Inlägg från: Michas |Visa alla inlägg
  • Michas

    Vi som förlorat i Plötslig spädbarnsdöd

    Hej,

    Vår son Ronan dog i PSD den 19 januari 2009 enbart 9 veckor och tre dagar gammal. Hans tvillingsyster Selma fyllde 1 år den 14 november. Här så går sorgen över Ronan och glädjen över Selma och hennes storebror Yann hand i hand.

    Jag går i terapi (både enskilt och i grupp för föräldrar som har förlorat barn) för att bearbeta detta trauma och lära mig att leva med tomrummet efter vår lilleman.

    Värme,
    Micha

  • Michas

    Ja, det är verkligen upp och ned samtidigt. Man måste ju fungera någolunda i vardagen med två andra små som behöver sina föräldrar och kräver att saker och ting rullar på.

    För mig så går det i vågor, detta med att informera mig om PSD. Eftersom det inte finns något "riktigt" svar som förklarar gåtan, utan enbart teorier och riskfaktorer, så känns det lite meningslöst tycker jag att gräva vidare, i alla fall just nu, men jag gissar att jag kommer att gräva vidare den dagen vi beslutar oss för att försöka få syskon. Har ni funderingar på att försöka få syskon till er son ?

    Får ni någon hjälp av släkt, vänner eller professionnella ? Min man vill inte prata om det så mycket... varken om vår lilleman eller dagen då han dog.

  • Michas

    Just nu så är vi inne på att starta syskonverkstad 2011-2012 ungefär, och eftersom vi måste gå via provrörsbefruktning (inga äggledare) så är det helt säkert att det inte blir någon bebis innan dess i varje fall.

    Tänker ni ha larm för syskonet / syskonen ? Själva så fick vi låna ett sjukhuslarm åt vår överlevare ca ett halvår, sedan så köpte vi ett babysense att fästa på blöjan. Det känns som att vi kommer att skaffa en hel uppsättning med larm om vi får en liten igen...

  • Michas

    Vi fick också höra liknande och trodde på läkaren... Till mig så sa han, läkaren, att larm bara var ett sätt för företagen att tjäna pengar på föräldrars rädsla och att de inte hade någon påvisbar effekt...

  • Michas

    Vill bara säga att jag kommer tillbaka så snart vi fått internet.. har precis flyttat o sitter nu på cyber..

    Nerja : Beklagar verkligen er sorg, både över er bebis och nu senast över missfallet. Jag förstår att det är väldigt tungt nu.

  • Michas

    Om en vecka så är det 1 år sedan Ronan dog.
    Återupplever allt just nu {#lang_emotions_cry}

  • Michas
    Fama123 skrev 2010-02-11 21:26:07 följande:
    Kikar in, orkar inte skriva något än men jag läser och samlar kraft. Nu har jag i alla fall tråden i "mina favoriter". 
    *Kramar om*

    Själv så har jag nu tagit mig förbi årsdagen för Ronans död. Jag tar antidepp sedan 1 och 1/2 vecka tillbaka, och det känns mindre tungt just nu. Det lär väl komma bakslag då och då, men just nu så känns livet ljusare.
  • Michas
    jennijen skrev 2010-03-02 14:17:27 följande:
    Heiwe: Vi har också kollat lite på Babysense 6 och även Respisense att ha i vagnen, soffan och alla andra ställen där bebisen kan tänkas ta en liten lur.Jag tänkte fråga er om en annan sak som jag funderat på.. Vad gör ni med alla nallar och leksaker och sånt som med tiden lämnas vid barnets grav? Sparar ni allt hemma på någon speciell plats?
    Vi har ingen gravplats och således inget som lämnas där heller. Jag har Ronans tomma urna kvar hemma med hans napp i och den har inte ännu fått någon speciell plats eftersom vi nyligen flyttat. Så småningom så ska den få en plats inne på mitt arbetsrum där jag tillbringar mycket tid. Vi ska också sätta upp en hel del foton där också, men det har vi i och för sig redan i resten av lägenheten också.
  • Michas

    Jennijen : Ja, vi valde att sprida Ronans aska på en plats i närheten av min mans barndomshem och så tog vi med oss den tomma urnan hem. På vägen hem så stoppade vi ned lillemans favoritnapp i urnan.

    Det var ett aktivt val att inte ha gravplats eller spara på askan hemma.

  • Michas
    Mamisita skrev 2010-03-07 18:10:25 följande:
    Jag sökte på andningsalarm och hittade denna tråd....Vill först beklaga det ni tvingats gå igenom, varje förälders mardröm  Har själv gått igenom tråkigheter och har en liten miniängel men nu äntligen fått en liten en hos oss. Är dock nu livrädd att något ska hända honom (allt och inget..) och funderar därför på andningsalarm. Får dock höra hela tiden att psd är så ovanligt och man inte rekomenderar andningsalarm... Undrar därför vad har de sagt till er som faktiskt råkat ut för detta hemska? Stor kram till er alla som kämpar vidare
    Innan vår son dog så blev vi avrådda från att skaffa andningslarm. Efter att vår son dött så fick vi ett sjukhuslarm med elektroder åt tvillingtjejen. Om vi får barn igen så kommer vi att få låna larm även då.
  • Michas
    jennijen skrev 2010-04-15 15:01:25 följande:
    Hej alla!Hur har ni det?Imorgon är det ett halvår sen Winston dog.. jag kan inte riktigt fatta det, att tiden går utan att han kommer tillbaka och utan att mardrömmen tar slut.Jag har en fundering som ni som fått syskon till er ängel kanske kan svara på. Hur klarar man det rent psykiskt utan att bli knäpp av oro? Ja andningslarm i all ära men jag räknar nu med att i ett obevakat ögonblick så händer det igen. Kollar man barnet hela hela tiden? Slappnar man någonsin av? Fixar man att lämna bort till barnvakt? Känner man sig någonsin som en normal förälder igen? Usch, jag fattar inte hur jag ska orka...Kram på er!
    Hej där !

    Här så är det rätt så okej. Min tös blev 18 månader igår, tiden går så fort ! Det är nu snart 16 månader sedan hennes tvillingbror dog.

    Vad gäller dina frågor så kan jag bara svara utefter hur det har varit för mig med en överlevande tvilling, och jag tycker att det har gått ok. De första 6 månaderna efter Ronans död var jag vääääldigt orolig av mig (hade sjukhuslarm på tösen typ jämt...) och det mesta kändes nattsvart. De 6 efterföljande månaderna var också mycket jobbiga, men inte på samma sätt, och jag fick andrum och avbrott i sorgen. Efter ett år så kände jag att jag ändå lyckats komma över det värsta, och nu spånar vi på framtidsplaner och ler på riktigt.

    Ronan finns med oss i våra hjärtan, men det är ett mycket ljusare minne nu.

    Värme !
  • Michas
    Hemi21 skrev 2010-04-15 15:43:57 följande:
    vad kostar ett andningslarm?
    Googla själv om du är intresserad. Det finns nog ingen här som kan priserna utantill.
  • Michas
    Hemi21 skrev 2010-04-15 15:47:56 följande:
    Hur sov ert barn när det hände, på mage, rygg?
    På sidan, hur så ?
  • Michas
    Hemi21 skrev 2010-04-15 16:20:26 följande:
    Okej, känner mig inte så välkommen här. jag försöker googla mig till alla uppgifter istället.
    Det handlar inte om att vara välkommen eller inte, men jag svarar dig på samma sätt som du frågar - kort och utan empati.

    Jag förstår inte varför du ställer en fråga om hur våra barn dog när du lätt kan hitta svaren i tråden om du bara tog dig tiden att läsa eller varför människor som är i sorg efter att ha förlorat barn ska leta upp prisuppgifter åt dig - kan du inte göra det själv ??
  • Michas
    jennijen skrev 2010-04-16 14:39:11 följande:
    Michas: Ja tiden går fort.. tack för att du delade med dig av dina erfarenheter. Jag kan verkligen förstå den oro ni måste känt med Selma efter att ha förlorat Ronan. Skönt att det lättat lite för er nu. Har ni fortfarande larm på henne på nätterna?Kram
    Hej igen !

    Kram på halvårsdagen till dig. Hoppas att det går så bra som möjligt och att du har bra stöd omkring dig.

    Ja, alltså... i början så var jag helt övertygad om att Selma också skulle dö (och även storebror Yann) - att det bara var en tidsfråga. Det kändes helt meningslöst. Jag hade sjukhuslarmet på Selma tills hon var 8 månader gammal, sedan Respisens tills hon var strax över året, då slutade jag med alla larm. Instämmer f.ö. med någon som skrev tidigare om att Respisens larmar titt som tätt när barnet blir mer rörligt eftersom den då lätt glider av.

    Jag kan fortfarande få hjärtslag och tänka att hon dött i sömnen. Det händer oftast när hon sover "bra" och länge. Då får jag panikångest och har svårt för att gå och titta till henne för att jag är övertygad om att hon ligger där, kall och livlös, och det vill jag aldrig uppleva igen. Men oftast så har jag nu hopp om framtiden och vi har även pratat om att försöka få syskon om ett eller ett par år.

    Det är svårt att släppa lite på kontrollen, men man lyckas ändå släppa lite på den vartefter. I alla fall så har det varit så för oss.

    Kram !
Svar på tråden Vi som förlorat i Plötslig spädbarnsdöd