följande:
    Grattis Konichiwa!!! Som andra sagt, ingen drömförlossning - men det viktigaste är att du har ditt lilla Pyre och att allt gick bra! Jag är så glad för din skull! En fråga till alla er som fått undersöka tappen och så. Ingår det i de vanliga rutinerna hos er? Eller är det av speciella anledningar? Min BM har inte nämnt något om liknande underslkning trots att jag berättade att jag tror att min slemmis börjat gå och att jag har en massa molvärk. Här verkar man bara invänta det som ska ske.
    Min bm kollar inte heller tappen utan det har ju gjorts på mig pga de prematura sammandragningarna. Idag åkte jag in pga att jag inte känt bebisen alls på ett par dagar. Samma läkare som jag ska till bedömning för igångsättning hos på måndag. Det var hon själv som ville kolla och ge mig en hinnsvepning.
  • pickaboo

    Har nu varit uppe sedan halv fyra med ryggont. Det gör inte överdrivet ont och jag vet inte om det kommer och går direkt, men jag kan inte sova.

    Kan inte klocka sammandrgningarna heller då de är alldeles diffusa...

    Undrar om det är på gång?

  • pickaboo

    Jag har inte ringt in då jag inte tycker att de gör sådär väldans ont. Känns väldigt mycket i ryggen, och magen drar ihop sig.

    Vågar knappt tro att det är på gång...

  • pickaboo

    Bebisjakt:
    Jag har likadant! Har iofs varit uppe halva natten pga de här "värkarna" och nu ska jag hoppa in i duschen för att se om det kan hjälpa.

    Panodil hjälper verkligen inte, men jag känner mig mesig och vågar inte ringa förlossningen eftersom de säkert bra kommer säga "håll ut"...

    Gah!

  • pickaboo

    Det gör så pass ont att jag inte kan prata på "toppen", men inte värre än så. Kommer med 8 minuters mellanrum.

    Är lite orolig för att jag inte känner bebisen. Allt var ju bra igår, men nu känner jag mig orolig igen...

    Har ju haft mycket uvis sedan vecka 29 0ch behandlas ju även nu för det. Sjunde antibiotikakuren...

  • pickaboo

    Alltså. Nu åker jag in. För nu gör det ont ajajaj. Badade en stund och jäklar vad det satte fart på värkarna.

    Blir skitbesviken om de skickar hem mig nu...

  • pickaboo
    Bellebusis skrev 2009-12-02 14:53:29 följande:
    fick komma hem... förlossningen är dock på gång, var helt mogen å allt :) jippiii!! började blöda också vilket visade sej vara slemproppen... så nu ska jag vila... dom sa det kan sätta igång igen till natten, men kan ta ännu längre också...
    Blev också hemskickad. Är inte ens mogen!!! Öppen för nästan två fingrar, precis som igår, tappen 2 cm lång.

    Regelbundna sammandragningar var 3e minut men de rekommenderade mig bara att ta en propavan.

    Fick en återbesökstid i morgon kl 10.
Svar på tråden Snacktråd för oss med BF December-09 (Del4)