Kan man ersätta kesellan i lussekatter med creme fraiche eller något annat?
Bor i Frankrike och kan inte få tag på Kessella. HJÄLP!
Bor i Frankrike och kan inte få tag på Kessella. HJÄLP!
quark...
strunta i kesellan och blanda i två ägg istället det gör jag!
jättegoda och fluffiga blir bullarna
Kesella är varumärkesnamnet på kvarg.
jag hade skippat kesella och creme fresh eftersom degen kan bli Tung. Gör vanlig vetebulls deg och blanda i saffran bara blir minst lika goda och fluffiga .. kan även rekomendera mindree socker så blir de ännu godare..
Talar av erfarenhet som bagare!
Är inte alls bagare - saffransbröd med kesella/kvark anses i recept bli mindre torrt än utan.
Varför just saffransbröd anses blir torrt kanske bagaren kan förklara?
Lussebullar
Ingredienser
2pkt Jäst
10 dl Mjölk värm
300g Smör
3dl Socker
4 msk Vaniljsocker
Saffran
2 Äggulor
Ca 20 dl mjöl (ej torr smet utan den ska fortfarande vara lite kladdig.)
Gör så här
Värm mjölken och vispa ihop med jäst och smör. Blanda sedan ner socker, vaniljsocker, saffran och mjöl. Låt sedan jäsa i 45min. När jäsningen är klar, göres bullarna som i sin tur skall jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. När jäsningen är klar, pensla med äggula, tryck in russin alt mörk choklad(mums) och sätt in bullarna i ugnen.
Strunta i Kesellan, det spelar ingen roll.