• värmeljus

    Kesella och Saffran!

    Tänkte baka lussebullar, i mitt recept ingår Kesella. Är det ok att äta när man är gravid? Saffran ska väl vara ok?

  • Svar på tråden Kesella och Saffran!
  • Helstsyskonnu

    Varför skulle det inte vara OK. Kesella är ju pastöriserat så det kan du äta som det är, bakar du på det har du ju det dessutom i ugnen en gång till. Saffran går bra att äta.

    www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Kostrad/Gravida/

    Länken går till Livsmedelsverkets sida för kostråd till gravida. Håll dig till den sidan och lyssna INTE på en massa konstiga rykten om saker som skulle vara farliga/ge missfall etc för det är just rykten.

    Så mumsa på dina lussekatter du

  • Kajak
    värmeljus skrev 2009-12-05 14:45:55 följande:
    Tänkte baka lussebullar, i mitt recept ingår Kesella. Är det ok att äta när man är gravid? Saffran ska väl vara ok?
    Jaa baka på du!

    Det gjorde jag julas då vi väntade 3e barn.

    Nu väntar vi 4e... Majbebis.
    Så jag ska göra lussekatter (utan ägg) så min storasysters kille kan äta den (han är superalleriska mot ägg o kyckling) idag tänker jag baka pepparkakshus.. men få se...
Svar på tråden Kesella och Saffran!